Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 621
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Да кажа за сметките в МГ.
Когато стипендията е от първия срок, сметки откриваха от училището, даваха едни заявления за попълване. Мисля, че бяха в Райфайзен.
Моята започна да взима стипендия от втори срок. Ние си избрахме банка. Занесе им само служебната бележка. Не е имало проблем.
Спряхме се на ДСК. И сега си продължава да е със сметка в ДСК, аз съм в друга банка. Има си онлайн банкиране. Имат и офиси, които работят през почивните дни и с удължено работно време.
Не знам какви са критериите за стипендия в 8 клас, защото по наше време нямаше такива. В училището има много отличници, а средствата за стипендии са ограничени, та сумите не са големи. Ако не се лъжа беше 20 лв. на месец. Но пък са си техни, заслужили са си ги.

# 706
За ЕГ Пловдив за 8-ми клас първи срок стипендията е на база резултатите от НВО. Да не ви обърквам, но мисля, че всяка година прага е различен според бюджета на гимназията за съответната година. Да си призная миналата година не знам над колко точки се вземаше, но почти всички деца вземаха. За втория срок стандартно над 5.50. Сумите също са малки, в този порядък като на МГ. Може и малко повече, но около. Аз все не мога да се ориентирам точно, защото ги превеждат не регулярно. Понякога за месец, понякога на куп за няколко месеца, върви, че ги разбери.
Банката си я избирате вие. Не са имали изискване коя да е. Класната ще им каже като му дойде времето.

# 707
  • Пловдив
За ЕГ Пловдив сумата за степендия е 25 лв за успех над 5,50, които се превеждат по сметката която е подал ученика.  Не работят само с 1 банка и всеки има свобода на избор. За 8 клас 1 срок се взема за база бала(точките), миналата година прага беше 430 точки, но мисля, че тази година ще е по-висок.
 Както galina_malina е казала, като му дойде времето ще им кажат Relaxed

# 708
В МГ за пълно 6 е 25лв, между 5.50 и 5.99 -21лв
Пръвият срок на 8 клас пак е на база успех, а не на точки от НВО, но това е за миналата година

# 709
  • Пловдив
Много ви благодаря!
Синът ми, като му предадох информацията - "знаех си, че трябва да вляза в Дървото!"
Simple Smile

# 710
  • Майничка
...Синът ми, като му предадох информацията - "знаех си, че трябва да вляза в Дървото!"
Simple Smile
Нали?😁
И моята щерка обмисля за догодина професионална гимназия "със строго финансова цел".

# 711
  • Пловдив
А за стипендиите в ЕГ Иван Вазов някой знае ли нещо?
Питах при записването, обаче не бяха много наясно. Казаха, че за първия срок се изплащат накуп в края на срока като се види успеха, а за втория срок се взима годишната оценка от текущата година.
Това ми се стори глупаво, явно хората не знаеха точно.

# 712
  • Майничка
Там всички с резултат 5.50 и нагоре получават еднаква стипендия, 25лв. За първи срок на 8 клас досега се е гледал успех от 7, ЗП + ИУЧ. За втори срок - успех от първи, за първи срок на горен клас - успех от предходна година.

# 713
В ЕГ"Пловдив" има ли задължителна занималня за 8-те класове?

# 714
От доста години вече няма целодневно обучение за подготвителните класове нито в ЕГ Пловдив, нито в ЕГ Иван Вазов. То в цяла България само в Ловеч май се практикува още. А иначе навремето не беше точно занималня, от 4 часа следобяд три се използваха за упражнения по материала (писане на преразкази, правене на различни упражнения, за часовете по Култура на съответната страна) и надграждане и един за писане на домашните (каквото е предназначението на занималнята), ама това беше  едно време, в далечните 90-те на миналия век Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 19:47 от AsitaNew

# 715
  • Пловдив
... упражнения по материала (писане на преразкази, правене на различни упражнения, за часовете по Култура на съответната страна) и надграждане и един за писане на домашните (каквото е предназначението на занималнята), ама това беше  едно време, в далечните 90-те на миналия век Simple Smile
Жалко.
Така би се научил наистина езика!

# 716
Аз вече само се надявам да ходят присъствено, че като слушам четвърта-пета вълна, дори и тръгването на 15 септември е под въпрос

# 717
  • Пловдив
Да споделя и тук, че в НТГ са казали, че служебна бележка за пред социалните, че детето е записано в тяхното училище, ще издадат на 15 септември. От същите познати зная, че в тази гимназия са "дарили" по списък още при записването  Wink  70 лв. - били за охрана, дали униформеното фишу за тази сума....
Да попитам в ЕГ Пловдив да очаквам ли такива "дарения" по списък?!

# 718
  • Пловдив
В ЕГ Иван Вазов издават удостоверения още откакто минаха класиранията. Ние си взехме и даже подадох заявлението в социалните.
Днес колежка се обади в ЕГ Пловдив - там също издават в момента.

# 719
  • Пловдив
Да, да, аз служебна бележка си взех от ЕГ ПЛовдив още при записването, даже подадох заявлението.
Въпросът ми беше за т.нар. "дарения" дали има практика да се дават "доброволно" в гимназията. И какъв е размерът им?

Общи условия

Активация на акаунт