Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 091
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
От миналата година няма запазване на час. Вероятно правилата се промениха заради пандемията. Сега се подават и ако има нещо, те ще се обадят.
И на мен не ми се е налагало изрично да запазвам час миналата година, като носих документите, както беше предходните години. След това ми се обадиха да кажат, че не съм приложила семейна снимка. Мой пропуск беше. Изпратих я на мейл.

# 526
Здравейте отново!
Може ли да ми кажете в осми клас какво се купува от учебниците - английският, доколкото разбирам? И, на каква цена?

# 527
Нищо друго от учебниците. Не помня цена.

# 528
И аз не си спомням точно, но около 80 лв. мисля бяха.

# 529
  • Cobrs
Здравейте, и за документите за намаляване на таксата ли не се запазва час предварително? Тази година организацията ни е под всякаква критика.

# 530
И миналата година и тази година, не се запазва час. Изпращат се с куриер или се оставят на рецепция. Вижте последната страница на документите за намаляване на таксата е описано.

# 531
  • Cobrs
Благодаря! Не знам защо се заблудих така. Хубаво лято на всички!

# 532
Здравейте,
Малкият ми син напоследък се колебае дали да кандидатства в Американския колеж. Видях, че масовата практика е да се ходи по школи.Реших да го пусна, а ако реши нещо друго все ще са му полезни. Потърсих в групите и имам колебания. Ние живеем в центъра и от известните школи попаднах на Лого 3, но не намирам много мнения (конкретно за математиката). Колебая се и за Хасъмска, за която прочетох мнения на двата полюса. В близост до нас излезе и школа симплекс мат, за която нищо не намирам. Прави ми впечатление от сайта, че преподават две момичета, завършили СМГ. Въпросът ми е какво бихте ми препоръчали и имате ли мнения за изброените места?

# 533
  • София
За Лого-3 мнението ми е отрицателно - на база личен опит и споделено от приятели също с личен опит. Нищо чудно двете момичета от СМГ да са по-добър вариант.

# 534
За Лого-3 мнението ми е отрицателно - на база личен опит и споделено от приятели също с личен опит. Нищо чудно двете момичета от СМГ да са по-добър вариант.
Съгласна съм с написаното по-горе! Също на база личен опит - детето само си намери друг преподавател 2 месеца преди изпита!
Не от личен опит - наши приятели са много доволни от ВяраБел - имат и математика, но се намират някъде в ж.к.Младост.

# 535
  • софия
И преди доста е писано - няма конкретна школа, която да подготвя за изпита. Т.е. две школи подготвят за изпита, но това, според мен, е не особено точно, защото няма какво по-специално да се подготвят. Не бих търсила школа, а учител по математика, ако детето ми не е в математическо училище. Може да се отиде на ПИ в някоя от споменатите, за да види какъв е форматът и правилата.

Доп. Преди 2 години, а и следейки темата, почти всички родители изпадаме в подобна несигурност и си задаваме този въпрос - къде за изпита в АК? Тогава четох, търсих школа, учители и в крайна сметка избрах да заложа на това детето да се подготвя сериозно по предмет, а не за конкретен формат. Явяването на няколко ПИ помогна да се запознае с формата и да не е стреснато от него. Ако трябва отново да избирам, не бих променила решението си, което се оказа удачно за моето дете. Постигна мечтата си и имаше избор от всичко, което би искало. Никога не съм очаквала и искала от него максимум. Единствено достатъчно, за да е щастливо, спокойно и постигнало целите си. Имам съвсем нормално, семпло и прекрасно дете, неизявено в нещо специално.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 11:55 от zvаnchе

# 536
  • Софето
Здравейте, може ли да споделите повече. Аз записах децата в Лого 3, след препоръки на други родители от ПЧМГ и СС.
Курса по математика ще го води преподавател от АК (Иван Динков).
Май-юни в у-ще, децата минаха един курс по математика при Симеонов, останаха много доволни от него, много го харесват,  но той няма да прави други курсове за АК тази година.

# 537
Въпросът ми е какво бихте ми препоръчал?
[/quote]
Кортезов. Три месеца с него или без него, но поне свикна с формата детето. А и е пич. И успя да се ожени измежду милионите уроци, които дава.

# 538
Благодаря за мненията. Аз реших да запиша сина ми на летен курс за АК в Simplexmath, защото ни е близо. Не ми се искаше да започва от лятото, защото го чака тежка година, но това ще ни е индикатор дали да продължаваме там или да се местим. Ще дам отзиви след като свърши летния курс. Ако не се получат нещата ще пробваме при Хасъмска, защото виждам, че отзивите за Лого-3 не са много обнадеждаващи.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 22:39 от pjonova

# 539
  • Sofia
Моето дете беше доволно от уроците по БЕЛ (т.е. писане на есе) в Лого 3. За математиката има по - добри варианти (Кортезов, Хасъмска), но ние късно се усетихме.

Общи условия

Активация на акаунт