Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 4

• 63 122
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, има ли нещо притеснително в този резултат на тромбоцитите?

# 406
Здравейте, може ли да коментирате тези изследвания?
Мъж, 32г. Изследванията са пускани профилактично, няма оплаквания.
Притеснява ме Холестерол LDL 2.71, но и останалите които са извън граници.

Скрит текст:

Благодаря!

# 407
Здравейте, някой дали може да помогне с разчитането на резултати на бебе на 6 месеца?
Скрит текст:

# 408
  • Варна
И аз ако мога да помоля за разчитане , това са изследвания за ясла на малкия на 2г., Но се чудя дали няма някаква инфекция.
Скрит текст:

# 409
  • София
То всичко е в норма. Кое ви навежда на мисълта за инфекция?

# 410
  • Варна
То всичко е в норма. Кое ви навежда на мисълта за инфекция?
Хемоглобин и левкоцити са под норма ако се ориентирам правилно , а доколкото четох когато са под е възможна инфекция.

# 411
Според мен е много възможно да има някакъв дефицит детето - желязо, фолиева киселина или вит.В12 (хемоглобинът се влияе и от трите). Мъничко е да го боцкате, но няма да е лошо да проверите.

При мен и при сина ми когато се откри дефицит на фолиева киселина точно левкоцитите ни бях под норма. При него имаше и дефицит на В12. Ето тук може да прочетете https://www.arsmedica.bg/aktualno/prichini-za-niski-niva-na-levkotsitite-v-kravta

# 412
На детенцето му е нисък хемоглобина. Ако можете изследвайте желязо, ЖСК и феритин.

# 413

Здравейте, детето е на 2 г. и 2 м. , интересува ме това което му е завишено на какво се дължи ? Благодаря!

# 414
Цитат:
"Причини за лимфоцитоза – увеличен брой лимфоцити
Най-общо казано, увеличаването на броя на лимфоцитите се дължи на силно физическо натоварване, на болка или на инфекция. Друга възможна причина е лечението с приемане на кортикостероиди. Освен това, увеличаването може да се дължи на някоя от следните причини:
    -алергично състояние
    -вирусно заболяване
    -ендокринно заболяване
    -заболяване на костния мозък и др."

Мисля, че при много малки деца си бяха леко завишени и това е нормално.

# 415
Здравейте, дами,

Бременна съм в средата на 8-мия месец. АГ ми направи микробиология, но чак след два дни ще може да ми разчете резултатите. За да не се побъркам дотогава, някой може ли да разчете следното: хем пише "отр.проба за бактерии", хем масово бактерии?

# 416
Чиста е МБ, няма от какво да се притеснявате. Има и добри бактерии, не са само лоши Wink

# 417
  • Русе
Здравейте! Моля, за разчитане на резултатите - 19 год. младеж. Какво допълнително би било добре да пуснем, за е сигурно дали има проблем?
Благодаря!

# 418
Проблем с щитовидната вероятно има. Това са два от основните показателя,  липсва третия активен хормон ФТ3, хубаво е и неговите нива да се видят. Добре е да се проверят антителата ТАТ и МАТ за да се отхвърли или потвърди - автоимунно заболяване Хашимото.

# 419
Пуснете също вит. Д и Б12, хомоцистеин, желязо, феритин, инсулин, CRP и СУЕ.

Общи условия

Активация на акаунт