Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Моля да ми разчетете диагнозата от рентгеновата снимка: Усилен белодробен рисунък в дясно паракардииално и базално с интерстициална реакция, сусп.за начален интерстициален инфилтративен процес. Свободни КН синуси.

# 541
  • София
Ами то пише и за двата органа - нормално, значи нормално.

Благодаря много, Миоки ! Hands Plus1

# 542
Здравейте, според това изследване имам ли антитела, май не?

# 543
# 544
А към какъв лекар можем да се обърнем, какви чернодробни изследвания да направим да видим дали е свързано с подагра, не е имал досега оплакване, само коляното го боли.

# 545
Не, чернодробните не доказват подагра. Няма ли личен лекар? Той трябва да направи преглед и да насочи към изследвания. Болката в коляното не бих нарекла "само", може да е свързана с подагра, може да е артроза...не може да гадаем по интернет.

# 546
Здравейте. Може ли мнение за резултати на дете на 2г8м? На лекар сме чак във Вторник. Знам че за дете реф.стойности са различни,но с толкова завишени показатели малко съм притеснена.

# 547
След боледуване ли са тези изследвания?

# 548
Лекуваме задна хрема вече почти месец без резултат.

# 549
Нищо страшно не показват (да не се филмирате сега нещо), но явно не е доизлекувано каквото е лекувано / или не е минало достатъчно време за контролно изследване.

# 550
Преди 5м  имах операция на жлъчката и беше премахната.На контролата амилазата ми е 115 при норма 100.Гастро то  каза,че не било проблем и ,че не била много над нормата.Дали е така или са търся друго мнение?

# 551
Здравейте може ли да разчитате има ли нещо притеснително

# 552
какво означават плоски епителни клетки в урината, другите неща са в норма

# 553
Нищо. Това са клетки, които присъстват и не са сигнал (в случая) на нищо. Епителни клетки има навсякъде, не е невероянто наличието им в урината.

# 554
Здравейте,някой може ли да ми каже да ме притеснява ли завишения резулата на MPV,и какво означава завишението?

Общи условия

Активация на акаунт