Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 528
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,
Мат ми е 34.03        референтни     <34

Tat             29.38                                   <115
FT 4 ( свободен Т4 ) 16.50 pmol/l 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 1.020 mIU/l 0.300 - 4.200

Моля пишете дали според вас има нещо притеснително

Майка ми е с хашимото и се притеснявам дали и при мен няма нещо, Мат ми излиза, че е високо, на 42 г съм.

# 151

Здравейте, интересува ме резултата на Прогестерон, изследването е правено на 22 рия ден.
Притеснителен ли е този резултат, тъй като не съм запозната?
Ако приемем, че овулацията е преминала, резултатът е ок, няма бременност. Не същото обаче може да се каже за пролактина. Кърмите ли? Да сте кърмили до скоро (месец-2-3)?

Едно момиче, повторете резултатите и в друга лаборатория и идете при добър ендокринолог да види жлезата на ехограф.

# 152

Здравейте, може ли малко помощ? До преди 3-4 месеца всичко беше наред. В петък щях да правя инсе.

# 153
Имате Автоимунен тиреоидит на Хашимото (автоимунно заболяване вижда се от завишените антитела ТАТ и МАТ) и хипотиреоидизъм (понижена функция на ЩЖ) - висок ТСХ и ниски щитовидни ФТ4 и ФТ3.

# 154
Мога ли да забременея по нормален път? Понеже всички други изследвания са ни перфектни. Благодаря

# 155
  • София
Добре е първо да свалиш ТСХ под 2.

# 156
Добре е първо да свалиш ТСХ под 2.
Да, ще се консултирам с ендокринолог, но досега винаги е било под 2. Просто нямаме никакви други проблеми и доколкото четох с Хашимото не може да се забременее

# 157
Може Simple Smile има много забременели жени, включително и аз и с Хашимото и хипофункция. Но трябва да оправиш хормоните и да свалиш ТСХ.

# 158
Благодаря Ви, надявам се скоро да се случи и на нас. Може ли да ми препоръчате добър ендокринолог за гр. Варна

# 159
  • на последния етаж
И тук да споделя резултатите от изследвания. Според лекаря няма проблем, но чета, че е добре TSH да е под 2... Вие как разчитате тези резултати?

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 19:37 от Лита

# 160
  • София
Да, хубаво е ТСХ да е под 2. ТАТ и МАТ също са високи. Хубаво е да са към 0. Ендокринолог ли разчете резултатите?

# 161
  • на последния етаж
Да, каза да ги повторя отново след 6 месеца.

# 162
И тук да споделя резултатите от изследвания. Според лекаря няма проблем, но чета, че е добре TSH да е под 2... Вие как разчитате тези резултати?

Има хипофункция, не е проблема само в ТСХ...и ФТ4 и ФТ3 са ти ниски, трябва да са над средата на границата. Но голяма част от лекарите са такива за съжаление, докато нещата не се влошат драстично никакви мерки не вземат.

# 163
  • на последния етаж
Благодаря ви! Какво бих могла да предприема в такъв случай - някакви добавки или витамини, диета?
И личният лекар смята, че всичко е в норма.

# 164
Консултация с по-читав ендокринолог от този, който е чел първия път изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт