Мнения за гимназии в Пловдив

• 46 013
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Не знам дали логиката ми е правилна, но за СП в МГ балът няма да скочи много, защото момчетата са с по-ниски резултати по МАТ, а тези паралелки са си основно мъжки. Натрупването на момчета в тази зона ми се струва едно и също.
Но за графиката разликата ще е поне с 10 т. нагоре. Да не кажа и повече, ама хайде да не прекалявам.
чувствам се като гадател в момента Joy

за архитектурата според мен минималният бал ще е около 360, при 343 миналата година на първо класиране
410 ще стигне, но си сложете и резервни варианти на трета, четвърта и т.н. позиция, че човек винаги може да сгреши в преценките т.е. прогнозата ми може и да не е съвсем точна. Особено там, където се утроява едното НВО.
Та може и целия план-прием да изредите, няма ограничения. От много глава не боли.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 16:18 от dundi73

# 136
Според Вас има ли разлика в нивото на английските и немската паралелка в МГ? Чух от родител, че двата настоящи класа - 7А и 7Б почти без промени в състава "преливат" в английски, а професионалните паралелки не МУ харесват /не умее да рисува, програмист не иска засега да става/...Бал има за всички варианти...

# 137
Разчитам, че геодезия е вътре, а това беше 1во желание за него. Баща му го навива да запише за стр техник.
Абе доволна съм, здрав да ми е.
Надявам се повечето деца да гонят ег, мг, нтг, хуманитарна и той да намери своето място.

# 138
  • Пловдив
Дали бал от 410 е достатъчен за специалностите в строителния тази година? Конкретно архитектура и геодезия се чудя.
Надявам се поне втората да е приет. Тя беше и първо желание до сега, но си разсъждаваме ако размисли после няма да може да мине напред в класирането, а традиционно архитектура е с по-висок бал.
Човека рисува от малък, говори ми, че иска да учи архитектура в София, но до сега държеше първо желание геодезия. Уж да имал и тази специалност после.
Някой знае ли ако избере архитектура с АЕ е по-добре от немски май?

Без да налагам мнение, а защо не МГ? Приемният изпит в УАСГ остана един от малкото с  горе-долу сериозна математика. Второто ниво математика в МГ дава много по-сериозна подготовка за след 5 години.
Преди 30-на години идеята за специалността "компютърна графика" се зароди точно заради многото ученици от МГ приети архитектура.

# 139
  • Пловдив
Валерия, в НТГ няма квоти и там повечето момчета напират най-вече за икономическа информатика. Племенничката ми каза, че в нейния клас са 9 момчета, в другите специалности са още по-малко.

# 140
  • Пловдив
Witchie, в класа на дъщеря ми СП имаше деца, които си бяха в МГ от 5 клас, не всички преливат директно в паралелките с АЕ/НЕ. Има деца, които отиват и в ЕГ. Та не бих казала, че е без промени. Но определени си правят паралелки, в които са си децата, учили в МГ до 5 клас.
А какво разбираш под разлика в нивото? Във випуска на дъщеря ми "шампиони" по успех бяха СП и графиката.
Щом не му харесват професионланите, няма работа там.

# 141
Според Вас има ли разлика в нивото на английските и немската паралелка в МГ? Чух от родител, че двата настоящи класа - 7А и 7Б почти без промени в състава "преливат" в английски, а професионалните паралелки не МУ харесват /не умее да рисува, програмист не иска засега да става/...Бал има за всички варианти...

доста деца от двата класа искат програмиране и графика, от нашия клас ще има отлив и към езиковите
немски знам че не е ОК нивото

# 142
Няма да му стигне за КГ в мг. Пък и той май не иска. Настроил се е, че ще е строителния.
Графика може да се учи и после, стр. техник няма от къде да вземе кетап освен от стр. техникум.
Нива на училища и паралелки не гоним. В класа ни има дете с 16т по мат и със 100. На лоши деца винаги и навсякъде може да попадне.  Той от малък иска да стане архитект, рисува от малък, строителния ще е.

# 143
  • Пловдив
Какво се учи в Икономическа информатика в НТГ !?

# 144
Witchie, в класа на дъщеря ми СП имаше деца, които си бяха в МГ от 5 клас, не всички преливат директно в паралелките с АЕ/НЕ. Има деца, които отиват и в ЕГ. Та не бих казала, че е без промени. Но определени си правят паралелки, в които са си децата, учили в МГ до 5 клас.
А какво разбираш под разлика в нивото? Във випуска на дъщеря ми "шампиони" по успех бяха СП и графиката.
Щом не му харесват професионланите, няма работа там.

Иска да учи чиста математика. И химия. И физика. Много ги обича. Нямаме ПМГ за жалост...
.....И немски!

# 145
  • Пловдив
Моя син първо желание му е математика с английски  в МГ.    Балът му е  463-дали ще е достатъчен. Гледах статистиката: МАТ + БЕЛ сборът му е 183 и като неговия и по-голям от неговия имат 155 деца общо момичета и момчета.

# 146
Моя син първо желание му е математика с английски  в МГ.    Балът му е  463-дали ще е достатъчен.
Предостатъчен, миналата година е бил 420, тази няма да има много разлика

# 147
  • Пловдив
Какво се учи в Икономическа информатика в НТГ !?

В сайта на НТГ има учебните планове.
https://www.ntg-plovdiv.net/v3/up/

# 148
  • Plovdiv, Bulgaria
The Invisible Нивото на немски в ЕГ Пловдив и Руската ли е паднало не разбрах? Моят син  иска немски в ЕГ Пловдив. Моля се да успее, но се чудя дали да не пише първо желание английски като брат му?

# 149
шушито за МГ с немски коментирах
И то нямам директно наблюдение' а от коментари на познати

Общи условия

Активация на акаунт