Американски колеж - двадесет и трета тема

• 57 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Откак СМГ е след 10+  място по ДЗИ МАТ матурите не са никакъв критерий.
Кога СМГ е било на 10+ място по ДЗИ  МАТ?
Преди две години. Бях “впечетлена” от 4тото тогава, в което завършваше моя племенница и я попитах как 10те явили се деца от нейното училище са се оказали толкова умни. Е, разбрах…когато си в малък град и квесторите по неволя са ти роднини, а камерата снима децата без звук, но не снима какво правят квесторите.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 09:06 от Sharky*

# 76
  • София
2019? Тогава СМГ е на първо място по втори ДЗИ. 2018 е на четвърто място. Не знам къде ги гледаш тези резултати.

# 77
  • В офиса
Защо си мисля, че говорите за различни неща. Санака, ти говориш за класиране по втора матура. Може би Шарки говори само за класиране на матура по математика. И там нещата могат да се изкривят, ако се включват и училища с 1 явил се. Няма как да сравняваш резултатите на 1-2 с тези на 160.
За Ежко матурите може да не са приоритет, но май за Таня Асенова са. Чувам, че била много разочарована от 5-ото място.
Чудя се след тези си включвания тук за какво точно ще намерят да ми отхвърлят документите от АК. Нали си знаете, че се чете?
За дамата на мястото на д-р Юинг (много ми е симпатичен, аристократ и добряк по излъчване, а и класата в образованието си личи, макар да нямаше чак толкова енергия, колкото може би трябва за такава длъжност) какво се чува? Може би тя пък ще има само енергия? Забелязах, че не е споменато нейното образование. И се описва с доста балонни и общи приказки. A и идва след опит в Китай, което не ме кара да умирам от щастие.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 11:14 от Тинкърбел

# 78
  • София
E, ако говорим за единични, супер подготвени по даден предмет деца /защото например ще кандидатстват с него и са се готвили външно/, е съвсем нормално да изпреварят СМГ по МАТ, АК по английски, НЕГ по немски и т.н., но от това не могат да се правят каквито и да е изводи, включително за роднински връзки с квестори, камери без звук и т.н.

# 79
  • София
Санака, аз питах човек, който е близък с детето, изнесло цялата на тежест на изпита (то учи в Германия сега). Знам точно как се е случило.

Тинки, виждаш само върха на айсберга по отношение на избора на нов президент. Рано е още да говорим в дълбочина.

# 80
  • София
Здравейте!

За мен е интересно на кое място е АК на база двете матури общо и ще следя да излязат и тези резултати. А също и дали са 1-ви по АЕ поне... 5-ото място по БЕЛ си е изоставане в сравнение с предишни години. (Между другото, когато големият ми син завърши АК, бяха на 1-во място и по БЕЛ, и по 2-рата матура, а Барух беше напуснала една година преди неговото постъпване в АК... Така че не е извеждала само Барух АК до 1-вите места. 5 години след нея това беше факт (както и всички предишни 4 години всъщност).)

Ясно, че матурите не ги интересуват толкова, но и предишните колежани не ги интересуваха, така че това едва ли обяснява напълно причините. Wink

# 81
  • София
Да речем, че в нашия випуск имаше тийнейджърски бунт срещу ръководството. Изражението не е само матурата.

# 82
Прочетох правилника за отсъствията. Пише позволени 58 отсъствия по уважителни и неуважителни причини. Ако имат по 7 часа на ден, това са грубо 8 дни. Какво се случва след тези 58 отсъствия?

# 83
  • София
Пробации, заплахи да не завършиш...

# 84
Еееее, Sharky, ти направо ги уби Simple Smile
При "изивинени" отсъствия все пак има отработване на материала (след боледуване например, ако е продължително имаше и разлика в броенето...), предварително договаряне с учителите какво и кога да се отработи и освобождаване от часовете (като преди състезания)... И задължително родител се обажда сутрин, когато се налага детето да отсъства през съответния ден. По-подробно си разгледайте тази част от правилника, не само боднатото число Hands V

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 23:22 от peneva_a

# 85
  • софия
На детето и мен частта с отсъствията ми е тъмна Индия. До сега, слава богу, не се е налагало да отсъства. Един, два пъти имаше повици (несъмсинаучиладостатъчнодобре, нямахвреме), но като прочете какво трябва да прави и бързо се отказа 😂

# 86
  • София
С ковид и после ваксинациите стана пълен "разнобор", а ръководството много държи на наредбите на МОН. Отделно, уж си уведомил, пътк секретарката на декана забравила да  запише и става тя, каквато става. Общо взето,  голяма летаргия...

# 87
Шарки, ще откажеш  много хора да се запишат Grinning
Сериозно така ли е ако имаш бележка от лл?

Пише, че при сериозно боледуване отсъствията не се вписват към тези 58, но няма дефиниция на сериозно боледуване. Дано не се налага на никого, но все е хубаво да се знае предварително.

# 88
Шарки, ще откажеш  много хора да се запишат Grinning
Сериозно така ли е ако имаш бележка от лл?

Пише, че при сериозно боледуване отсъствията не се вписват към тези 58, но няма дефиниция на сериозно боледуване. Дано не се налага на никого, но все е хубаво да се знае предварително.

Не знам на някой да му се е налагало да проверява на практика този член от правилника и дано на никого не се налага "поради сериозно боледуване". Мога само да предполагам на базата на случаи от друг вид, когато колежа е помагал да се преодолеят обстоятелства, които не са по вина или по желание на ученика.
Не е съвсем същото, но големият ми син отсъства цяла година (с разрешение на колежа) във връзка с програма за ученически обмен. Признаха му я след приравнителни изпити. Даже му направиха програма как да бъдат взети през следващата учебна година, така че да има възможност за консултации и да няма периоди на свръхнатоварване.
Представям си нещо подобно и в случая на много отсъствия по болест. А най-добре да се попита администрацията на колежа по въпроса.

# 89
Хм, Ежко, две седмици не са много отсъствия заради банални болести, а в същото време са над 58те позволени. Ако за две седмици сумарно за срока, после ще ходи на приравнителни изпити, не знам как да го коментирам.

Общи условия

Активация на акаунт