Пролетта донесе четирилистна детелина и две чертички за мнозина. ~бебеправене 390~

• 36 268
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Ели, честит да ти е тийнейджъра, много здрав и щастлив! Party Time Cake

# 691
Честит да ти е Слави , Ели ! Вълнува ли се баткото за братчето?

# 692
Ели да е честит и здрав! Heart

# 693
Ели да ти е жив и здрав! 🥳🎂

Уинтърче пиша, от време на време, но пък ви следя редовно. Но няма какво съществено да напиша.. Чувала съм ги тия истории, и миналата година като забременях, беше точно така 😁..
Много ми е трудно напълно да се изключа, защото всеки ден виждам поне по 5 бременни жени, и още толкова новородени.. Иии един куп деца 🤯
Нооо опитвам се!

Момичета, най-добре е като ви назначат пакет тромбофилии, да пускате разширен, че поне да излиза всичко. Защото от стандартния мисля, че бяха само 5,обаче те пък вървят ръка за ръка с други незначителни, ама ако са заедно си стават значителни.. Едно ей такова объркано го написах, ама ще ме разберете 😁

# 694
  • Замък сред облаците
Ели, да ти е здрав рожденика.

За тромбофилиите съм съгласна, че трябва пълен пакет. Само да добавя към Мери, че в Геника примерно имаш основен, два вида разширени и пълен пакет, така че не разширен, а пълен трябва да се пуска, за да се видят и фактор 13 и АСЕ. 

Мейкауиш, къде си пускала? Виждам че са изследвани 4 варианта на фактор 5 Лайден, което ми е интересно, в Геника в моя пълен пакет е изследвана само вариация p.R506Q.

# 695
Аз ги пуснах в Малинов.Там пакета е 120 лв и са 6 фактора с безплатна консултация.Излезнаха ми три от тях и Русев каза, че 100% имам и други , но няма смисъл да ги пускам.Щом имам тези 3 терапията ще е една и съща.

Момичета, най-добре е като ви назначат пакет тромбофилии, да пускате разширен, че поне да излиза всичко. Защото от стандартния мисля, че бяха само 5,обаче те пък вървят ръка за ръка с други незначителни, ама ако са заедно си стават значителни.. Едно ей такова объркано го написах, ама ще ме разберете 😁

# 696
  • Замък сред облаците
Ясно. Имунологът пак се прави на хематолог.

# 697
Момичета, сблъсквали ли сте се с липом (мастно образувание) и как сте действали? Имам един в близост до едната гърда, малък е , АГ каза да го изстисквам, ако не се махне след време ще видим какво ще го правим. Дали ще се махне сам?

# 698
Тинти, супер новина.. значи и моята е на път ♥️
Ирен, това пуснах.. Мисля, че не е пълен пакет.
Отделно да изследвам и тези двата които си посочила, така ли?
Йоана, късмет и стиснати палци 🤞🍀
Мейк, благодаря за палчетата ❤️ Както са ти казали, си пусни АСЕ и фактор 13 в Геника. Аз също пуснах съкратен пакет и там излязоха 2 мутации- хетерозигот за MTHFR и PAI, след това от допълнителните 2 фактора, излезе и АСЕ хетерозигот. След като ще правя инвитро, най-вероярно със сигурност ще съм на терапия с НМХ. Утре ще подадем документите, като спермограмата да чукна на дърво, отново е перфектна. Дано изкараме и качествени яйчица, че се притеснявам с тази ИР. Май ще се консултирам отделно с ендокринолог и хематолог.
Пожелавам на всички успех!!! ❤️☀️💙
Поздрави от морето! 💙

# 699
Ели, да ти е жив и здрав.❤️

Мери, говори ми. Аз се изявявам в същата сфера и правя украси, албуми и всякакви бебешки неща и на моменти си ми в кофти и все се питам "А за мен кога".
Ноо засега всичко е точно хаха ММ пие всякакви чудесии и чакаме да дойде другата сряда време за доктор. Хем ми е притеснено, хем искам да знам какво има да каже и какво да предприемем.
Аз най-много страдам от факта, че всеки ми казва, че съм млада и имам време. Да, така е... Но ММ няма.. Не, че няма, но на 39, всички негови приятели са с деца, брат му, роднини... Само той няма и виждам колко му е криво. Та затова съм дала зор да започнем с ходенето по доктори..

Успех на всички момичета❤️
Силно вярвам, че скоро ще има за всички

# 700
  • Замък сред облаците
Момичета, сблъсквали ли сте се с липом (мастно образувание) и как сте действали? Имам един в близост до едната гърда, малък е , АГ каза да го изстисквам, ако не се махне след време ще видим какво ще го правим. Дали ще се махне сам?

Как така да се изтисква? Моля ти се, не го пипай! Липомът е мастна киста и обикновено е капсулиран, тоест всяко изтискване може да доведе до спукване на кистата, инфекция и т.н. Ако не е затворено, а от него си изтича нещо, значи е на принципа на запушена мастна жлеза, който просто събира секрет и като стиснеш излиза - тоест като черна точка, малко или много. Иди на дерматолог да го види според мен и не се предоверявай на АГ, в крайна сметка за това има специалности.
Иначе липом се маха с лазер, нищо страшно, повече неприятно (аз не съм имала, но татко преди повече от 10г си маха такъв на кръста, че коланът все дразнеше липома).

# 701
А ако засега го оставя така дали е ок? Или трябва веднага да ида да го видят?

# 702
Ели, да ти е честит Слави, жив, здрав и с едно незабравимо детство! 💙
Момичета благодаря за съветите още утре или в събота ще ги пусна заедно с няколко витамина.
АА, правени са в Цибалаб на Щерев. Какво представлява нмх терапията, инжекции за разреждане на кръвта ли? След трансфер ли или след положителен тест се прилага?
Хера и аз предлагам да те види дерматолог най-добре, не го питай!

# 703
  • Замък сред облаците
Хера, ако не е зачервено, не боли, не сърби, не изтича някакъв секрет от него, не те дразни и не го затискаш със сутиен или ръб някакъв, не би трябвало да е проблем. В смисъл, това е нещо, което цял живот може да си стои и да си живееш спокойно с него. Ако се появи някой от горните симптоми - тичаш на лекар.
Половинът има такова отстрани на тялото от години, като отслабне даже се смалява.
Един забавен факт - в тялото на всеки човек има кисти и израстъци, за които той не знае, защото не сигнализират с нищо за присъствието си, а пък ние не си правим скенер от глава до пети всяка година Simple Smile

Мейкауиш, НМХ терапията е терапия с нискомолекулен хепарин и да, на инжекции е. Според факторите и комбинациите им лекарите определят дали да е от трансфер, от положителен тест, в какви дози, дали да се комбинира с аспирин и т.н.

# 704
Yoana Pavlova, ще ти стискаме палци до 10 дена да се похвалиш с две чертички, дано ти е на късмет лявата тръба!

Елислава, честит рожден ден на баткото! Да ти расте много здрав и щастлив! Отъркалвам се хубаво и в прашеца Simple Smile

Наближаваме края на темата, няма ли някой да се похвали с 2 чертички?
АА, гледам че във вълшебното списъче си се писала за тест на 22-ри, така че ти стискам палци, ако още (не) чакаш М.

Общи условия

Активация на акаунт