Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 935
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Една оценка, в случая брой точки, сами по себе си не значат нищо. Важно е къде се намира детето сред останалите.
Та няма смисъл в момента да се разсъждава на тема по-високи и по-ниски балове. Като излезе статистиката нещата ще станат ясни.
Имах предвид минимални балове за прием

# 91
  • Пловдив
Голямата щерка. завърши НТГ. След математическа до 7 клас-не видях да учи.Не мисля че сама по себе си гимназията е нещо кой знае какво. Всичко е въпрос на късмет към момента. Класната й беше по немски. Цялата година/8 клас/,отсъстваше. Накрая дойде и писа 6 на целия клас. Но както казва дъщеря ми може да си каже трите имана и да попита къде е магазина-тоест гладна няма да остане. Лежерното учене обаче й даде възможност за перфектна подготовка за кандидат-студентския изпит и още януари беше приета в 5 университета в Англия.
Нещата са много динамични разбира се,а аз говоря за преди 9 години.
За догодина НТГ ми е на 3/4 място.Но пък малката има други приоритети.Хванала се е за испанския като удавник за сламка, а шанса й е малък. Подозирам ,че лежи на кълката Лиляната с испански.
Относно баловете не мога да преценя, а и е по важно къде се намира ученикът на общия фон. Според мен и двата изпита бяха лесни.Днес бутнах този по математика -за 1час и 25 минути без описване на втори модул реши всичко по нейните възможности-57 точки изкара. По бел не запомних ,вчера го прави,на тестовия вариант,без последния въпрос имаше 3 точки по-малко,от това което е изучено в 5 и 6. Като знам каква е блейка щом тя се справи,мисля че седмокласниците трябва да са перфектни.

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 19:07 от renydent

# 92
  • Пловдив
Здравейте.
Да ви попитам    как избирате между английската и руската? Търсих информация по стари теми, от познати и противоречиви мнения чувам. Ако английски е основния език, коя от двете гимназии е по-добра, а ако е немски основния?

# 93
  • Пловдив
От години след матурите резултатите на учениците, завършващи Английската, са по-високи от тези на Руската. За мен това е показателно.

# 94
  • Пловдив
Някои имат предпочитания и за втори език.
Аз съм на принципа, че английски се учи в английската, немски - в немската, в случая училището е едно и също, ЕГ Пловдив.

# 95
  • Пловдив
Аз съм на принципа, че английски се учи в английската, немски - в немската, в случая училището е едно и също, ЕГ Пловдив.
Може ли да се каже  от коя гимназия децата завършват  с по-добри знания по немски, по-конкретно за кандидатстване за обучение в Германия?

# 96
  • Пловдив
Може ли да се каже  от коя гимназия децата завършват  с по-добри знания по немски, по-конкретно за кандидатстване за обучение в Германия?
Според мен в ЕГ Пловдив.
Спор има за английския. Според мен вече никъде нивото на английски не е добро. Всичките ми познати деца от там ,ходят на уроци ,за да вземат сертификат С. Доколкото разбрах преподаването приключва на ниво В2.
Питам тогава,защо след като детето е в английска гимназия ходи и на уроци. Преди време не беше така. Не съм се интересувала подробно ,защото девойката не се е насочила там. Ако някой се интересува мога да разпитам,тъй като детето ходи на уроци при преподавател от английската.
Не знам какво е нивото на френската,но мисля/не съм сигурна/,дипломата им се признава за кандидатсване във Франция.
Оф,добре че има школи и уроци.
Скоро ми попадна тетрадка на каката от 6 клас по математика. Това ,което тя е решавала,малката не го е и сънувала. За изпита след 7 клас пък да не говорим.

# 97
  • Пловдив
Преди време подготвителният клас беше на общежитие и се говореше само на език. Всички предмети също се преподаваха на съответния език. А сега? На обяд - раничката - и в къщи. Предметите - тук там се превежда по нещо. Разликата е огромна.

# 98
  • Пловдив
ЗлаВещица , вече не учат ли всички предмети на съответния език? Това съм го пропуснала съвсем.

# 99
  • Пловдив
Задължени са 3 предмета да са на езика. Ама доколко ги учат е спорен въпрос, някои само планове пишат и си говорят на български.

# 100
  • Пловдив
Моя преподавателка от университета беше споделила на упражнения, че още по нейно време (втората половина на 70-те години) са започнали да учат химия и биология на български. Мисля, че след промените се стигна да има изискване за три предмета на езика.

# 101
  • Пловдив
Няма учители по предметите, които да владеят езика на съответното ниво. Та един випуск може да учи физика, другият - химия, третият - биология.
И никое училище не е това, което е било някога. И децата ни са други, то всъщност нищо не е същото.
А по новите учебни планове изучаването на езика трябва да стигне В2, ако не се лъжа.
Във ФЕГ получават диплома като всички останали ученици. За обучение във Франция се изисква сертификат по езика. Преди имаха едни допълнителни дипломи, но те са вече в историята.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 08:43 от dundi73

# 102
  • Plovdiv, Bulgaria
От години след матурите резултатите на учениците, завършващи Английската, са по-високи от тези на Руската. За мен това е показателно.
Абсолютно съм съгласна.

# 103
  • Anywhere
Някой има ли спомен миналата година кога излязоха оценките? Последния ден ли чакат или е възможно да ги изнесат по-рано 😃. Нямам търпение вече

# 104
Миналата година излязоха един ден по-рано, но тази година този предпоследен ден се пада неделя, така че сигурно на 28, както са обявили като последен ден.

Има ли някой, който да сподели негативи от английската? И ние сме в голяма чуденка...

По повод едно прочетено мнение по-назад в темата, специално за момчета - последният приет в Английиската с английски е момче с бал 384.5, а в Търговската Икономическа информатика - 385.

Момче с италиански в руската е бил приет с бал 341, а в Строителния специалност "Архитектура" балът е бил 342

Така че е малко  спорен въпросът с елитните училища

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 18:42 от Dara N.

Общи условия

Активация на акаунт