Американски колеж - двадесет и трета тема

• 57 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз ги изнасилих и двамата за този годишник. Поне от 8 и 12 кл. Да имаме. Иначе никакво желание да ги имат.
А за страницата "братя и сестри" аз избрах снимката, да е по-различна от два портрета един до друг и да отразява същността и отношенията им. Това си е за мен, разбира се. Децата не ги е грижа още за спомените.

# 616
  • софия
Сега не ги е грижа. Като мине време с удоволствие разглеждат Simple Smile
И моята вече не разрешава да я снимам, не иска годишник, но постоянно разглежда стари снимки и клипчета, албумите от предишното училище.

# 617
Може ли някой родител с по-голямо дете да сподели дали  в 9 клас влачат раници с учебници или само хром бука?
Ако не греша всяко дете си има шкафче за вещите си.
В старото училище учебник и тетрадка по съответен предмет бяха опаковани в отделна папка, за да е по-лесно да се разнасят от кабинет в кабинет. И тук ли е така?
Извинявам се предварително ако въпросите са глупави, но още сглабям пъзела😄

# 618
  • София
Само хромбук + една тетрадка по всичкология. По математика и БЕЛ може по още една. По физика също може да има изисквания конкретният учител. Но с изключение на математиката и евентуално физиката /там по-удобно може да е голям формат тетрадката/ тетрдаките да са малки и максимум 40 листа. Учителят по литература може да иска да се носи учебник заради текстовете в него, но не съм сигурна. Заради ДО вече много текстове и анализи са в електронен вид. Други учебници не се носят. Шкафчета има - ключовете се дават по график и срещу депозит. Може да се ползва за екипа по физческо. По рисуване нищо не купувайте - имат си материали в училище.

# 619
  • В офиса
Чакърова се била пенсионирала, разбрах. Sad Йънгс поемал доста часове физика, но с лошо качество и непреподаден материал (ей, натурализирахме го, значи)  И Василева се била пенсионирала, обаче Simple Smile

# 620
Кой играе ролята на секретарка в Колежа? В смисъл на изслушва някакви проблеми, предложения и ги придвижва нататък?

Тинки, предният преподавател не си е свършил работата или Йънгс?

# 621
Според мен децата, които ще са в 9 клас не помнят почти нищо от Физиката в 7😄
Та мистър Йънгс ще има поле за изява и къде да се доказва😄
Реално с повечето деца ще започне почти от 0.
Аз водя отчаяни борби с наборката да направи преговор от 7 клас. Никакъв шанс!

# 622
  • В офиса
За Йънгс бха лошите отзиви, че неговите групи вземали материала по-бавно и реално не могли да си покрият файнълите. Което ме изненада, за това написах, че сме го натурализирали.

# 623
Тинки,
Хората покриват не файнъли, а АР Физика С (и двата) c 5-ци преди да са започнали 12-ти клас...
Жалко е, че Чакърова се пенсионира - прекрасен преподавател е. Но другите съвсем не са за изхвърляне:
Йънгс може да мотивира поет да запише Физика в МИТ, Русева и Ангелова са също много стабилни преподаватели (с докторати междувпрочем),  с прекрасни впечатления съм от Брена Колдрън (жената е с майнър математика, което много помага за AP Physics C(alculus) ) ...
Не мисля, че Физиката в Колежа e тръгнала да пропада Grinning

ПС https://acs.bg/bg/news/acs-10th-graders-with-significant-physics-success/

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 17:38 от Ezhko

# 624
  • софия
А нсистина ли се е пенсионирала Чакърова? Миналата година беше казала, че ще изкара още една година ( тоест и тази която предстои) и чак после ще се пенсионира…..

# 625
  • София
Аз пък на информация кой кога се е пенсионирал не вярвам, докато не е започнала учебната година. От личен опит Simple Smile.

# 626
А нсистина ли се е пенсионирала Чакърова? Миналата година беше казала, че ще изкара още една година ( тоест и тази която предстои) и чак после ще се пенсионира…..
Дано не съм разбрал правилно!

# 627
  • В офиса
На мен децата ми казаха, тя нали водеше физика профила. И от Йънгс пак ученици ми се оплакаха, такива които са били при него. Че повече се вълнувал от ремонта на къщата си, отколкото от преподаването. Но Йънгс е от хората със сърце, може другата учебна година пак да го отдаде и на преподаване, и да намери правилния баланс. То всички след семейство, деца и т.н. се променят, сещам се за Иван Симеонов колко бе отдаден преди личните му деца и как после стана по-обран.
Може да не съм разбрала и аз, но щом и Ежко има информация за пенсионирането, източниците са ни различни.

# 628
Източникът на Ежко е трета ръка.

# 629
  • Cobrs
И моята информация е същата, Тинки. Ще видим как ще се развият събитията.

[b[/b]
На мен децата ми казаха, тя нали водеше физика профила. И от Йънгс пак ученици ми се оплакаха, такива които са били при него. Че повече се вълнувал от ремонта на къщата си, отколкото от преподаването. Но Йънгс е от хората със сърце, може другата учебна година пак да го отдаде и на преподаване, и да намери правилния баланс. То всички след семейство, деца и т.н. се променят, сещам се за Иван Симеонов колко бе отдаден преди личните му деца и как после стана по-обран.
Може да не съм разбрала и аз, но щом и Ежко има информация за пенсионирането, източниците са ни различни.

Общи условия

Активация на акаунт