Мнения за гимназии в Пловдив

• 45 916
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Иланг-иланг,
ако програмирането го влече, има и тази опция https://it-kariera.mon.bg/e-learning/
Вярно, че е от 10-ти клас, но пък завършват с диплома по професия “Приложен програмист”

# 691
  • Пловдив
Какво мнение имате за Фег с АЕ?Научава ли се английският?До какво ниво се научава френският като втори?
Според МОН-ска програма, по първи ЧЕ трябва да се постигне ниво В2 до 12 клас, а по втори - ниво В1. Дали ще ги достигне и надмине зависи и от интереса и амбицията на детето.  Ако самò не чете, слуша, гледа неща на език, а разчита само на остен в час, малко трудно се получават нещата.

Малкият ми син завърши преди 7 години, яви се на английски, учи с английски, остана му още една година магистратура в Копенхаген. Миналата година тепърва почна да учи датски. С френския като втори не се разбраха, едва изкрета да завърши.

# 692
В ЕГ"Пловдив" през цялото в 8 клас ли учат в общежитието?

# 693
Да

# 694
  • Пловдив
Английските паралелки са в блок 1, немските - в блок 2. Само първа смяна и са там. Осведомих се от чистачката при записването. Даже ме информираха, че сега правят ремонт на блок 2 с идеята да превърнат още стаи в кабинети и цялата гимназия да мине на едносменен режим на учене. Не се знае кога...
Ходих и ги видях - та те са като част от Руската.

galina_malina (обръщам се към теб като майка на дете, което ВЕЧЕ е било 8 клас Wink ),
ако сега купя една христоматия за 8 клас, има ли значение на кое издателство е?
Надявам се да няма - нали откъсите от произведенията, които се учат, са едни и същи.
Мисля да не карам детето да чете целите произведения през лятото....

# 695
  • Пловдив
А в Иван Вазов къде учат 8-класниците?

# 696
  • Пловдив, Раковски
А в Иван Вазов къде учат 8-класниците?

Вчера ми казаха, че всички осмокласници освен тези с Немски език, учат в общежитието на Руската.

# 697
Според мен няма никакво значение коя христоматия ще купите. Миналата година и моят син от там чете произведенията. Известно време се помъчи с Илиада, но май и нея не я дочети цялата.
Нашата конкретно беше на Просвета, избрах я заради сравнителните таблици на отделните епохи. Познай дали са ползвани Joy

# 698
  • Пловдив
elmolita, ние сме точно с Немски - значи ще сме в основната сграда.
Благодаря за информацията! Те ще ни кажат на род.среща, но от любопитсво исках да разбера Simple Smile

# 699
  • Anywhere
Има списък с незаетите места вече в сайта на РУО. Има 2 места в МГ, 3 за момчета в Руската, 2 в Търговската-бизнес администрация....и още. Ама тези са най-интересните! Успех на чакащите!

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 17:15 от Pretti shy

# 700
Някой ще рискува ли с трето класиране?

# 701
Дъщеря ми не иска, въпреки че има свободни места. Яд ме е, но изборът е неин.

# 702
Здравейте,приети сме ЕГ Иван Вазов,НЕ.Погледнах и на сайта,но не видях-къде можем да видим произведенията по БЕЛ за да се подготвим?

# 703
  • Пловдив
В темата за 7 клас този списък с литература е даван многократно. Можеш са потърсиш там.
Познато дете ще реди желания на трето. На първо попадна в Бижутерия... не бяха преценили добре за къде би стигнал балът и не бяха подредили добре желанията. Дано има късмет на трето.

# 704
  • Пловдив
Здравейте днес!
Да побутна малко темата Wink

Първо - желая КЪСМЕТ на Иланг-иланг за МГ Пловдив!

Второ - в седмокласната тема се говори (вече!) за стипендии.
Да попитам майките на деца в ЕГ Пловдив - каква е практиката там? Кой среден успех се взима в 8 клас? Каква е сумата? В коя банка каква карта са издали за детето?

Общи условия

Активация на акаунт