Весели ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 8

• 33 784
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, какви книги ще си купувате за подготовка за кърмене, отглеждане на новородено? Simple Smile

# 241
Здравейте! Току що  минах Ж К  и моля да ми добавите розово сърчице! 326гр девойка 🥳💗💗💗

# 242
  • омъжена
Честито 💝 Софи Филчева !Момичета толкова хубав ден ми е днес.и аз току що минах жк Малкия ♥️💙си ядеше пръстчето 💋АГ направи ми  снимка толкова е мило . Мъник, а какви номера знае. Всичко е ок иначе. Казах за натравянето няма опасност за бебето. Но добре че съм пила пробиотик и въглен. Сега да мине малко жегата и отивам да докупувам подарък за юбилей сме в петък.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 16:02 от sunshine1992

# 243
Аз си взех книгата на Хедра, супер много я хвалят, мисля скоро да я почвам, че е доста дебела. Отделно има много блогове, вкл. този на Хедра и на други консултанти.
Приятелка ми изсипа над 10 книги за бебета, възпитание и тн, но нещо не ми се струват много релевантни, пък и не намирам желание да ги чета, по-скоро ще се концентрирам на определени тематики като захранването, режим на сън и будуване и така.
Много чета за този режим на сън и ми се иска да успеем да го приложим, освен това чета сега мнения за кърмене под режим и на поискване и срещам полюсни мнения по двата въпроса.
Имате ли опит и мнение по темата с храненето на новороденото и за режима като цяло?

# 244
Аз съм от мързеливичките и не ми се чете 😂Срам не срам си го признавам.Преди години много четях, но после минах на филми и съм изгубила тази страст и навик .Исках да кажа, че за мързеливичките като мен има много полезни клипчета в YouTube.Но не тези които са Пена и Иванка разказват за раждане🤣Има на най-различни теми за къпане, закаляване, хранене.Гледах такива публикувани от болница Щерев имаше и друга поредица от някаква педиатърка, тепърва ще ги разучавам.Ще погледна и за клипчета на английски, но предимно на това и информация в интернет разчитам, засега не мисля да купувам специална книга.

# 245
Момичета ,какви са референтните стойности на прогестерон по бреме на бременност ?

# 246
  • София/Севлиево
Прогестерона вече не се гледал, защото плацентата вършела всичко-това ми обясни докторът след като на своя глава реших да го проверя в 15 г.с.и бе по-нисък, отколкото е 13-та(тогава пък бях на терапия с тежката артилерия-3х2 Утрогестан,1 Пролутекс,1 Кринон).Реших да го послушам и спрях да дълбая там(поне едно притеснение по-малко).Иначе за втори триместър минимума е около 90 нмол/л ,за трети триместър пак минимум 197 в същите единици(резултатите в интернет са различни,това е този,който аз най-често срещам).

# 247
Здравейте, момичета. Не пропускам да ви чета, но рядко пиша, защото сте доста изчерпателни по всички теми. Включвам се с един въпрос. Днес като се изправих рязко и усетих тежест ниско долу и когато си пипнах корема се беше втърдил, но само ниско долу където по ориентация би трябвало да се намира матката. Нямах болка или пронизващо усещане, само за секунди беше втърден корема ниско долу. Въпроса ми е към тези, които имат опит и могат да дадат предположение, (знам че не сме лекари) това дали са контракции?Какво бихте ме посъветвали да направя или да не се впрягам, че е било нещо моментно.
Бях на преглед преди 10 дни и всичко беше наред.

# 248
  • омъжена
Здравейте, момичета. Не пропускам да ви чета, но рядко пиша, защото сте доста изчерпателни по всички теми. Включвам се с един въпрос. Днес като се изправих рязко и усетих тежест ниско долу и когато си пипнах корема се беше втърдил, но само ниско долу където по ориентация би трябвало да се намира матката. Нямах болка или пронизващо усещане, само за секунди беше втърден корема ниско долу. Въпроса ми е към тези, които имат опит и могат да дадат предположение, (знам че не сме лекари) това дали са контракции?Какво бихте ме посъветвали да направя или да не се впрягам, че е било нещо моментно.
. Контракцийте са точно втвърдяване на корема и болка може да има и лека в кръста. Различно. Но контракцията трае няколко минути не за секунди. Незнам по скоро е дърпане от ръстежа на матката. Не се притеснявай нормално е да е контракция вече почват подготвителните,а някой жени имат и през цялата бременност . Спокойно

# 249
Мами пред голям въпрос съм в момента, другата седмица имам час за сканинг и среща с лекар и естествено ще го обсъдя с тях , но преди това да споделя и на вас а именно :
Много искам да се приберем с малкия в България това лято (както всяко предишно) само че се притеснявам с това летене със самолет , ще съм в 25-26 гс. А връщането го планувам да бъде в 30 -31гс. не знам удачно ли е в това време летенето , опасно ли е ... чета какво ли не в нета някои пътуват други не . Много ми се прибира ама ме е страх за бебко в същото време . Sad
Другото което ме притеснява , майка ми има котка , тя я къпе и обезпаразитява вътрешно и вънщно , но все пак ме е страх и от тази токсоплазмоза
Бях търсила информация по въпроса защото и аз съм в подобна ситуация. Попадна ми, че до 28 седмица авиолиниите разрешават без ограничение, след това до 34 с разрешение от лекар. Мисля беше на Райън еър в сайта, но предполагам, че другите едва ли ще се различават съществено. Говорим за кратки пътувания, не презокеански да речем. От там на татък вече се гледа състоянието на майката и тя с лекаря преценява. И за вариант с кола се замислях по едно време, но за сега мисля да пропусна, нещо не ми се струва оправдан риска, защото ми се падат и двете пътувания около или в 7 месец. Ще има още много лета. А за котката проблемът е само ако чистиш тоалетната.

# 250
  • САЩ
Много искам да се приберем с малкия в България това лято (както всяко предишно) само че се притеснявам с това летене със самолет , ще съм в 25-26 гс. А връщането го планувам да бъде в 30 -31гс.
Viala, колко е дълъг полетът? Ако си някъде в Европа не мисля че е проблем, но на презокеански май не бих се престрашила. Също може би ще е добра идея да се върнеш по-рано, преди 30та седмица, за всеки случай. За котките не е опасно, ние имаме 2 домашни. Нали не я пускат на вън, дори в двор да не е е хубаво.
Има ли страдащи от разширени вени? Аз още от тийн годините си ги имам, но сега изглеждат още по-зле. Излязоха ми няколко нови, точно на свивката на крака  и бикини зоната, направо като синина изглежда и ме придърпва и понякога боли, Ще питам док в четвъртък. Аз съм по цял ден на крак на работа. Благородно завиждам на тези от вас които са си взели болнични без да са болни и си почиват и подготвят спокойно за бебето. Тук няма такива екстри и ще се работи докрай Sad Дано поне съм здрава да не се налага да спирам че искам максимално време да прекарам с новородената дъщеричка Simple Smile

# 251

Да, контракция е това моят съвет е да не я подценяваш. Бях в твоето положение преди около седмица - случи ми се за кратко долу ниско в корема. Не знаех какво е защото не болеше. Реших за всеки случай да звънна на акушерката след като ми се случи още няколко пъти и тя ми каза, че трябва да отида. Прегледаха ме и освен магнезия ми изписаха допълнително алеракт. Бях в 19 гс сега съм в 20.

Няколко дни бях ОК, но от вчера съм с хиперчувствителна матка, болки и втвърдяването стана на целия корем. Лекарят ми обясни, че най-разумното нещо е да се овладеят нещата в началото докато може и че не е необичайно при първа бременност да се появи тази хиперсензитивност на матката.

Каза до другия Понеделник поне само да лежа и буквално единствено до тоалетна да ходя. Вчера лежах, пих 3*2 ношпа, махнезий и Алеракт, но нямаше ефект. През нощта пак будувах от болки вкл в маточната шийка. Коремът си стои целият твърд.

Мисълта ми е, ако имаш контракции (втвърдяване) най-добре ограничи резки движения, карай го по-леко, пази се повечко. Най-малкото ако може да предотвратиш задълбочаване, ще си спестиш притесненията.

# 252
Flying_HiGh   2.5часа ми е полета тук в Европа . Много ми се прибира разбирате ли , но и много ме е страх . А за котките , добре няма да и се явявам много АКО се приберем.

# 253
Здравейте,

Някой да се е сблъсквал през бременността с бактериална вагиноза (gardnerella) и как я лекува?

# 254
Здравейте,

Някой да се е сблъсквал през бременността с бактериална вагиноза (gardnerella) и как я лекува?
Аз . Намериха ми я като бях в 15 седмица някъде и ми изписаха само вагинално флажил . Да махна ми се течението но получих и розово зацапване и го спрях . Сега пак си имам течение не знам дали е вагиноза , нито мирише нито нищо. Ползвам интимен гел на лактацид спициално срещу кандида и вагиноза за бременни , и съм много доволна  защото и.пхто му и 3.5 което за вагинозата е идеално . В датските саътове пище че риск от спонтанен аборт има ако вече си имал едно преждевременно раждане .

Общи условия

Активация на акаунт