Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 65 477
  • 746
  •   1
Отговори
# 570

Да ядох над 150-200 грама въглехидрати преди изследването ,при което дори ми беше доста зле но прочетох в интернет че това е подготовката за изследването и ми се наложи.Толкова нисък инсулин на гладно какво означава трябва ли да се притеснявам? (От всички кръвни изследвания видях че никой няма толкова нисък инсулин останах с впечатление че съм единствената )
Има нарушение в обмяната на въглехидратите. Тези стойности на захарта са хипогликемични, заради това е и прилошаването след ядене. И аз бих препоръчала повторение на изследването, но само на гладно глюкоза и инсулин, при нормални условия (типичния начин на хранене) и след това консултация с ендокринолог като се вземе предвид и анамнезата и оплакванията, които имаш.

# 571
Гастроентеролог, да. НЕ се храни с повече въглехидрати, храни се така, както трябва да се храни човек, за да е здрав. Иначе и да нямаш проблем, ще си го отгледаш. Имаш значителни отклонения дори към момента, няма нужда от насилване на тялото, не знаеш още колко ще те изтърпи. Целият щитовиден панел също ти трябва преди консултацията с ендокринолог. Не разбрах какво е това ядох въглехидрати и после правих обременяване с глюкоза...пи ли глюкоза и кога яде?

# 572
Гастроентеролог, да. НЕ се храни с повече въглехидрати, храни се така, както трябва да се храни човек, за да е здрав. Иначе и да нямаш проблем, ще си го отгледаш. Имаш значителни отклонения дори към момента, няма нужда от насилване на тялото, не знаеш още колко ще те изтърпи. Целият щитовиден панел също ти трябва преди консултацията с ендокринолог. Не разбрах какво е това ядох въглехидрати и после правих обременяване с глюкоза...пи ли глюкоза и кога яде?

Бях на диета преди това.Една седмица преди изследването започнах да си хапвам повече въглехидрати и си направих тези изследвания.Преди това целта ми беше да отслабна но реших най-после да си пусна инсулин и глюкоза защото не се чувствах добре.

# 573
От коя лаборатория са изследванията?

# 574
От коя лаборатория са изследванията?

От лаборатория Писанец.

# 575

Здравейте направих си кръвни изследвания смятате ли че може да имам инсулинова резистентност ?

# 576
Здравейте,

Родих секцио преди два месеца и днес реших да си пусна ПКК с ЦРП... Личната ми лекарка е с ковид и нямам никаква представа към ко да се обърна. При АГ имам час чак след 2 седмици...

Мога ли да продължа да кърмя с това ЦРП?
Скрит текст:

# 577
  • Пловдив
Момичета, какво да заключа от това кръвно изследване...
Девиация на тромбоцитно разпределение   L    13.9       fL    15.5-30.5
Цялата пкк и още...
Скрит текст:

# 578
Здравейте! Смятате ли, че са проблем тези стойности на еозинофилите:

Eos% (еозинофили)   ↑   6.7   %   До 6.5
Eos# (еозинофили)   0.470   x10^9/L   До 0.500

Всички други стойности са в норма. Нека добавя само, че бях в края на менструалния си цикъл.

Благодаря на всеки, който се включи с мнение Hug

# 579
Как да се тълкува този тест?

# 580
Че няма достатъчно антитела.
Отдолу има и пояснение при какви резултати се смята за добър имунен отговор.

# 581
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания за щитовидната жлеза?
Необяснимо покачване на теглото, изпотяване, студени върхове на пръстите на ръцете .... все такива симптоми имам от няколко месеца. По препоръка на ЛЛ взимам селен, цинк (сутрин) и магнезий (вечер). Също омега3 и ВитД и К2 с храна на обяд.
Скрит текст:
Среща с ендокринолог ще имам, чак след 10 дни.
Благодаря.

# 582
Пусни витамини В12 и Д, глюкоза и инсулин на гладно, чернодробни ензими. Нямаш Хашимото, което е едно добро начало.

# 583
Здравейте на всички тук присъстващи,имам молба ако някои може да ми помогне и да ми кажи дали са ми притеснителни много кръвните изследвания,преди да ги покажа на доктор.

# 584
С какви оплаквания сте? Имате/имали сте някаква инфекция (може и хрема да е, някакво възпаление) и сте леко дехидратирана. Без останалата картина на първо четене това показват тези изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт