ОСМИ клас 2020/2021 - Време не остана до финала, и осмокласната година - отлетяла!

• 32 059
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Браво на Иво! Сигурна бях, че ще е със 6, защото пише много добре.
Наборът се оказа с двойка на проект по ИТ - не бил предаден. Направо полудя, защото не само, че го предаде по-рано от определения срок ами и на доста деца е обяснявал как да си направят техните проекти на интернет страница.
В крайна сметка му е казала, че не го получила, той днес й го е показал от архива на пощата си. Не разбирам защо трябва да праща на някаква поща, когато имат платформа, в която могат да се качват всякакви задания и да има проследимост.

# 631
Аманда, що така с лошо - 4 есета за един ден. Как няма да се препоти детето.
Класното по БЕЛ на моя мина без да разбера. Питам го една вечер, миналата седмица, за класното и той най-спокойно ме уведоми, че вече го е правил. Изобщо обаче не помня върху какво каза, че е било. По английски също правиха класно. Пак пост фактум разбрах - петица. Въобще тази година с него живот си живея. Като се изключи математиката, нищо друго не следя, а и нея вече не толкова зорко както преди. Да се оправя. Общият успех според Школо гравитира около 5.50, приемам, че е добре. Нямам вече капацитет да го проверявам какво в действителност знае. Стига ми малкият. И него да го изтикам догодина до успешно НВО и ще съм с минимални ангажименти към обучителния процес.

# 632
  • София
Звънче, и аз минах профилактични в петък от работата. Чакам кръвните изследвания да излезнат. Пуснах си и антитела допълнително. Не че съм карала Ковид ама може пък да съм от късметлиите безсимптомно. Лошото е, че май имам високо кръвно, та ще се наложи да ходя на кардиолог вероятно. Проблемът е, че като тръгнат да ми мерат кръвното нещо се спичам и винаги е високо. Трябва да преодолея този си страх, за да се види колко ми е реално.
При Митко остана класното по френски, но то щяло да е три дни – четене с разбиране, граматика, слушане и писане. За съжаление няма да ги готвят за Делф, но то е и нормално при положение, че само 5 деца ще се явяват. Учебникът е те го свършиха. Говорих онзи ден с класната, която каза, че има пропуски, но лятото ако се занимава с езика ще ги навакса. За съжаление ми потвърди, че няма да им е класна догодина, а пак взима 8 клас. Жалко.
Иначе днес му беше писменият по английски. Каза, че никак не е било лесно, та ще видим какво е направил. Утре е устният.

# 633
Скрит текст:
В момента наборът прави класно по БЕЛ. Съчувствам му. БЕ не му е никакъв проблем, но литературата му е ахилесовата пета. Joy
Ако доживея да видя нормално написано есе от него, ще черпя!
Есе пише все едно доказва теорема... Тва е! Ако искаш! Simple Smile
Много работа ни чака докато оправим изказа

Аз мислех, че е утре Simple Smile Живот си живея , без стрес Simple Smile
Много голяма мъка е и литература, и български език. Ледена съм...
Днес е, днес е Simple Smile. Утре нямат БЕЛ.
Утре ще си представят презентациите по история.

Аз пак да похваля учителката им по БЕЛ. Съобразителна и търпелива. Наясно е, че преподава на техничари и съм впечатлена от подхода ѝ към децата. Много се радвам, че са при нея. Изискванията са ѝ високи, оценките са ниски, но въпреки това ги стимулира да не обръщат внимание на оценките, които са получили, а да се фокусират в представянето си въпреки тях. Опитва се да ги накара да надскочат себе си.

AIR, страхотен е младежът!
Браво на спортистите в темата! И въобще на всички успехи на наборите! Страхотни деца!

# 634
  • о`майна лунна нощ е
AIR

Пълно съвпадение между ника ти и детето Wink

# 635
  • София
Супер снимки, AIR. Ще потърся и аз на набора при все, че той никак не беше happy от организацията вчера. За мен най-важното е, че е здрав и цял, че след твоя пост се чух с ММ и ми се изправи косата за детето, което са изнесли.

# 636
ston, трябваше малко да се понапъне. Той прави страшен отпор към литературата, която изучават в училище. И трябва по някакъв начин да я заобича, а баба му определено може да накара хората да харесват и това, което е поместено в учебниците.Чак на мен ми стана интересно как говори за произведенията и седнах като ученичка да слушам.
Грийн, това онези проекти за сайта за София и за Ковид ли са? Или този, който трябва да е групов?
Много неприятно.
AIR, страхотен е! Много красиви снимки.

# 637
  • софия
Звънче, и аз минах профилактични в петък от работата. Чакам кръвните изследвания да излезнат.
...
Да не работим на едно и също място? В Лозенец ли ходи на профилактика?

При нас класните започват от средата на следващата седмица, но в сряда има пак контролно по математика.

# 638
  • София
Грийн, това онези проекти за сайта за София и за Ковид ли са? Или този, който трябва да е групов?

За индивудиалните проекти става въпрос. Груповият още не са го представяли - неговият клас имат ИТ в понеделник. Съответно доста часове губиха и груповият е за другата седмица.
Казала е, че ще го оцени предаденото днес, но да видим.

# 639
  • у дома...
Приключиха с В1 по испански. Сега преговарят и работят по проектите - новинарската емисия и 5-дневно пътуване в Испания. Класното по математика - очаквано 3. По БЕЛ е в сряда, другата седмица ще е и по испански. По езика ще трябва да напишат кратко представяне на любима книга.

След отпуската ме засипаха с работа, та Банско ми излезе на носА. Имаме одит от Сметната палата. 6 месеца каквото се сетите и каквото не се сетите.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 14:45 от Просто_майка

# 640
След отпуската ме засипаха с работа, та Банско ми излезе на носА. Имаме одит от Сметната палата. 6 месеца каквото се сетите и каквото не се сетите.
Мисля, че някои хора в старанието си да изпъкнат, направо се престараха!
Преди малко разбрах, че преди няколко часа са съобщили на съпруга на моя приятелка, който работи в държавна институция, че днес му е последния работен ден, да сдава всичко и да се оправя...

Такъв цирк никога до сега не е било.
Колко дъно още ни чака, глава не ми го побира.

# 641
  • у дома...
Трета поредна година имаме одит от Сметната. Същевременно подготвяме изборите на 11.07. И преброяването... А октомври идат поне още едни избори. И междувременно текущата работа.

# 642
Оле, съчувствам Sad Доста напечено

Спортистите са страхотни! Браво

# 643
  • Пловдив
Ехоо! Наистина напечено звучи, и аз съчувствам, особено сега, малко е турбулентно, но явно няма как.
Шмърци, никой не е вечен, за съжаление. Не, че нещо, ама съпругът ми работИ в частна хем фирма, над 10 години,  участваше в създаването й от един цех до 5 завода, всички продукти той ги е разработвал и какво, като се смени политиката във фирмата (единия собственик), и на него му казаха от днес за утре да си събира багажа.... Вече 5 години не могат да намерят подходящ човек на неговото място, но такъв е живота. Та, в частни или държавни фирми, не си женен за работата си, ако и да си най-добрия специалист, супер експерт и дори и да си независим в решенията си. Никой не те пита и не се съобразява. Неприятно е, много. Колкото повече знаеш е по-трудно. Нечестен живот, но каквото. Надявам се съпругът на приятелката да си намери по-добра работа!
Браво за резултатите на спортистите! И аз ще чакам клипчета! Снощи даваха Данчо Йовчев, ами пълни ми душата този човек, дано има ново попълнение в гимнастиката, страхотен спорт! За велосипедистите опасно ми се вижда, дано децата имат късмет!
Набора на класното по БЕЛ е с 5, на класното по мат се опасявах от двойка, но е докарал до 4, но по френски е тотал Щета... Има 3,40. Есето му е с почти максимален брой точки, също слушане с разбиране, но другото... Граматиката е ужас! За съжаление е бил притеснен, отделно в същия ден сутринта имахме грандиозен скандал, много се карахме, а това винаги му се отразява. Знаех, че така ще стане, но не можах да се сдържа, ужасно ме ядоса. Та, по френски ще се задоволя с 4 за годината. Не иска да ходи лятото някъде да попълва грешки и липси. Не мога да го принудя, наистина не знам как се прави. Говоря, говоря, файда... йок. Днес не е на училище, има разстройство, не спа цяла нощ и ме помоли да не ходи, съгласих се. Почти по всичко знае колко ще има, та драма няма. Не съм доволна, но на нас много лошо ни повлия ДО, още от миналата година и на резултатите от НВО също. Де се вика, да сме живи и здрави, а ще се радвам на децата в темата. Надявам се да му дойде акъла до 12 клас. Ако ли не... Да се оправя.
Весел ден Ан всички!

# 644
Шмърци, никой не е вечен, за съжаление. Не, че нещо, ама съпругът ми работИ в частна хем фирма, над 10 години,  участваше в създаването й от един цех до 5 завода, всички продукти той ги е разработвал и какво, като се смени политиката във фирмата (единия собственик), и на него му казаха от днес за утре да си събира багажа.... Вече 5 години не могат да намерят подходящ човек на неговото място, но такъв е живота. Та, в частни или държавни фирми, не си женен за работата си, ако и да си най-добрия специалист, супер експерт и дори и да си независим в решенията си. Никой не те пита и не се съобразява. Неприятно е, много. Колкото повече знаеш е по-трудно. Нечестен живот, но каквото. Надявам се съпругът на приятелката да си намери по-добра работа!
Оооо, далеч съм от мисълта, че някой е длъжен на някого да го държи вечно на работа или за каквото и да било. Отношението е същественото в случая. Отношението на човек към дадена ситуация показва що за човек си. Фрапиращото в случая не е уволнението само по себе си, а отношението на настоящите управляващи - с нищо не показват, че са по-различни от предходните. С такова поведение няма как да ме убедят, че са алтернатива...
Ама да не разводнявам излишно темата. Прощавайте за спам-а.

Детето се прибра. Била му дошла музата на класното. Бил направил хубаво есе. Grinning
Ще видим, ще видим...

Общи условия

Активация на акаунт