Мнения за 125 СУ "Боян Пенев", Младост 1 - IV част

• 65 098
  • 510
  •   1
Отговори
# 90
Ние научихме, че ще води математическите класове (5ж и 5з) г-н Румпалов чак през септември. Предварително информация не ни дадоха. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи. Той е най-добрия учител по математика в училището. Вероятно тези, които извеждат 7 клас ще поемат новите петокласници, но не съм сигурна. Децата ненавиждат Мадлен Христова, която им води 1 час, така че дано не ви се падне тя. Димитров води часове на дете на мои близки и разбирам, че е твърде прехвален и го мързи вече, работи с двама, трима и не го интересува другите.

# 91
Да, точно Христова да не се падне се притеснявам. Знаете ли на кои класове преподава е момента.

# 92
Аз зная, че в момента е класна на 11 клас.

# 93
  • София
До колкото разбрах Димитров е в момента на 12 клас, но дали ще поеме бъдещите петокласници нямам представа

# 94
  • Някъде там...
Душкова извежда 7 клас в момента. Ако се падне тя, ще е чудесно, много е добра.
Димитров вече е на години, забравя, не успява да грабне децата. Може би в гимназиален етап е по-различно.

# 95
Алипиева и тя извежда 7 клас . Не съм доволна от нея. 5 клас са със едни , 6 с други и седми също с други учители. Всяка година сменят 70% от учителите.  Имайте го предвид.

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 15:18 от tatatuni

# 96
Ние научихме, че ще води математическите класове (5ж и 5з) г-н Румпалов чак през септември. Предварително информация не ни дадоха. Това е най-доброто, което можеше да ни се случи. Той е най-добрия учител по математика в училището. Вероятно тези, които извеждат 7 клас ще поемат новите петокласници, но не съм сигурна. Децата ненавиждат Мадлен Христова, която им води 1 час, така че дано не ви се падне тя. Димитров води часове на дете на мои близки и разбирам, че е твърде прехвален и го мързи вече, работи с двама, трима и не го интересува другите.
Какво имате предвид под "мързи" - той винаги, поне аз имам информация за него от преди поне 6-7 години, е работил с две три деца. Дори и на школите си е така.
За Христова имам информация от седми клас 2021 г., моя син е споделял, че вместо математика децата са пишели стихотворения... и моя син от нематематическа паралелка има значително по-висок успех от математиците.

# 97
Много ли е сериозен напливът за 125-то за първокласници, имаме ли шансове, ако ни е в граничен на прилежащия район - К12 - т.е с 5т.?
Благодаря

# 98
Предишни години имаше свободни места и за второ класиране. Мисля обаче с руски само.

# 99
Здравейте,
Може ли да ми дадете информация и да споделите впечатления за занимлня от 1 до 4 клас. Чух,че нямало достатъчно паралелки. Не знам какво е качеството, същите учители ли са и на занимлнята. Общо взето всякаква информация ще ми помогне да реша дали да запиша дъщеря си в това училище.

# 100
  • София
Здравейте. Може ли помощ къде мога да намеря примерни задачи от математическо състезание " доц. Руси Русев" ?
И какъв е шанса дете , което не е ученик в 125 СУ( т.е няма да вземе 5 т)  , да влезе в математическа паралелка след 4 клас ?
Има ли голям наплив за тези паралелки?
Благодаря.

# 101
  • София
Ако си реши задачите ще влезе. Ето записаните в математическата паралелка 2020/2021 година. Доколкото виждам от 28 деца 7 са от 125-то. И бонус точките са станали от 5 на 7. За 2021/2022 са били повече.
За задачите - ако миналата година са им дали да си изнесат листа със задачите може някой потребител да ги сподели. Иначе не мисля, че имат книжка със задачи.

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 09:44 от magina

# 102
Здравейте,
Може ли да ми дадете информация и да споделите впечатления за занимлня от 1 до 4 клас. Чух,че нямало достатъчно паралелки. Не знам какво е качеството, същите учители ли са и на занимлнята. Общо взето всякаква информация ще ми помогне да реша дали да запиша дъщеря си в това училище.

За около 100 деца има занималня. Лични наблюдения - някаква част от родителите още преди първия учебен ден се бяха ориентирали към частна занималня, друга част прибират децата вкъщи на обяд.
За занималнята в училище - преподавателите са други (не са класните ръководители). Голяма част от тях са възрастни жени. Дъщеря ми беше на занималня там до януари, след това се ориентирахме към частна занималня.
Според мен учителите от занималнята се стараят , доколкото могат, но им е трудно да се справят с децата; някои нямат и добър подход.

# 103
Каква е разликата между математика и математика и природни науки?

Какви школи/кръжоци има след пети клас?

Има ли кръжок/курс по английски доппълнително от учебната програма?

Имат ли организиран обяд за децата от 5 клас?

# 104
  • София
В математическата паралелка се набляга на математиката. В тази с природните науки вероятно и на някои от природните науки - биология, химия... Не съм сигурна. Моето дете беше в математическа.

Кръжоци не знам да има. Математическа школа има за математическата паралелка, но не е задължителна. Едно време имаше и школа по програмиране - сега не знам как е. Ученически стол имаше, но дали и сега е така нека някой, който в момента има дете в училището да каже.

Общи условия

Активация на акаунт