Седмокласници 2020/2021 - Тема 13

• 34 408
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Milenag, много мъчно ми стана и за набора, и за теб. Това за среща с психолог не е лоша идея,. Може и да се опиташ да разбереш подробности и от приятелите му. Допускам, че може или да е нещастно влюбен в някое момиче, или да има конфликт с някое момче.
Стискам палци да намерите решение и път един към друг.

# 661
  • Варна
Варненки, разминахме се вчера. И двата дни бях с уговорки с няколко родители от класа и нямаше как да се присъединя.
След пробния писах писах и накрая всичко се изтри. Бях толкова изморена, легнала съм и близо 3 часа сън. Уморителни били тези пробни 😁
Общо казано синът ми е доволен от пробните, аз не толкова. Оплака ми се, че по математика бил в стая с над 90 деца и последните 25 мин всички се впуснали да предават и станало доста шумно. Ще видим какви ги е свършил в крайна сметка.
За нас това ни бяха последните пробни. Остава да използваме ретроградния Меркурий за да се върнем назад и преговорим Simple Smile
Но последните дни големи страсти в нас - вика, блъска врати, отговаря грубо, само се дразни със сестра си. Незнам какво му е в главата, но гледам да не го дразня и аз излишно.

И едно питане - някой има ли вече резултати от изпита по БЕЛ на СМБ от 25. 05?

# 662
  • София
Получих резултатите от последния ПИ по БЕЛ на "Междучасие" и съм много, много доволна, въпреки че самите точки не са много - 74т., с оценка от преподавателя 6. Разгледах подробно грешките му. В I-ви модул от чисто невнимание сбъркани 4 въпроса от "Четене с разбиране" - досега никога не е правил грешки на тази част. От въпросите по български е омотал наречия, причастия и сложни сказуеми, но той си знае, че там му е слабо място; има още време да се поупражнява вкъщи над това. При въпросите по литература - сбъркан Каблешков с Огнянов, но всичко останало е вярно Hug . А на тезата е с 5 от 6 точки, което е рекорд. 30т. на преразказа, общо 5 отнети за правопис, пунктуация, подредба и красота. Нещата са много обнадеждаващи, дано на самото НВО покаже наистина максимума, на който е способен.
След малко ще кача ПИ с ключ в пощата.

Класното по БЕЛ мина преди две седмици и изкара единствената шестица в класа. Имаше 20 въпроса по формата на I-ви модул и една теза. Следващия понеделник е класното по МАТ.
Утре ще им е неучебен, но присъствен ден. Много хубава програма са им подготвили в училище за деня на детето, няма как да не им кажа "Браво!".

Психическото му състояние е много зле- гняв, агресия и тн.
Идеята за психолог е чудесна и се присъединявам към тази препоръка.
Добавям и редовни, чести тренировки по спорт, който доставя удоволствие на детето. Ако апатично подходи към идеята, може с малко родителски ентусиазъм (т.е. лек натиск) да се заведе поне няколко пъти. Спортът е чудесно здравословно лекарство против гняв и агресия.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 21:55 от Kally May

# 663
  • София
Колкото и на пръв поглед да изглежда, че за НВО се терзаем основно ние - родителите, за децата, при това подрастващи и с някакви промени на химично ниво в телата им, стресът е доста голям. В съчетание с пандемията и отвратително безотговорното запращане точно на учениците в дългосрочна изолация, положението може да стане опасно в дадени случаи.
Докато писахме с момичетата онези писма в подкрепа на присъственото обучение, прегледахме много становища на експерти - психолози и психиатри. Без изключение тези хора са ужасени от потенциалните дългосрочни вреди върху децата.
Та ако се вижда проблем, моля ви, вземете мерки. Нищо не е по-важно от психичното здраве.
Подкрепям с две ръце консултациите с психолог в описания по-горе случай.

# 664
  • София
Здравейте, не писала отдавна. В такава депресия съм, че не е истина. С настъпването на пандемията, всякаква подготовка на моя син , отиде по дяволите.  Такова амбицирано дете беше, а сега - не мога да го позная.Стоенето вкъщи му разказа играта.Нямам никакви надежди за него вече. Язък му частното училище и за частните уроците две години.Не може да си събере акъла изобщо. БЕЛ горе-долу добре, обаче МАТ е отчайваща.
И в училище е твърди 5-ци по МАТ и БЕЛ .

На нас психолога много ни помгна, когато в пети клас и казваха зубар и трябваше да я преместя в друго училище. Може да приложите и етерични масла, по мое мнение помагат. Има много групи във фейсбук.

На класното по МАТ имаше единствената пълна шестица в класа. Много горда беше.
По БЕЛ беше в петък, било като първи модул за 60мин., но не е проверено още.

# 665
Търсете добър психолог с който вие да поговорите, за да му помогнете да излезе от това състояние час по-скоро.

# 666
  • София
Здравейте, не писала отдавна. В такава депресия съм, че не е истина. С настъпването на пандемията, всякаква подготовка на моя син , отиде по дяволите.  Такова амбицирано дете беше, а сега - не мога да го позная.Стоенето вкъщи му разказа играта.Нямам никакви надежди за него вече. Язък му частното училище и за частните уроците две години.Не може да си събере акъла изобщо. БЕЛ горе-долу добре, обаче МАТ е отчайваща.
И в училище е твърди 5-ци по МАТ и БЕЛ .

При нас проявите на пубертета доведоха до панически атаки, затруднения с дишането, обсесивно-компулсивно разстройство и достигнаха върхови прояви година преди пандемията. Единствено консултациите с психолог и предписаната терапия с капки на д-р Бах помогнаха за значително подобряване на положението. Пандемията и породената от нея изолация, както и стресът от ключовия 7. клас, отново катализираха този процес. Сега се справяме основно с капките и се радвам, че обучението отново е присъствено, за да крепим крехкото равновесие...

Подкрепям напълно предложението за консултация с психолог, а също и за занимания с някакъв вид спорт или изкуство. В нашия случай последното има спасителен ефект. Убедена съм, че тези действия ще окажат благотворно влияние и при вас! Стискам палци!

# 667
  • София
Честит празник на децата ни! Да са здрави, щастливи и много успешни. Весел празник!

# 668
  • София
Честит празник на всички малки и големи деца и всички, които носят детското в себе си! ❤️

# 669
Честит празник на всички деца! Да са здрави и успешни!

# 670
  • София
Първи юни днес дойде!
Празник свят за всеки, който е дете!
С  пламък в очите и с усмивки на лицата
Стопляме ние душите на тате и на мама.
Честит празник, дечица мили!
Бъдете обичани и винаги щастливи!

Честит празник на децата ни и на всички, които са успели да съхранят детското в душата си Kissing Heart
/Стихотворението го написах вчера по молба на майка на първокласничка, която днес ще го каже на класа си/

# 671
Ами и аз бях решила да направя консултация с психолог, обаче мъжа ми категорично отказа. Щяло да му мине.Затварянето вкъщи беше пагубно, но сега когато е повече навън , като че ли нещата трябва да се нормализират. Няма драми с момичета.

# 672
Честит празник! Здраве и много късмет желая на дечицата!
Догодина и аз ще съм "горе на черешата" със седмокласник, та търся отзиви за Светла Гьорева МАТ и Весела Михайлова БЕЛ от  "Междучасие".

# 673
  • Варна
Честит празник на всички деца! Пожелавам им най-първо да са здрави и да постигнат целите си в  тази важна учебна година. След всичко, през което минаха и минават с пандемията, изолацията, стрес и напрежение, те вече са герои в моите очи!

# 674
  • В центъра на моретата
Честит празник на всички деца! Пожелавам да ни бъдат здрави, емоционални, жизнерадостни  и много успешни, с лекота да постигат целите си. Да бъдат доволни, когато са постигнали успех, но  и малко недоволни от себе си, защото винаги може повече!

Честит празник и на всички , които пазят детето в себе си! Бъдете здрави, емоционални  и мъдри като децата!

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 10:52 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт