Ново начало след неуспешна връзка

• 5 283
  • 96
  •   1
Отговори
# 30
Добре поне, че е бил коректен - навреме е признал, че е женен и ще става баща. Можеше да почака авторката да хлътне съвсем, да се възползва, че е сама, тъжна от развода и увлечена по него и след това да се сети, че май е много женен и с много бременна жена. Има и такива хора и не е до пол - ще те използва и после - ама ти нещо не си разбрал, ама какво толкова е станало...

Да, възможно е и филмът да е изцяло в нейната глава, а човекът да е бил просто внимателен. Все пак, семейният статус не забранява наличието на приятелства и социални контакти. Случват се и такива работи, и от двете страни, не пита като дойде дали му е времето, на колко си години, женен ли си и т.н..

По-добре да се отдръпне напълно, поне за известно време от този човек - тя да си подреди мислите и живота, той - да си гледа семейството. След време може и да са приятели.

# 31
Приеми,че си използвала колегата за да си стъпиш на краката, мислено му благодари и затваряш страницата. Щом вече рисуваш картина с нов мъж, значи си готова за рестарт. Почти винаги първото хлътване след тежка раздяла е просто за рикушет, не си мисли,че си изгубила нещо там. Особено след толкова дълга връзка, а и брак, може би е добра идея да останеш малко насаме със себе си.

# 32
Не си имала чувства, или не такива каквито си мислиш. Представи си да си имала здравословен проблем и лекар мъж е бил до теб, подкрепил те е, грижил се е за теб. Нито той, нито ти ще сте влюбени, но за теб той ще е повече от останалите.
Мисля, че е същото и при теб. Толкова си доволна и благодарна, че е имало някой до теб.

# 33
Не си имала чувства, или не такива каквито си мислиш. Представи си да си имала здравословен проблем и лекар мъж е бил до теб, подкрепил те е, грижил се е за теб. Нито той, нито ти ще сте влюбени, но за теб той ще е повече от останалите.
Мисля, че е същото и при теб. Толкова си доволна и благодарна, че е имало някой до теб.
Много истина има в думите ти.
Аз преди много години, кога бях млада и зелена, при престой в болница имах шанса да попадна на лекар, който се отнасяше изключително мило и грижовно към мен, много внимание и топло отношение ми оказваше. В един момент си помислих, че за него съм някак специална, в личен план... 😂 Докато не видях как се отнася и към други пациентки - към тях беше също толкова любезен, мил и грижовен.
Урок ми беше, определено. 😁
Проявената доброта, състрадание и подкрепа не трябва да се бъркат с отношение като към любовница.
Но съм сигурна, че мъжът от тази история също е научил ценен урок.. 😀
Следващият път със сигурност ще е по-предпазлив и резервиран.

# 34
Авторката написа:
Цитат
Споделяхме си, той ми е казвал как всяка нощ ме сънува, искаше да му отида на гости и описваше в подробности на какви места ще ме заведе. Затова казвам, че и той имаше чуства, просто никога не го каза в прав текст.

Сетих се, че аз също съм сънувала колега (рядко ми се случва, та си помня "многото" сънища), с когото бях в приятелски отношения. Помагал ми е в работата, аз на него също, бяхме близки, но точно приятелски. Сънят не беше еротичен, просто той присъстваше по някакъв начин в него, на шега съм му го казвала, но той никога не престъпи границата, нито пък аз го възприемах като обект на по-специални чувства. Та си мисля, дали и с авторката не е било нещо такова, но понеже е било виртуално общуването, тя да е възприела споделеното от него като чувства. Но пък и не съм го сънувала всяка нощ моя колега-приятел.Simple Smile

# 35
  • София
Колко прост трябва да е един мъж, че да говори на някоя неща като гореописаните и да не се сети, че тя ще си помисли нещо повече?

# 36
Е как ще сравнявате отношение на лекар към пациент с това на колегата към авторката? Мъжът и тя са си писали дълго време и напоително. Той й е пускал разни кукички - покани за не знам си къде, сънища, но не - тя си е въобразила всичко. Ако сънувате колега - мъж, търчите ли да му го кажете? Не, защото ще прозвучи сякаш сте влюбена, дори да не сте. Колегата й и да не е бил истински хлътнал, отношението му е минало приятелската граница.

# 37
Има сходство в принципа на отношение. Лекарят оказва съдействие за лечение на болката, но с медицински методи, а приятелите/колегите/познатите съдействат чрез морална подкрепа.
Тези, на които дълго е липсвало чисто човешко и топло отношение и внимание, се привързват лесно и стават зависими и изпитват трудност при раздялата.

Нужна е работа върху себе си..

# 38
На лекарите им се плаща да си упражняват професията. Жененият колега, какъв самарянин се извъди...

# 39
То в самарянството чак толкова лошо няма, но както писах и по-горе, човекът ще си научи урока, че във и за всичко трябва се поставят граници. Вина имат и двамата, че не са ги спазвали.

# 40
Много истина има в думите ти.
Аз преди много години, кога бях млада и зелена, при престой в болница имах шанса да попадна на лекар, който се отнасяше изключително мило и грижовно към мен, много внимание и топло отношение ми оказваше. В един момент си помислих, че за него съм някак специална, в личен план... 😂 Докато не видях как се отнася и към други пациентки - към тях беше също толкова любезен, мил и грижовен.
Урок ми беше, определено. 😁
Проявената доброта, състрадание и подкрепа не трябва да се бъркат с отношение като към любовница.
Но съм сигурна, че мъжът от тази история също е научил ценен урок.. 😀
Следващият път със сигурност ще е по-предпазлив и резервиран.

Много добро мнение !!!
 Може да се направи и извод, който да се окаже не особено приятен за някои.
Малко обобщаващ извод, дано някоя ме обори.
Описаното се явява типично поведение на немалко жени, в България даже на значителен брой.
За съжаление много са свикнали на лошо отношение към себе си, и когато попаднат на добро такова, решават, че това е специално и само към тях. Че проявилия го човек (мъж) проявява това отношение с някаква цел.
Трудно може да бъде убедена такава жена, че става дума за възпитание, професионализъм или просто любезност.
Първопричината е в трудния живот на жените в някои общества, както и в обществените нагласи, произтичащи точно от този труден живот.

# 41
  • София
Джеймс, ти разправяш ли на жените от възпитание и любезност, че ги сънуваш всяка нощ? Прекарваш ли часове в разговори с тях? Каниш ли ги на гости и описваш ли им подробно как ще ги водиш по екскурзии? Такива неща, според теб, влизат ли в границите на доброто възпитание и любезност, или минават в други категории?

# 42
Като се сетя за част от колегите ми, които мило и драго дават да посамарянстват с някои от по-младите и засукани колежки, ехеее... Мисля, че ще бъде много трудно някой да убеди самите тях, колко са им благородни подбудите. 😆

# 43
Не съм писал никъде - благородни.
А че сънувам от време на време жени - да, трябва ли да се срамувам?
Почвам да пиша извинително писмо до Памела Андерсън.

# 44
  • София
Не съм писал никъде - благородни.
А че сънувам от време на време жени - да, трябва ли да се срамувам?
Почвам да пиша извинително писмо до Памела Андерсън.

А сънуваш Памела... Не колежката, която ти е напълно безразлична и към която нямаш никакви мръсни помисли... Интересно Wink

И недей да извърташ. Каза, че жените бъркали елементарното възпитание и добро отношение с други намерения. От дадените примери е явно, че случаят на авторката не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт