Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 026
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Какво се учи в Икономическа информатика в НТГ !?

В сайта на НТГ има учебните планове.
https://www.ntg-plovdiv.net/v3/up/

То чак на 19-20 страница Wink
Ама нека наборът да прочете!
Благодаря.

# 151
  • Пловдив
шушито, защо да е паднало нивото на немски в ЕГ? И щом той иска немски, защо ще пишете първо желание английски?
И ние искахме с баща му нещо друго, но се водим, в крайна сметка, от неговото желание. Той ще го учи.

# 152
  • Пловдив
JiD, направени са както са заложени класовете. Миналата година бяха качили за настоящите осмокласници учебните планове за целия курс на обучение, но после ги свалиха.

# 153
Няма да му стигне за КГ в мг. Пък и той май не иска. Настроил се е, че ще е строителния.
Графика може да се учи и после, стр. техник няма от къде да вземе кетап освен от стр. техникум.
Нива на училища и паралелки не гоним. В класа ни има дете с 16т по мат и със 100. На лоши деца винаги и навсякъде може да попадне.  Той от малък иска да стане архитект, рисува от малък, строителния ще е.

Ако има желание за архитект, определено по-добре пишете строителния.  После в университета ще му бъде много, много по-лесно, и може да стане много добър в професията си. Това е много сериозна подготовка. Браво, че знаете какво искате и не се ръководите от модата или пък от това кое е елитно.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 23:27 от Dara N.

# 154
  • Пловдив
Здравейте! Знам, че не е гимназия, но моля за мнение за ПГБТ Пловдив. Ако има някой да сподели за среда, обучение и изобщо информация.

# 155
Dara, благодаря!
Дано така стане!

# 156
  • Anywhere
Аз съм доволна, девойката има 410 бал, дано да я приемат Търговия в НТГ.
Второ и трето място са Френската и Патриарха....

# 157
Според Вас има ли разлика в нивото на английските и немската паралелка в МГ? Чух от родител, че двата настоящи класа - 7А и 7Б почти без промени в състава "преливат" в английски, а професионалните паралелки не МУ харесват /не умее да рисува, програмист не иска засега да става/...Бал има за всички варианти...

доста деца от двата класа искат програмиране и графика, от нашия клас ще има отлив и към езиковите
немски знам че не е ОК нивото
От наблюдения върху математика с немски в МГ миналата и тази година (8 и 9ти клас) преподаването по немски е зле (познато дете, на което помагах). Две учителки, които трябва да се допълват в 8ми клас, едната не може да въведе ред, другата не знае какво преподава. Няма изискване да се води речник, което мен лично ме изуми, грешно записани родове на думите и така си вървят нататък, защото няма кой да ги поправи. Да не говорим, че от един урок не се вадят и записват всички думи, ами някаква определена лексика, която учителите са решили, че трябва да се знае, демек не може да разберат условието на упражнението, но слагат там някакви думи. Купена страхотна граматика, която стои за украса и масово децата в 9ти клас са на уроци. Дисциплината в паралелката в 8ми клас под нулата и да искаш да учиш, нямаш възможност от тийнейджърски изцепки, в 9ти клас положението е вече по-добре по отношение на дисциплина.
Лошото е обаче, че тази паралелка не случи и на учители по математика. Миналата година с един, който не можеше да въдвори ред, тази година смениха няколко, та масово се ходи и на уроци по математика, махни немския, който явно, че ще доучват по частни уроци. С приема на 3 паралелки в 5ти клас липсата на качествени учители по математика в МГ стана още по-осезаема и тези, които са от 5ти клас в МГ се борят да си продължат заедно, че да не изтеглят късата клечка с липсващи преподаватели или такива дошли от не знам си къде, при които децата знаят повече от тях. Традиционно на "а" клас слагат най-добрите преподаватели по математика.

# 158
  • Пловдив
Мдаааа....
Липсата на кадри и текучеството им (за които чувам постоянно) в МГ ме карат да НЕ настоявам синът ми да запише мат с английски там.
Иначе, звучи добре да кажеш - детето ми учи в МГ....

# 159
Мдаааа....
Липсата на кадри и текучеството им (за които чувам постоянно) в МГ ме карат да НЕ настоявам синът ми да запише мат с английски там.
Иначе, звучи добре да кажеш - детето ми учи в МГ....
Проблемът с кадрите не е само на МГ' а на всички училища
Ако в МГ е зле работата' в другите училища е още по-зле
Но все пак са с едни от  най-добрите резултати на матурите
JiD а коя е алтернативата?

# 160
  • Пловдив
Не зная за алтернатива.
Може би различна за всяко дете.
Математика е добре да се учи. И ще трябва за ВУЗ, но за моето дете-мисля да се доверя на интуицията му за НТГ.
Макар че балът му ще е достатъчен и за мат с АЕ в МГ.

# 161
  • Пловдив
В МГ има 2 паралелки системно програмиране. Всяка година ли е било така по 2 паралелки?

# 162
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние снощи цялото фемили седнахме и попълвахме желанията на младежа, а те са: ЕГ Пловдив с НЕ, ЕГ Пловдив с АЕ, Руската подобно плюс останалите езици и т. н.
Обааааче, пак ме загложди въпроса Английската или Руската??? Големият ми син завърши преди 3 години Английската и настоява и обработва младежа за нея. Аз обаче разглеждах сайтовете им и даже този на Руската повече ми хареса, програмите, профилиращите предмети. В Рускатата не видях биология и химия след 10-клас или бъркам?  Оххх, какво да посъветвам малкия ми син просто не знам?

# 163
  • Пловдив
Две паралелки е програмирането в МГ поне в последните години. Ние се чудим дали 459  ще стигне за там. Иначе на професионалните паралелки (поне КГ) не се осигуряваше до тази година адекватно обучение по математика. Аз съм учудена от средно ниво 35 точки от 50 на НВО 10 клас по математика, което нарежда МГ в топ 10 в БГ, но ми се струва, че за математическа гимназия е това е много нисък среден резултат. Но пък явно си отговаря на нивото на преподаване и учене.

# 164
Ние снощи цялото фемили седнахме и попълвахме желанията на младежа, а те са: ЕГ Пловдив с НЕ, ЕГ Пловдив с АЕ, Руската подобно плюс останалите езици и т. н.
Обааааче, пак ме загложди въпроса Английската или Руската??? Големият ми син завърши преди 3 години Английската и настоява и обработва младежа за нея. Аз обаче разглеждах сайтовете им и даже този на Руската повече ми хареса, програмите, профилиращите предмети. В Рускатата не видях биология и химия след 10-клас или бъркам?  Оххх, какво да посъветвам малкия ми син просто не знам?

В английската балът винаги е бил по-висок на прием, резултатите от матурите също.
Плюс на руската е, че са само първа смяна. Учи се руски като втори език задължително.

Общи условия

Активация на акаунт