Октомври с есенни листа света нашари, послушно бебе ще люлея през ЯНУАРИ!!!

• 13 532
  • 286
  •   2
Отговори
# 240
Абе всеки от нас има по някакъв порок- кой сладко, кой бира, кой вино, кой кафе, кой цигара. Важното е да не се прекалява!То и въздуха ни е мръсен и гаден, ама как да се ограничим от него. Аз също спрях цигарите отдавна, а сега не си и помислям за цигара, че ми става гадно.
Относно работното място... мен също ми е притеснено на моменти. Знам, че ще дойде друг на мое място, но не знам какво ще стане след това. Иначе съм на тази работа вече 4 години и си харесвам работата. Само живи и здрави да си родим бебеците и да си ги гледаме.

# 241
Да ви призная аз си пийвам по чаша бира или чаша червено вино вечер - за душичката!   Мацки коремчетата са ви супер. В Русе се рисуват, като влезем в 9-я месец - живот и здраве и аз ще кача някоя снимка.
Искам да ви питам колко лекции имате - като темички. Аз днес слушах за дишането.

# 242
Оооооох, колко сте сладки с тез' нарисувани тумбачетааа smile3501. Така благородно ви завиждам...Пожелаван на всяка мама сладка- НАГРАДКА!!!
Аз от средата на януари не пуша, припалвала съм оттогава, но откак съм  preggo- ТЦ.
Пийвам си биричка спокойно и винце два пъти си позволих.
С работата- днес съм добре, утре не съм, така май ще я бутам...Само пътуването до офиса вече ми се вижда "Изкачване на Шипка"  smile3515

# 243
Аз също не пуша от както разбрах ама не се притеснявам щото и преди това не пушех много.Относно кафенцето-всеки ден пия само по едно и то слабо ама да ви кажа оня ден пийнах 25гр водка зелен Собиески  Embarassed беб4ето така се разбунтува 4е нема да повторя.4естна дума
Някой питаше за кърменето без даване на вода.Да пусне в търса4кат "изклю4ително кърмене".Така му казват и във форума си има секция за кърмене и там има библиотека

# 244
  • Русе
Здравей, Весни! Пише ти рали_м. Аз също съм от Русе и съм любопитна къде ходиш на лекции? Ще се радвам да се чуем и да се запознаем! Ако нямаш нищо против, обади ми се на 89-96-69! Благодаря ти!
P.S. Мислех да го пусна на лични, но се оказа че кутията ти е пълна!

# 245
  • ville de Quebec
Sandy, вече го е казала, ама и аз дя кажа пак Laughing Относно кърменето на поискване, без вода и късното захранване, има страшно много информация във форума Кърмене и захранване на бебетата. Има тема-библиотека на първата страница, в която има преведени безценни статии по въпросите. Може и тук да обсъдиме проблематиката, ако искате, аз лично съм насреща за всякакви въпроси, като минала вече по този път Laughing

Иначе, цигарките и аз ги спрях веднага след като разбрах, че съм бременна с Вики, от когато стават вече 3 години, доре не съм си и дръпнала Laughing. Преди това все се опитвах да ги спра, като забременях за първи път ми беше толкова лесно да ги откажа, просто, защото ми беше супер лошо Laughing

# 246
Много ви благодаря за поздравите да ви кажа като дойдоха мама и тате се почуствах много по добре  newsm47и си прекарахме супер липсваха ми сестра ми и брат ми но обещаха да дойдат в събота.
За цигарите ги спрях като разбрах че съм бремена но много ми се пуши  smile3546мъжът ми ми каза че съм бълнувала за цигари.Казва ми да си дръпна че да ми мине мерака ама мие съвестно все едно да дам на Цвети да пуши.Има едно коктелче водка с вермут ей такова ми се пива Drunk понякога абе всички пороци са ми в главата. Embarassedно като ме ритне малкото бебенце  pregnantвсички мераци ми минават

# 247
Мим4о, аз също работя от вкъщи, не съм си пускала още болничен, но декември ще трябва.
Разбрахме се с шефа да работя от вкъщи докато мога - и преди и след раждането.
Мен ме устойва, дано да се справя Grinning
За цигарите, не пуша. Пушила съм някога по 2-3 цигари, с кафето или вечер с питие, но не съм пушач. Пийвам си биричка и червено винце в умерени количества, Кафе пия, защото ми е много ниско кръвното, но предпочитам 3 в 1, от другото ми призлява Sick
За кърменето съм за, с двете ръце. Първото си дете не кърмих, за второто ще се постарая. Ако имам кърма, защото, ако хормонално съм устроена да нямам лактация, няма да я получа и с второто дете, така каза една акушерка.

# 248
Весни, направо във форума опиши къде и кога е курса и каква е цената. Тук четат много момичета от Русе, въпреки, че не пишат...

Между другото, нашите бирички май ще са тортички в някоя сладкарница... ако има желаещи може да направим сбирка другата седмица  Flutter

# 249
И аз да си призная напоследък(2-3 пъти) си пийвам малко винце Wine Glass,за да се позагрея,че ми е много студенко.Преди 1 седмица много ми се пушеше и си дръпнах един път, smile3546ама беше някакъв ужас-все едно за първи път пуша,даже и главата ме заболя  bash И на мен не ми се работи вече-много ми се спи,а като се навеждам да взимам дискове или касети ми е трудно и ме болят костите  ooooh! Но още не сме намерили заместник и докато обуча новия работник май ще стане време да излизам в майчинство  newsm78

# 250
  • ville de Quebec
За кърменето съм за, с двете ръце. Първото си дете не кърмих, за второто ще се постарая. Ако имам кърма, защото, ако хормонално съм устроена да нямам лактация, няма да я получа и с второто дете, така каза една акушерка.

Ами, ей това е един от митовете за кърменето Laughing Жените, които наистина нямат кърма са само около 3-4 %, повечето са тези, които си мислят, че нямат кърма.

Ще ви издам една тайна за кърменето, в която се крие и успехът му - кърменето е на принципа търсене-предлагане, колкото повече се търси, толкова повече се предлага. Или с прости думи, колкото повече бебето суче, толкова повече мляко ще произвеждаме ние. Това е, толкова е просто Laughing

И на основата на този закон, нещата например се объркват, когато се даде вода на бебето. Защо? Защото в началото бебето не прави разлика между кърма и вода и когато вие му предлагате вода, то пие, като си мисли, че яде храна - ако едно малко бебе пие жадно вода, да знаете, че то е гладно Grinning И така, бебо пие вода, коремчето му се пълни и то си мисли, че яде, ама не яде - коремчето му е пълно, то се чувства сито, но не е яло. А нашите гърди пък не са стимулирани, защото сме дали вода, вместо кърма и съответно ще произведат по-малко кърма, с толкова колкото е изпило бебето вода. И всичко това води, че като отидем на месечната консултация бебето не е наддало и се слага диагноза няма кърма или нехранителна кърма и бебето минава на АМ. Нашите гърди са все по-малко стимулирани и ние наистина започваме да нямаме кърма, просто защото няма търсене. За да не се получават тези неща, се препоръчва кърмене на поискване, това значи да кърмим, винаги, когато бебето поиска, а не да гледаме часовника. Ами логично е, замислете се, сега в коремите ни, бебетата не следят чаковника, за да си вземат да ядат от плецентата, нито пък ядат еднакви количества всеки път Laughing, а като се родят и ние искаме веднага да ги вкараме в режим - еми това ми изглежда дори стресово. Те си изграждат сами режима, но постепенно с времето Grinning

Ох, май стана дълго, дано не съм се натрапила, искам просто да помогна Grinning

# 251
Ако мъжете можеха да забременеят:
Сутрешното гадене щеше да е основен здравословен проблем в страната.
Платеният отпуск по майчинство щеше да е две години.
Децата щяха да остават в родилния дом, докато се научат да ходят до тоалетна сами.
Естественото раждане щеше да остане в историята.
Всички методи за контрола на раждаемостта щяха да са сто процента ефикасни.
Мъжете щяха с радост да говорят за обвързване.
Щеше да има лекарство против стрии.
Мъжете щяха да намират близнаците за адски сладки.
Синовете щяха да се прибират от среща до десет часа вечерта.

Ей това много ми хареса  hahaha

# 252
Май си права dalala, Ники изпиваше литри вода като новородено. Тогава нямаше инфо какво и как се прави. Каквото кажат акушерките, бабите и др. И се даваше вода, по много. И той не искаше да суче, само спеше и пиеше вода, а аз си мислех, че го кърмя. Усетих, че нещо не е наред, когато видимо отслабна, някъде на втората седмица. Тогава татко му донесе един кантар, от тези белите, в хранителните магазини ( електронни не бяхме и сънували, не че беше толкова отдавна Simple Smile) и се видя, че суче по 10 грама Shocked
Тогава започнах с АМ и той започна да яде с кеф и да наддава и така настана края на кърмаческата ми одисея.

Сега ще видим като се роди бебока Grinning

a.nedeva, къде го намери това? Готино е. Joy

# 253
  • ville de Quebec
О, да, бабите са супер изнервящ фактор в това отношение, в пълна сила е приказката "Едно си баба знае, едно си баба бае" Laughing Аз едвам съм се справила с моята майка и свекърва ми, започнаха още от първия момент след като се прибрахме от родилното - режим и вода! най-важното е това. Особено пък след раждането, с всичките, бошуващи хормони е направо...... #2gunfire #Cussing out Но в името на бебо какво ли не понася човек Grinning Добрата новина е, че бебчо се осъзнава като стане 1-2 месеца и тогава и да му се предлага вода, не иска Laughing

# 254
  • В офиса
Момичета, нарисуваните ви коремчета са страхотни Simple Smile
Изобщо много сте готини всичките.

Като сме подкарали с митовете за кърменето, да продължа Далала:
- няма рядка и некалорична кърма, кърмата е такава, каквато е необходима на бебето в дадения момент;
- бебето не е робот да приеме необходимата кърма точно за 5, 10, или колкото минути ви казва сестрата;
- стомахчето няма нужда от 'почивка'
- с кърма не се преяжда, нито пък бебето затлъстява;
- при физиологична жълтеница не се спира кърмата, а водата;
- изцеждането с помпа до капка не само не е наложително, но не е и желателно;
- гърдите нямат нужда от пауза, за да се напълнят отново, точно обратното;
- ако гърдите са меки, това не значи, че няма кърма;
- ако не изцеждате много, това не значи, че няма кърма;
- ако на пробното кърмене бебето е изсукало малко, това не значи, че няма кърма;

Няма да продължавам да не досаждам   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт