Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 897
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Кои са гимназиите в Пловдив, в които се влиза с изпит, а резултатът от НВО не е чак толкова важен при класирането?
Сещам се за музикалното, спортното, художествената, сценични кадри и семинарията. Може би има и други.
В сценични кадри съм влизала в училището преди 7-8 години, балетна школа им ползваше залата.
 Базата беше доста лоша, може сега да е по-различно. Децата, които съм виждала там са различни, цветни, много готини. Учат интересни неща, на мен би ми харесало Simple Smile

# 61
  • Пловдив
Две съседски деца учат там. Сестри са-едната всъщност завърши минала година. Знам ,че едната е перуки и грим,другата костюми-поне така общо ми го обясни майката. Тя се изказа много ласкаво за училището. Лично с децата не съм говорила.

# 62
  • Пловдив
Кои са гимназиите в Пловдив, в които се влиза с изпит,....
СУ Любен Каравелов.
Там са профилираните с музика и танци

# 63
  • Пловдив
СУ "Св. св. Кирил и Методий" също има музика и хореография.
Иначе в доста СУ-та успехът няма значение и записват всички желаещи.

# 64
  • Пловдив
Това май е и единствена гимназия,в която се учи гръцки. Не знам на какво ниво обаче.

# 65
  • Майничка
Няма вече гръцки. Има 2 паралелки "дизайнер" с английски и една "танцьор".

# 66
  • Пловдив
Няма вече гръцки. Има 2 паралелки "дизайнер" с английски и една "танцьор".
Вече нищо не ме учудва. То какво ли има в Пловдив? Английски до спукване.

# 67
  • Anywhere
Я да видя има ли други кандидати за НТГ, дъщеря ми идва от Патриарха и си е заплюла новите специалности- търговия и бизнес администрация Simple Smile
Нямам търпение да излязат вече резултатите и статистиката да се ориентираме къде, какво....
Успех на всички, дано да влязат на първо желание!
А домашните които дават в Патриарха явно са пословични, наистина са в огромен обем 🙄.
Някой има ли наблюдения за материалната база на НТГ?

# 68
След домашните в Патрирха' всяко друго училище ще ви се стори песен Grinning

# 69
  • Пловдив
След Патриарха, дъщеря ми в МГ се чувстваше като на почивка 😂 но не съжалявам изобщо, че от първи клас беше по автобусите, за да учи там, а и доста средства спестих от уроци.

# 70
  • Пловдив
Племенничката ми е в НТГ - 8 клас е тази година. Ще трябва да я питам за базата, защото стоят в една стая и учителите идват при тях. Търговията не е баш нова специалност, просто я въртят през година или две. В момента в 10 и 11 клас със сигурност я има, не помня дали я имаше в завършилия випуск. Бизнес администрация май е новото име на секретарската специалност.

# 71
  • Пловдив
Я да видя има ли други кандидати за НТГ, дъщеря ми идва от Патриарха и си е заплюла новите специалности- търговия и бизнес администрация Simple Smile
И моят син - от 1 клас е в Патриарха (споделям мнението за Патриарха на другите преди мен, имам познати майки с деца след 4 клас в МГ, и след 7 клас в МГ), сега - вкупон, заедно с приятелите си са се насочили към НТГ
Smile
не, не за търговия и бизнес администрация, а за икономическа информатика.
Не зная дали ще го огрее...
А някакви мнения за ПГЕЕ - приложно програмиране и микропроцесорна техника (това са ни другите варианти след НТГ)?

# 72
  • Пловдив
За мен НТГ е чудесно училище за момиче, ако иска да има и професионална квалификация в края на средното. То и за момчета не е лошо, но на тях им е трудно да преодолеят конкуренцията на дамите, защото в НТГ няма квоти.
Друго училище за момиче, което не е с особено високи резултати на НВО, е гимназията по хранителни технологии и техника. Най-лошото му е местоположението.
Защото в професионалните гимназии като че ли по-голям избор има за момчетата.

# 73
  • Пловдив
За момиче също е подходящ строителният техникум, така де , професионалната гимназия по строителство и ... (не знам кому беше нужно всички да станат гимназии). Паралелката за парково озеленяване е почти само от момичета, строителство и архитектура също е добре и след това могат да работят по специалността.

# 74
  • Пловдив
... за момче нищо не казвате Sad

Общи условия

Активация на акаунт