Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 055
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Който има желание, има начин да увеличи часовете си по математика - в 9 клас със ЗИП и с електив, по-натам - с елективи. Има и клуб по математика. На практика няма пречка един ученик да има минимум 5-6 часа седмично математика, което не е толкова малко. Отделно са възможностите за консултации. В 11 клас в профилите имат по 5 часа математика и с елективи могат да станат 7 часа или 9 часа.  Въпросът е часовете да са ползотворни и когато това не е така, говорим за проблем.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 17:04 от Prizma

# 571
Не казваш кои са лошите преподаватели, Пролет.
Установихме вече, че нямаш понятие кои са Ани Иванова и Борислава Кирилова.
Хайде да не изреждаме всички подред, преди да разберем кои визираш, защото поне за още 4-ма души от катедрата мога да кажа само добри неща от пряк опит?

# 572
  • софия
Личното ми впечатление от Динков е благодарност. Не зная как работи в Колежа, но той е учителят, който успя да изчопли малка вяра в математическите знания в моето дете, което имаше по някаква причина големи препятствия с математиката. Вече съм писала, че преди това опитахме с Кортезов (което не го прави лош преподавател. Просто в група той не беше преподавателят за моето дете 🙂).
През изминалата година имам отлични впечатления по математика от Дурчева. Преподаваше сериозно и очакваше сериозно покриване на училищния материал. Покрай ДО просто нямаше как да не попадна "в час". Не съм очаквала и не съм търсила математическо училище. Със сигурност, ако се търси сериозна математика, Колежът не е училището. И не е нужно. Има достатъчно отлични математически гимназии. Нямам идея какво ще учи моето дете след Колежа.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 18:08 от zvаnchе

# 573
  • софия
Аз не знам защо на място, в което сервират  сметана с ягоди и фрешове, трябва да идва някой и да обяснява на клиентит как това не е мястото за органик и био бисквитки?!
( примерно, щото ако напиша баница и боза може да се сметне злонамерено)

# 574
Като родител с три деца, минал през елита и в гимназиален, и в прогимназиален етап не разбирам спора, ако изобщо има такъв.
Когато избирахме колежа преди години и за миг не ми е минавала мисълта, че ще загубим от математиката. Напротив, радвахме се, че приключваме с нея на ниво СМГ.( във всякакъв смисъл).
Явно някои родители, тръгнали с голямата кошница са имали други очаквания и нормално, разочаровани са.
Писано е много по въпроса, а ако се четат дори само постовете ма Призма, човек лесно може да  заключи, че личната мотивация в случая е от първостепенно значение.
Не се сещам девойката ми да се е оплаквала от нещо, свързано с математиката в колежа-преподаване или учител..
Не се е записвала на никакви допълнителни часове по математика нито в АК, нито извън него (школи, курсове и частни уроци).
На ДЗИ по желание вместо английски, избра да се яви на математика. Резултатът й беше 5.75, без да се е готвила и без да е решила нито една допълнителна задача. Всъщност, аз не се хваля с този резултат. Тук, във форума, оценка под 5.90 не се счита за нещо кой знае какво.
Но все пак мисля, че резултатът й е доста добър и се дължи изцяло на АК.

# 575
Като майка на две деца, едното замършило преди доста време и един изтъсак в Колежа, без претенции, че съм абсолютно права, ще споделя моето скромно мнение.
Двете гореспоменати дами наистина са прекрасни специалисти, но навремето бяха просто част от катедра “математика”- не сме имали нужда от частни уроци и допълнителни часове по математика, но тогава просто намаше шанс да попаднем на “куц кон”.
В момента ситуацията е доста различна и мисля, че разбирам какво има впредвид Люлякова пролет. През изминалите три години, на част от секциите преподават изключително добронамерени, млади преподаватели, но това не е достатъчно за една наистина стабилна подготовка по математика. Още в осми клас се оказа, че няма връзка между решените задачи в клас и тези, за домашна работа.
В началото реших, че моят син не записва всичко в час, но в последствие се оказа, че не е така и се наложи да търсим частен учител по математика.
Настъпили са доста сериозни промени в катедрата и предполагам, новопостъпилите учители са прекрасни математици, но определено нещо в методиката на преподаване куца!

# 576
Здравейте, ако някой знае или е бъдещ осмокласник (2021/2022), да казва, защото навсякъде, където питам (групи и форуми) никой не отговаря. Явно, или няма никой, който да отговори или просто никой не ме взема на сериозно. Даже бих се радвала да се запозная с някои от бъдещите ми съученици😊

# 577
Остана още малко. Първата седмица от колежа ще отделят специално време да се запознаете един с друг и с учителите.
Дотогава се радвай на ваканцията и лятото!

# 578
Ако слуховете за започване на годината дистанционно са верни, няма да има първа седмица.
Интересно АК дали мислят някакви възможности за редовно самотестване на децата като в някои други държави. Вече поне има тестове със слюнка и на едро излизат сигурно по 1-2-3 лв. При положение че всички ще се върнат от пътувания и морета, не може да се разчита само на маските.

Катрин, някой беше писал, че имало вайбър група на новоприетите деца.
Питах дъщеря ми, но не знаеше за нея.

# 579
  • София
АК не прави нищо в повече от МОН по отношение на протекцията от заразяване. Има родители антимаскъри (включително пишеха в тази тема), та не ми се вярва същите да са склонни да допуснат да се взима ценен генетичен материал от носа или слюнката на децата им.

# 580
  • София

Дъщеря ми излезе от тази група много възмУтена. Преди това ми показа снимки и чатове, които вярно ... да речем ме озадачиха. Нека лудите да се налудуват, от септември предполагам ще има различни групи за всеки вкус, но от отсъствие точно от тази не мисля, че някой губи.

# 581
Ако слуховете за започване на годината дистанционно са верни, няма да има първа седмица.
Не вярвам, че учебната година ще започне ДО.
Иначе, всеки е свободен да разпространява каквито си иска слухове.
Май на някои учители им хареса да преподават от вкъщи по пижама.😀

Ами съжалявам да прочета мнението на BoyanaH. Аз затова и се бях отказала да пиша тук, защото впечатленията и информацията ми е отпреди няколко години, но явно нещата се променят. Жалко, че не към по-добро.🙂

# 582

Дъщеря ми излезе от тази група много възмУтена. Преди това ми показа снимки и чатове, които вярно ... да речем ме озадачиха. Нека лудите да се налудуват, от септември предполагам ще има различни групи за всеки вкус, но от отсъствие точно от тази не мисля, че някой губи.

Какво точно се е случвало, ако мога да попитам? (Знам че звучи леко заядливо, но повярвайте не е)

# 583
Има ли родители тук, които са ваксинирали детето си или пък имат такова желание? Аз сериозно обмислям тази възможност за моето дете, но ми се иска да намеря повече по темата Simple Smile Знам само за една колежанка в 12 клас, която си постави ваксина.

# 584
Това (би трябвало да) е дълбоко лично решение...

Общи условия

Активация на акаунт