Керем Бюрсин в "Почукай на вратата ми" (тема 89)

• 37 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Очакваше се раздяла и всичко да започне  от начало ( с малки добавки като момиченцето , и това с детето е клише , ама разчитам да е красиво поднесено клише Grinning ) , все пак не можем да продължим с рейтинг 3 , нали ?
Каквото - такова . Важно е да ни е интересно и приятно Heart
Здравейте момичета Hug

# 376
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
"Какво очаквате от цялостната история на Еда и Серкан в сезон 2?"
Логически и последователни действия и Серкан да не ме ядосва, както с амнезията си....
Относно споделеното от mikipoli, никога не съм се съмнявала в кого е причинта за раздялата....естествено, че е Серкан.

В бързият преговор стигнахме до тук....Съжалявам, че Еда не го фрасна по силно...а дефилето си беше черешката на тортата...

# 377
  • София
Мики,
аз не бързам да съдя и това резюме всъщност не отговаря на въпросите ми. Текст, съставен от няколко изречения, не може да се сравни с актьорската игра и начина, по който ще ни бъдат показани събитията. Керем е великолепен актьор, който играе с лекота и умее да предава емоциите си на публиката - без думи, само с поглед дори. Затова за мен е много важно как ще бъде написан сценарият и как ще го изиграят актьорите. На мен поне това, което пишат за Серкан, ми звучи много логично. Неведнъж сме обсъждали, че той се промени прекалено бързо. Че промяната му от робот в принца на белия кон благодарение на Еда и любовта му към нея ни изглежда някак нереална, като на филм. Хипохондрикът Серкан, отдаден на работата си, студен и безчувствен - това е Серкан от първите епизоди. Вярно, Еда го промени, но пак казвам - промяната беше прекалено голяма, чак нереална. Освен това, сериозна болест като тази, това да си на косъм от смъртта, със сигурност променя човек. Според мен Айше се възползва от възможността да реабилитира образите си, тъй като от един момент нататък покрай смяната на сценаристите всички образи доста се омаскариха. Айше им връща първоначалните настройки, за да може да развие героите така, както е искала, както е бил първоначалният й замисъл, може би. За да имаме една красива нова история и хубав, смислен финал, до който ще стигнем логично.

В общи линии очаквам увлекателният разказ на Айше неусетно да ни заведе до финала на тази история, а всичко, което преживявават героите ни през новия сезон, да бъде интересно за публиката, и събитията, които ще ги променят и развиват като образи, да бъдат вълнуващи, а промяната - достоверна. Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 13:02 от Бърборанка с розови очила

# 378
"Какво очаквате от цялостната история на Еда и Серкан в сезон 2?"
Bell Всички се вълнуват защо са се разделили, а аз защо се върна Еда. Личната ми логика е, че действието ще се развие след връщането /тук открих топлата/. Смятам, че Айше няма да рови в миналото. Ще премине бързо през тази история от 5 години. Няма нужда да се задълбава. А тя го умее.
Bell Детето ще е връзката между тях /това е ясно на всички ни/. Да, Еда е успешна, да, Серкан е робот, да, красиви са, да, имат обожатели, да, награждавани са, но всичко това не е достатъчно, за да са щастливи. Трябва и любов. А тя е не си е отишла.
Bell Цялостната история - толкова много ще преплитаме реал и сериал, че аз лично мога и да се изгубя по пътя. Хубавото е, че съм добре с ориентацията. Не гадая, искам да видя поне един трейлър, за да се захвана за нещо. Но все пак зная края. Предполагам и вие.
Bell Имам и още какво да пиша, но не ми дава мира "Защо се върна Еда?" /Дали пък да не се доверя на изпитаното, че винаги се връщаме там, откъдето сме започнали./
Bell И "Стъклените тавани" ме загубиха в реално време. Оставам да чукам на вратата.

А кой е бащата ни е ясно. Stuck Out Tongue Winking EyeRevolving Hearts

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 13:34 от st_ina

# 379
  • Пришълец
...
Керем е великолепен актьор, който играе с лекота и умее да предава емоциите си на публиката - без думи, само с поглед дори.
...
Играе момчето. Дотолкова добре, че да ме накара понякога да съчувствам на Серкан макар да е виновен Joy

Резюмето ми звучи логично. Тези действия са си присъщи за Робота, който не за пръв път е несправедлив спрямо Еда. А тя след като се е почувствала излишна в живота му го е напуснала.
Да не се мъчат да му мислят име на детето, да използват собственото му - Мая е толкова нежно. Heart Eyes

# 380
Здравейте ето я и Мая от днес

# 381
  • Плевен / София

# 382
Бърборанка, откъде го вадиш този оптимизъм не мога да разбера Joy мен пък резюмето ми скапа настроението, защото досега имаше само слухове какво е станало, а сега имаме официална информация и си казвам , че не ми харесва. Не знам какво съм очаквала, но не и това. След всичко преживяно отново Еда го играе наранена, страдаща. Не мисля, че ще мога да оправдая Серкан този път...

Гости, очаквах да реагираш по-бурно на новината 😂 а ти просто си си го знаела, че ще е така, вече даже не се разочароваш 😂

# 383
  • Плевен / София

Гости, очаквах да реагираш по-бурно на новината 😂 а ти просто си си го знаела, че ще е така, вече даже не се разочароваш 😂
Пазя си останалите нервни клетки, че са ми малко след амнезията...

# 384
  • Кърджали
Мен това което са постнали фокс не ме изненадва особено. Още преди да излезе тийзъра, очаквах че ще са се разделили по някаква причина. Все пак няма да ни позволят да гледаме цял сезон влюбени и щастливи Еда и Серкан. И при условие, че ще има още сума ти серийни двойки, които ще се влюбват тепърва, предполагаемо е че една част от зрителите ще предпочетат да гледат как двама герои търсят път към себе си и към любовта , просто е по- интересно.Та раздялата им изобщо не ме изненада. Серкан е причината и неговите страхове, и това не е изненадващо. Човек не се променя радикално току така и при такава ситуация като с болестта не ме шашърдисват действията му. Не казвам че го оправдавам, но да кажем, че е очаквано. Сега ще ни чака сезон в който отново ще търсят път към себе си, Серкан ще опознава дъщеричката си, ще започне да се опитва отново да спечели довериеот на Еда /по някое време/ и така.
Нещо не че съм тръгнала с малка кошница или без, но ще се оставя на историята. Вярвам че ще ми допадне. Ясно е че първите една - две - три серии Айше ще трябва да оправя кашата забъркана от предните екипи сценаристи. Дано и този сезон не им хрумне да си играят на не искаме този сценарист, не искаме онзи... Да оставят да се разкаже историята плавно и спокойно, без да се влияят прекалено от понякога прекаление реакции на фен базата.

# 385
  • София
Мики,
ти го наричаш “позитивизъм” накратко, аз ще го обясня по-напоително - за мен е важно това, което гледам, да ми е интересно, да ме вълнува, да ме държи под напрежение и прикована към екрана, без да си гледам часовника с мисли “колко време остава”, а неусетно да минат тези два часа и нещо в случая. И когато епизодът приключи, да нямам търпение за следващия. Искам логически навързани събития, разказани и показани увлекателно. Искам да се насладя на великолепна актьорска игра. Не ме интересува дали всичко случващо се ще ми харесва и ще е, както съм си го представяла. Искам обаче да е добре измислено. Да не се замитат неща под килима, да няма сцени от нищото и в нищото, сцени - пълнеж и нелогични неща. Дори да има драма, ако е изиграна добре, ако след това всеки си получи заслуженото, научи си урока и е имало смисъл от нея, добре е дошла. Въпросът е да не е безсмислена драма само за рейтинг, която след това се разрешава за 2 минути и няма никакъв смисъл от нея, а да е нещо, около което да се завърти действието, да промени героите ни към добро, да се разреши по логичен и интересен начин. За комедията и романтиката важат същите неща. Не искам плосък хумор и романтика, колкото да я има, защото феновете искат повече ЕдСер сцени. Веднага ще дам пример за нещата, които описвам:
1. Безсмислена драма беше целият 25-ти епизод, който беше епизод за рейтинг. Серкан в затвора, бабата изнудва Еда, появата на принца и починалата му съпруга, приличаща на Еда, раздялата на Еда със Серкан и т.н. Толкова много случки, наблъскани в един епизод. Толкова много сюжетни линии, които реално нито бяха развити, нито доведоха до нещо смислено. Една от тях само да беше изпълнена, но както трябва - можехме да имаме няколко епизода поне и последствията за героите ни да бъдат много по-смислени и интересни. Да не говорим, че образът на бабата въобще не го развиха и не знам за какво я включиха в сериала. Актрисата беше много добра и имаше много хляб в образа на баба Семиха, но сценаристите въобще не успяха да се възползват от това. Същото важи и за принца, и за Ефе, и за Балджа, и за Каан.
2. Плосък хумор гледахме с Айдан, Айфер и шеф Сашо. Имаха и добри попадения, но като цяло сюжетната линия не беше замислена добре и не разбрах смисъла от нея. Ердем също ми е странен образ и не виждам никакво развитие в него, а и не ми е толкова смешен. Сейфи е много по-забавен, приятен и комичен образ.
3. Романтични ЕдСер сцени, за да имаме такива, за да е доволна публиката, имахме доста. Знам, че пердетата са любими на систъра, но тази сцена ми беше като лепенка в епизода. Започна от нищото и свърши в нищото. Поне един диалог да имаше. Не знам. Не ми беше измислена както трябва.
И последно - да си кажа голямата болка. Селин. Този образ започна обещаващо. Още повече Биге идеално се вписа в образа, ролята й пасна много добре. Все се надявах да не правят от Селин гаднярка, а да е просто дразнител, не злодей. Очаквах положително развитие в образа до един момент. След като решиха да е злодей, го приех. Но очаквах повече. По-добре замислени действия, една интрига, ама да е както трябва и със сигурност да си получи заслуженото накрая, когато бъде разкрита. Ако питате мен, Селин, бабата и Каан можеха да бъдат злодеите в нашия сериал, просто трябваше да се измислят по-добре нещата. Ефе трябваше да си е положителен герой и дори го виждах със Селин накрая. Накратко - сценаристите имаха козове в ръцете си, но не успяха да ги изиграят добре и се надявам това да не се повтори в новия сезон. Очаквам стегнат сезон в 13 силни епизода и всичко да бъде на ниво. Simple Smile

>>> Момичета, я да ви питам - от вчера сайтът много ми цикли, ужасно е направо. Зарежда с минути, адски бавен е, едвам преглеждам темата, трудно отварям известията и т.н. Отделно, десктоп версията е смачкана, всички изображения ми излизат разтеглени. През мобилен нямам този проблем. Но бавното зареждане го имам през всички устройства. Едвам пиша, нещата се публикуват с огромно закъснение... Някоя от вас да има същите проблеми? <<<

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 14:58 от Бърборанка с розови очила

# 386
  • Пришълец
Бърборанке, проблеми с Мамата при мен има от много време насам и всеки път различни. С десктоп версията не знам как е, ползвам предимно мобилна - изображенията сега се виждат добре при мен, но от вчера насам трудно влизам, изписва ми грешка, като съм в началната страница на подфорум Романтични сериали най-редовно кликвам на една, а ме праща в друга тема, на моменти не мога да оценявам публикации, публикуват ми се мнения и изпращат съобщения преди да съм си дописала.... И се чудя на моменти проблемът е във форума или телефона ми.

Мики, така като не слагаш поне един цитат за деня и имам чувството, че чета чужди постове не твоите Rolling Eyes Joy

# 387
Включвам се и аз по повод резюмето като не съм чела вашите коментари, но..
За щастие не съм се срещала с диагнозата на Серкан, но съм сигурна, че страха диагнозата да се повтори, страха да не нараниш отново другите, страха от неизвестното са все неща, които не напускат сърцето и мислите. Особено на Серкан, които обича неизмеримо Еда и в никакъв случай не би искал да я остави сама и страдаща. А за хипохондрикът Серкан не се изненадвам, той си беше такъв и щом е успял да се справи с диагнозата, значи ще се вглежда във всеки детайл с идеята да не се върне отново. До някъде оправдавам това, че не искал брак и деца със страх да не напусне семейството си в следствие на болестта.
А Еда в лицето на Серкан сигурно вижда друг човек, не я оправдавам. Криенето на дете не може да бъде оправдано, но вече виждам смисъл в идеята. Вероятно идеята да имаш дете с напълно различен човек, който сега казва, че не иска деца, а до скоро е твърдял обратното, те кара да избягаш. Така че.. да, има логика поведението и на двамата.
Интригата си я бива, на мен ще ми е много интересно да видя как ще се развият нещата.

# 388
  • Пришълец
И според мен - има логика в поведението на двамата, а причината за раздяла е основателна.

# 389
  • Плевен / София
Марги, за да ти е спокоен деня....
„Да живееш означава бавно да се раждаш….. Разбира се, че ще те нараня. Разбира се, че ще ме нараниш. Разбира се, че ще се нараним един друг. Но това е самото условие на съществуването. За да донесеш пролет, трябва да приемеш рисковете на зимата. За да се превърнеш в присъствие, трябва да приемеш рисковете на отсъствието….Истинската любов започва, когато нищо не се търси в замяна…..Да се обичате не значи да се гледате един друг, а да гледате заедно в една посока…..“Антоан дьо Сент-Екзюпери
До някъде оправдавам това, че не искал брак и деца със страх да не напусне семейството си в следствие на болестта.
А Еда в лицето на Серкан сигурно вижда друг човек, не я оправдавам. Криенето на дете не може да бъде оправдано, но вече виждам смисъл в идеята. Вероятно идеята да имаш дете с напълно различен човек, който сега казва, че не иска деца, а до скоро е твърдял обратното, те кара да избягаш. Така че.. да, има логика поведението и на двамата.
Интригата си я бива, на мен ще ми е много интересно да видя как ще се развият нещата.
Ако Серкан е казал, че не иска деца...Еда няма как да му вмени такава отговорност....А след като той знае, че тя е в Италия...как няма да е разбрал, че  има дете....

Общи условия

Активация на акаунт