Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 903
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте,  малкият ми син е мнооого лежерен, над нещата,  обича езиците, биология , химия, въобще бил решил, чу иска да учи медицина след това.  Брат му обаче го държи здраво за ЕГ Пловдив/възпитаник е/ или руската и после хуманитарната. То и аз така ги виждах нещата, но нещо доста се е поизложил на математиката. Та въпроса ми е как е в хуманитарната с АЕ , НЕ РУСКИ, а френската струва ли си?  Въобще аз лично съм много разочарована, имах надежди,  трудихме се наравно с младежа, мотивация , уроци, преглед на домашни, ежедневно, и пак разговори, но уви!

# 76
Какво мислите за баловете, по-ниски или по-високи ще са от миналата?

# 77
  • Пловдив
The Invisible, като излязат резултатите и статистиките, ще може да се направи някакава прогноза за баловете. Всичко останало е в сферата на фантазиите.
Знам, че в ЕГ Пловдив имат доста добра подготовка по химия и биология. Сега с профилирането след 10 клас не знам как ще са нещата. В смисъл какви профили има, дали има химия + биология и т.н.
Френската лично аз не я препоръчвам, особено за дете, което няма интерес към езика.

# 78
  • Пловдив
Нямам лични и конкретни впечатления за ФЕГ, но още по мое време (средата на 90-те) се говореше, че нивото не е особено високо. Миналата година баловете бяха сравнително ниски в сравнение с другите ЕГ и Хуманитарната.

# 79
Братовчедка работи малко във френската. С голямо желание завършила и искала да е учител. Е такива неща ми сподели за колектива и оценяването във френската, че мое дете няма да стъпи там. Може и на другите места да има подобни практики, никъде няма само позитиви, но за там го знам от близък и се отвратих.
Жената напусна гимназията, сега работи на висока позиция в чуждестранна компания. Отказа се от професията учител. Confused

# 80
  • Пловдив
Знам, че в ЕГ Пловдив имат доста добра подготовка по химия и биология. Сега с профилирането след 10 клас не знам как ще са нещата. В смисъл какви профили има, дали има химия + биология и т.н.
Подготовката по химия и биология наистина е добра. След 10 клас има профил или химия, или биология. Не могат да се избират 2 профила. Имам познато дете, което миналата година избра профил биология, по химия ходи на уроци, тъй като ще кандидатства догодина Медицина.

# 81
  • Plovdiv, Bulgaria
И аз не съм си и  помислила за ФЕГ още от времето на големия ми син, но все пак училищата са динамични. Отпада, твърдо! По химия в ЕГ Пловдив знам, че имат много добра подготовка, стига и детето да има интерес.

# 82
  • Пловдив
Дъщеря ми е във ФЕГ, нивото наистина е по-ниско, но пък и тя не е от най-ученолюбивите, така че там е по-добре от останалите, с по-високо ниво гимназии. За всеки влак си има пътници и дано всеки намери това, което го устройва.

# 83
  • Пловдив
При изборът на училище е важно да се отчете каква е насочеността на детето. Да, наистина Хуманитарната е на по-високо ниво от ФЕГ, но децата са ограничени в профилите БЕЛ и история/От тази година има и паралелка "Природни науки"/. При езиковите задължителните профили са двата езика.

# 84
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия тази година в 11 клас имаха профил Химия и Биология. В сайта им може да се види учебния план.

# 85
  • Anywhere
@Dundi73, благодаря, надяваме се на бал над 380, дано да стигне . Двете езикови гимназии са ни далече, а и аз лично харесвам търговската и я насочвам на там. Аз самата съм завършила МГ , но тя не е математичка Simple Smile. Другия вариант е паралелката с икономическа насоченост в Патриарха, даже за там ще има по-висок бал 😃, но нека първо да видим оценките! Успех на всички , дано намерят своето място в училище!

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 14:24 от Pretti shy

# 86
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия тази година в 11 клас имаха профил Химия и Биология. В сайта им може да се види учебния план.
Да, така е. Имат два избираеми профила - 3-ти и 4-ти, но задължителните за всички паралелки са БЕЛ и история.
Синът ми е в Руската. В 11 клас задължителните профили са двата езика, имат един избираем профил и още един предмет по избор, който се води разширена подготовка.

# 87
  • Пловдив
@Dundi73, благодаря, надяваме се на бал над 380, дано да стигне . Двете езикови гимназии са ни далече, а и аз лично харесвам търговската и я насочвам на там. Аз самата съм завършила МГ , но тя не е математичка Simple Smile. Другия вариант е паралелката с икономическа насоченост в Патриарха, даже за там ще има по-висок бал 😃, но нека първо да видим оценките! Успех на всички , дано намерят своето място в училище!

Миналата година последните влезли в НТГ бяха с бал около 360 - в паралелката Застрахователно и осигурително дело. Тази година вместо нея има Търговия. Учудващо висок бал имаше в паралелката Съдебна администрация.

# 88
Баловете много са скочили последните години, едно заради големите набори, второ заради по-лесните матури
Лично аз очаквам балове над миналогодишните

# 89
  • Пловдив
Една оценка, в случая брой точки, сами по себе си не значат нищо. Важно е къде се намира детето сред останалите.
Та няма смисъл в момента да се разсъждава на тема по-високи и по-ниски балове. Като излезе статистиката нещата ще станат ясни.

Общи условия

Активация на акаунт