Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 499
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Сега ми излезе ПКК, в понеделник ще питам личната, но ако има някой предствава това много завишен показател ли е?
Другите стойности са в норма. По време на цикъл е взето изследването, ако има значение.

PCT (тромбокрит)   EB        0.37      l/l     0.17 - 0.35     calc. *

# 556
Здравейте, притеснява ме този резултат. Какви може да са причините?

# 557
Здравейте, виждам, че резултата, е че няма бактерии, но т. к. си заплатих изследването и сега се зачудих дали са ме разбрали в лабораторията,понеже не ми прилича на резултатите от други лаборатории. Та нали това си е стандартна микробиология?

И също дали не е проблем, че резултата излиза 2 дни по-късно, т. е.  не се обработва веднага пробата?

# 558
Здравейте, тъй като личната лекарка не ми вдига телефона, дали някой би могъл да разчете тези резултати. Родих преди три месеца и кърмя, ако има значение. Пуснах ги профилактично, без оплаквания съм.

# 559
  • София
Здравейте! Моля за помощ за разчитане на тези резултати. Става въпрос за дете на 11 г.

# 560
Не знам какво Ви притеснява. Всичко е в норма. Обсъдихте ли ги и с лекуващия лекар?

# 561
  • София
Не знам какво Ви притеснява. Всичко е в норма. Обсъдихте ли ги и с лекуващия лекар?
Звънях и, но не ми отговаря.
Благодаря Ви!

# 562

Здравейте имах симптоми и реших да си направя обременяване с глюкоза .Малко се шокирах от кръвните изследвания,предполагам трябва да посетя ендокринолог.Вие на какво мнение сте имам ли инсулинова резистентност?

# 563
Странен е този нисък инсулин на гладно, но по мое мнение има и ниската кр.захар на 0 и 120 мин също сочи висок инсулин, но не съм на 100% сигурна нека и други по-запознати се изкажат.
Другото което виждам долу - висок ТСХ, не знам какви са ви симптомите, но вероятно част от тях са и от хипофункция на щитовидна жлеза

# 564
Хранихте ли се правилно поне 1 седмица преди обременяването - под правилно имам предвид да не сте била на диета (кето, ниско-въглехидратна и прочие), да сте приемали всички нутриенти като при нормално и разнообразно хранещ се човек? Деня преди изследването хранихте ли се добре, пропуснахте ли някое хранене, вечерята?

ТСХ-то не е ок въобще, за другите резултати е важно да отговорите на въпросите по-горе. И да, трябва да се видите с ендокринолог.

# 565
Хранихте ли се правилно поне 1 седмица преди обременяването - под правилно имам предвид да не сте била на диета (кето, ниско-въглехидратна и прочие), да сте приемали всички нутриенти като при нормално и разнообразно хранещ се човек? Деня преди изследването хранихте ли се добре, пропуснахте ли някое хранене, вечерята?

ТСХ-то не е ок въобще, за другите резултати е важно да отговорите на въпросите по-горе. И да, трябва да се видите с ендокринолог.

Да ядох над 150-200 грама въглехидрати преди изследването ,при което дори ми беше доста зле но прочетох в интернет че това е подготовката за изследването и ми се наложи.Толкова нисък инсулин на гладно какво означава трябва ли да се притеснявам? (От всички кръвни изследвания видях че никой няма толкова нисък инсулин останах с впечатление че съм единствената )

# 566
Здравейте,вчера пуснах изследвания за ТСХ за дъщеря ми и за мен.
Това са резултатите.Добре ли са според вас? Виждам,че са в норма,но са близо до границата..Знам,че зависи и от мерните единици,но не ги разбирам..Първия е на дъщеря ми,втория моя резултат..

# 567
Пуснете целия щитовиден панел, има смущения във функцията на жлезата. Също глюкоза, инсулин, витамини Д и В12. Посочените лабораторни норми не отговарят на стойностите при здрав човек.

Неделина, повтори изследване на инсулин на гладно при нормални условия. Без обременяване. Гледали ли са панкреаса на ехограф?

Димяни, детето приемало ли е медикаменти скоро? Ако не, внимавайте повече с вредните храни.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 12:44 от soul81

# 568
Soul81 Благодаря ви за отговора 🌹 Ще пусна изследвания и за другите неща за,които споменахте..Надявам се да не е нещо сериозно..Живи и здрави 🙏🌹

# 569
Пуснете целия щитовиден панел, има смущения във функцията на жлезата. Също глюкоза, инсулин, витамини Д и В12. Посочените лабораторни норми не отговарят на стойностите при здрав човек.

Неделина, повтори изследване на инсулин на гладно при нормални условия. Без обременяване. Гледали ли са панкреаса на ехограф?

Не аз изобщо все още не съм била на лекари.Ще хапвам тези дни относно повечко въглехидрати и ще направя на ново изследване на инсулина.Предполагам че на гастроентеролог се гледа панкреаса на ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт