Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 032
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
А как доказват свършената работа? С клипче?
Силно стискам палци следващата година да правят, каквото имат да правят, на място, а не вкъщи.

# 136
С клипче. У нас обаче миенето на чинии и сие и почистването на пода са така или иначе задължения на младши Simple Smile

# 137
  • София
Моят редовно си правеше по 150+ точки годишно, едва в 12 клас се "остави" на стандартните 75.

# 138
Здравейте,
Аз съм “заек” в темата за АК. Така се случи, че дъщеря ми, която в момента е 8 клас още в началото на учебната годин реши, че иска сериозно да се готви за Колежа. Накупихме учебници, решаваха се задачи, учеха се синоними, писаха се есета… 8 месеца не се спря. Изпита го взе с лекота, интервюто също и ето, че дойде покана от 9 клас да се присъедини към ACS.
Имам следното питане: има ли някакъв процес по интеграция за децата дошли в 9 клас? Кампусът е голям и тя дори няма да знае в коя сграда ще се провеждат часовете по съответен предмет. Проекти, задания, критерии-всичко ще е непознато.  Имат ли съветници в 9 клас? Ако “да”,  то това би улеснило адаптацията.
Иначе вече си е избрала като втори език-Испански и ще търси профил с насоченост към Право.

# 139
  • софия
Рали, добре дошла и тук Hug
Знаеш, че М има протегната ръка за ориентирането първите дни 🙂 За съжаление ще се разминат с езика, но съм сигурна, че и другите деца ще помагат.
Важното за проектите и заданията е да четат внимателно и да спазват изискванията. А те винаги са много точни и ясни. Винаги може да попита учител за помощ. Няма стена между учениците и учителите.

# 140
Благодаря Звънче!❤
Ти си ни първият и най-голям жокер за новото училище!
Със сигурност моето М ще разчита на твоето М да не се загуби някъде из Кампуса😄

Рали, добре дошла и тук Hug
Знаеш, че М има протегната ръка за ориентирането първите дни 🙂 За съжаление ще се разминат с езика, но съм сигурна, че и другите деца ще помагат.
Важното за проектите и заданията е да четат внимателно и да спазват изискванията. А те винаги са много точни и ясни. Винаги може да попита учител за помощ. Няма стена между учениците и учителите.

# 141
  • София
Рали, преди пандемията организираха един от дните малко преди 15 септември да е опознавателен. Показаха им кампуса, включиха се и ученици от колежа и разказаха как се случват нещата, отговаряха им на въпросите. Също тогава им връчиха хромбуците. Полезно беше, също и в психологически план. Освен това новите ученици се запознаха, а после тези, които учеха един и същи език, бяха в един клас. Дано и тази година да има. Иначе в учебно отношение ще се ориентира на място - така или иначе всички са имали езикова година и ги чакат многото предмети и учители, преговор и входящи тестове. Важно е да знае, че буквално започват от първия ден с училището. Честито!

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 19:04 от Prizma

# 142
  • софия
Добре дошли, Рали! Със сигурност е вълнуващо за детенце, а относно адаптация не мисля, че има място за притеснение.
Ако имате нужда от помощ насреща сме. Пиши, винаги може да задействаме хлапетата.

# 143
Здравейте,
Аз съм “заек” в темата за АК. Така се случи, че дъщеря ми, която в момента е 8 клас още в началото на учебната годин реши, че иска сериозно да се готви за Колежа. Накупихме учебници, решаваха се задачи, учеха се синоними, писаха се есета… 8 месеца не се спря. Изпита го взе с лекота, интервюто също и ето, че дойде покана от 9 клас да се присъедини към ACS.
Имам следното питане: има ли някакъв процес по интеграция за децата дошли в 9 клас? Кампусът е голям и тя дори няма да знае в коя сграда ще се провеждат часовете по съответен предмет. Проекти, задания, критерии-всичко ще е непознато.  Имат ли съветници в 9 клас? Ако “да”,  то това би улеснило адаптацията.
Иначе вече си е избрала като втори език-Испански и ще търси профил с насоченост към Право.

Добре дошли и от мен!
Много е хубаво да видиш как успява да постигне мечтата си някой, който е работил с желание и упорство.
Не се притеснявайте, в колежа няма нищо извънземно сложно. След седмица-две няма да се чувства различно от останалите ученици. Съветници има във всеки клас от 8-ми до 12-ти. А и младежите си помагат много помежду си.
Ако можем с нещо да помогнем - само попитайте.

# 144
Благодаря ви от сърце прекрасни, мили хора!❤❤❤

# 145
  • София

Около Коледа четем с ММ, че ученик от СМГ, със стипендията си купил спално бельо, което благотворително дарил на болница. Авторът на публикацията възторжено обяснява как има още надежда в младите хора, а моята циничка възкликва: "А, просто е събирал CAS точки". Joy

Само да коригирам, че ученикът е от ПЧМГ и не събира кас точки, а знания и успехи по физика и други науки Simple Smile

# 146
  • софия

Около Коледа четем с ММ, че ученик от СМГ, със стипендията си купил спално бельо, което благотворително дарил на болница. Авторът на публикацията възторжено обяснява как има още надежда в младите хора, а моята циничка възкликва: "А, просто е събирал CAS точки". Joy

Само да коригирам, че ученикът е от ПЧМГ и не събира кас точки, а знания и успехи по физика и други науки Simple Smile
Оф, аман от сериозни хора. Ели, малко хумор щеше да ти позволи да видиш, че потребителя дори собственото си дете критикува.

ПЧМГ е страхотно училище и едва ли някой би отрекъл, че там децата са страхотни, много талантливи, работливи и успешни.

Дайте сега да се върнем на колежа.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 02:28 от Амели

# 147
  • София
Ели, макар в българската образователна система формално да няма САS точки, на практика школите, участията в състезания, благотворителната дейност и клубовете са точно това. За гимназиите и университетите в САЩ извънкласните занимания изглежда са задължително изискване и не става дума за превес на едното над другото, а за необходимо присъствие на трите вида дейности в ежедневието на ученика - спорт, креативност и обществена дейност в допълнение към "простото" ходене на училище. Състезанията по физика също попадат в тези категории /мисловна дейност -> креативност/, точно така както и дарителската дейност /service/, и естествено стремежът e нещата, които ученикът прави, да са смислени, да му харесват и да са успешни. Така че и момчето от ПЧМГ съзнателно или несъзнателно е трупало кас часове, щом е имало извънкласни дейности. Да, те не са му трябвали, за да си получи дипломата за средно образование, но вероятно при кандидатстването за университет са му послужили.
Накратко, академичните успехи не са достатъчни, за да се изгради по-пълен образ на един човек, но не е като да не се търсят Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 02:53 от Prizma

# 148
  • София
Какво пак казах, лелеее  Simple Smile) Просто коригирах името на училището, нищо повече. Ако бяхте прочели статията , вместо да ми отговаряте, щяхте да видите, че момчето е още ученик. Тези дейности не важат за кандидатстване в добрите университети в Европа все още, слава Богу! Но пък важат с пълна степен, за да покажат, че си добър човек.

# 149
EliG,
Официално не важат за кандидатстване в Европа, но подобен жест би бил оценен и в добрите университети в Европа!

Общи условия

Активация на акаунт