В коремчетата има готовичко човече, ЮНЧЕТАТА посрещаме ниe вече (Тема 8 - 2021)

• 47 796
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Ренче стискам палци всичко да мине наред Purple Heart та и аз мога да кажа същото за себе си, след два дни ще разбера дали и аз няма да раждам секцио, вече ще съм 39+ 2 .. седя на тръни

# 646
Tido, честит да е Михаил, жив и здрав и много да ви радва Simple Smile
На чакащите всеки момент, реко раждане.
Моето секцио е другата седмица и пак ми се струва нереално далеч. Идвам по малко до офиса, ходя на тонове всеки ден.
Сега едно приятелка, която се занимава с нумерология, което аз по принцип отбягвам, защото не е според Християнската религия, ми каза, че датата, която докторът ми избра за секциото, не била много добра. Аз предпочитам, нещата да са естествени и бебчо сам да си избере дата, но ми се налага секцио по медицински причини. Та май ще си оставя датата, избрана от доктора, пък както дойде...

# 647
Tido, честит да е Михаил, жив и здрав и много да ви радва Simple Smile
На чакащите всеки момент, реко раждане.
Моето секцио е другата седмица и пак ми се струва нереално далеч. Идвам по малко до офиса, ходя на тонове всеки ден.
Сега едно приятелка, която се занимава с нумерология, което аз по принцип отбягвам, защото не е според Християнската религия, ми каза, че датата, която докторът ми избра за секциото, не била много добра. Аз предпочитам, нещата да са естествени и бебчо сам да си избере дата, но ми се налага секцио по медицински причини. Та май ще си оставя датата, избрана от доктора, пък както дойде...

Шели тогава в 38та седмица ли ще си  ? може ли да споделиш, тъй като каза, че и ти имаш  тромбофилия, по спомен колко ти е Д-димера ?

# 648
Ренче стискам палци всичко да мине наред Purple Heart та и аз мога да кажа същото за себе си, след два дни ще разбера дали и аз няма да раждам секцио, вече ще съм 39+ 2 .. седя на тръни
elfinaa, благодаря от ❤️ и аз стискам палци на теб и всички момичета които очакват бебчетата си 🌞

# 649
Елфина, в момента Д димер ми е 0,94, а фибриноген 5,24, като съм на фракси 0,6 и 2 натаспина.

# 650
Шели добре ти е, мисля че макса варира от 1,3-1,7 за този период на бременността .. поскоро аз се чудя какво да правя време няма, резултата за 10 дни от  1,3 на 2 скочи! много ми е притеснено ...

# 651
  • София
И аз съм в екипа на подскачащите на топки и секс 😅 че вторник е наистина близо, а при мен нищо не се случва.
Иначе и аз имам такова течение, особенно сега последните няколко дни.
И твоят термин ли е за 8-ми Simple Smile)
При мен ако не тръгват сами нещата, едва ли ще ми дадат да пренося с тази плацента 3-тя степен.

Рени, ти още си в болница? Имир или лекар чакаш да каже какво ще правите? Имаш ли контракции?

Честит рожден ден, Теди бъди и ти здрава и щастлива 💕🤗

Вики, близначке моя наистина е ужасно и е като разпльокано😂😣😭😭😭
Ужасно е! Постоянно ми е мокро бельото и пера всяка вечер все едно съм аз бебето Sad ама още малко Simple Smile)
Чакам утре сутрин консултация с д-р Китанова и вече дa се решава как ще се ражда това бебче 🍀 стискайте палци за нормално, моля вии 🙏

Последна информация от мен момичета 🥺 утре ме чака секцио... Изобщо не бях подготвена за този вариант, но според доктор Китанова няма шанс бебето да излезе нормално 😥
Еха! Защо? Какво каза лекарката? Какво го спира да се роди нормално Sad
Милата, Хич не искаше секцио ти, Имир с теб ли ще е?

Момичета, минавам да се похваля - на 28.05 се роди Михаил Heart - 3390/51см, в Шейново при д-р Вецев, на който съм безкрайно благодарна.

Много сте изписали, сигурно много бебчета са се родили Heart Eyes Честито на новите мами, нека са много здрави бебоците! На тези, които още чакат - направете си по една снимка с коремчетата, че аз нямам и няма как да върна момента Confused Успех и леко раждане! Hug

Връщам с да чета! Ако имате въпроси за болницата съм на разположение!
Честит да е юнакът! Здрав и благ!
Ще кажеш ли повече за раждането при Вецев, престоя в Шейново и от какво си доволна и от какво не Simple Smile

# 652
  • България, Русе
Момичета напоследък съм адски изнервена...иде ми да пребия мъжо. Всеки ден ме питат близки или познати- хайде, не роди ли? Много се дразня, макар че съм казала на всички че съм за 10ти. Нямам никакви признаци, утре съм на преглед и тонове, нямам нерви вече.
Немога да спя през нощта, а през деня само да полегна да гледам телевизия и почвам да прохърквам 😅 и този нос ме изнервя. Разходки правя и секс правя и фурми ядох и нищо....пф.

# 653
Рени, стискам палци всичко да е наред! Много я хвалят доктор Китанова, не се притеснявай! Всичко ще е наред!

Аз вече 7дни от секциото свалих и лепенката и белега ми е повече от чудесен. Тънък като косъм. Вече почти нищо не ме боли при по-резки движения. Носим се с Боянчо нон-стоп и нямам никакви проблеми Heart Eyes

# 654
Елфина, за Д димер още доц. Русев ми каза при повишаване да се включи натаспин. Пробвай с 1 натаспис сутрин и 1 натаспин вечер как ще е. При мен има полза от него.

# 655
Шели всеки ден пия по 1, даже и метилирана фолиева още пия всеки ден

# 656
Ренче, какво налага секцио?
Аз да ъпдейтна днес: бях на запис на тонове, бяха супер. Днес ми е термина, с доста грубо туширане вече имам 3 см разкритие. Болки в кръста и ниско долу имам от както се прибрах от болницата. Всеки ден ще съм на запис, дано тръгнат нещата скоро. Иначе вече ми дадоха дата за индукция.
Правя по над 13000 крачки на ден, вече и аз не вярвам в методите за стимулиране на раждане. Опитах всичко, но не се получава Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:01 от Funday

# 657
Девойкиии, стискам палци на всички вас!
Моето секцио е след 2 седмици, но днес докторът каза, че няма да издържа. Тоновете са добри, шийката е добре, но имам контракции и ми е трето, така че, ще видим

Увеличи ми магнезия и чакаме. Аз изобщо не бързам и си се моля да си остане още.
36+5 съм, но краката на девойчето са 40 г.с и се шегувахме колко е дългокрака. Заради дългото бедро, не знаем колко е голяма, защото обърква формулата, но някъде около 3 кг излиза, което за моите скромни 57-58 кг си е супер.
Аз също не мога да ходя дълго, боли си ме матката, да не говоря, че нон стоп ми се пишка.

Последни метри до финала, желая на всички леко раждане и пухкави здрави бебчета!
А на родилите мами, бързо възстановяване и само позитивни емоции Heart

# 658
elfinaa, моят д димер беше 2, доктора ми изписа натаспин х 1 сутрин (отделно си бях на клексан 0.6/0.8 ), 2 седмици по-късно родих, не съм пускала изследвания преди раждането, до момента нямам проблем, но си продължавам с клексана.

Vikim23, за болницата - в предродилно, персонала е сопнат, леглото ми не работеше Grinning и има само една тоалетна на етажа, което ни държеше под напрежение на следващата сутрин - имаше 4 планови секцио, т.е. 4 клизми, при една тоалетна е... Добре, че отключиха още една, която уж беше служебна. Странен метод за мерене на тонове имат - редиш се на опашка, като ти дойде реда, вдигаш нощницата, слагат ти уреда, да се чуят 2-3удара на бебето и следващата, ако не се чуват, лягаш на едно легло (на което всички са лягали, без подложки, лигнини и т.н.) да мерят тоновете по-подробно. 2-3 пъти се случва докато си в този сектор. Вечерта минава визитация - при нас беше един лекар, облечен целия в жълто, доста ефектен, който само пита дали се оплакваме от нещо. Вечеря няма.  Храна може да се приема до 20ч., вода до 23ч. До последно не казваха какъв е графика и коя кога влиза на операция и бяхме в предстартова треска. В крайна сметка отвориха и 2рата операционна и до 14:00 всички планови + 2 спешни бяхме родили. В операционната - слагат ти упойката, и чакаш да ти покажат бебето. След това те местят в реанимация, включват ти системи - храна, окситоцин, обезболяващи, слагат една торба с пясък върху корема и си чакаш да мине времето. След 2часа вече ти дават да пиеш вода - 2 бутилки по 750мл, спортни трябват, не повече, след още някой друг час дават да хапнеш малко шоколад, към 17:00 ти правят тоалет, към 22:00 бият обезболяващи и те приспиват. На сутринта, отново тоалет, следва закуска (филия с маргарин, парче жоси + маслини), раздвижване. След това вече можеш да си обуеш гащи, за да ти е по-удобно да се разхождаш из стаята. След това идват да те вземат от следродилно или ВИП и те закарват заедно с багажа в стаята. Носят обяд. След 13ч. дават бебетата, ако не ти го донесат - отиваш до неонатологията, за да си го вземеш. Аз бях във Вип, което значи самостоятелна стая и не съжалявам. Общувах си с девойките, с които бях в предродилно и реанимация. Ако нещо ти трябва или искаш да се видиш с мъж, дете, майка, можете в двора, никой не спира или прави забележки. Има си график, според, който се нагласяш и времето минава бързо.
5:00 инжекции
6:00 носят бебето
7:00 връщаш го
Закуска, визитация
10:00 носят бебето
11:30 дават сведения за бебето (в коридора на 1вия етаж)
Обяд, вечеря
20:00 връщаш бебето
Визитация
22:00 носят бебето За последно хранене
23:00 връщаш бебето
В деня на изписването ти взимат картона (ЛАК) за болничния, слизаш в сутерена да запишеш бебето, после минаваш през регистратура за плащане, от там взимаш и бележката за 14дни бащинство - 20лв. (Ако имате брак).
В 13ч отиваш с бебето и дрехите за изписване в неонатологията + лична карта. Преди това си изнесла багажа и си се облякла за тръгване. Всички за изписване слизат на регистратура и един по един ви изписват, става малко бавно, докато се снимат всички. И това е.
Мизерничко е, но си заслужава.

На мен ми е второ секцио, само година и половина след първото и очаквах повече болки, по-бавно възстановяване, но доктора е много добър и възстановяването ми върви много по-добре от първия път. Даже мога да си вдигам по-голямото дете (12кг). Впечатлена съм, наистина и определено съжалявам, че първото ми секцио не беше при него и съответно не е по Щарк.

# 659
Тидо, след раждането колко време ти казаха да ги биеш инжекциите и каква доза ?

Общи условия

Активация на акаунт