Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 138
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
  • London
Заради това капене на биберона ми препоръчаха тази серия мои приятелки 🤔 Казаха, че с тях нямали проблем защото биберона се допирал до капачката и нямало проблем.

# 346
Аз съм много доволна от всички шишета на Нук, които съм ползвала. Може би до 6тия месец взимах каучукови биберони, после вече силиконови. Шише с дръжки и вече разрез, а не дупки, като порасне детето, също и със сламка бях взела едно миналата есен от лидъл и исках пак да взема същото, но никъде не го намерих 🤷‍♀️

Редактирам се : за капенето, наистина си капят, кофти е, трябва да са постоянно изправени. Иначе има едни пластмасови, които седят на гърлото на шишето още като ги купиш нови, които служат да предпазват от протичане, но винаги съм ги хвърляла и доста неудобно ми се вижда, всеки път когато ще даваш на детето вода примерно, трябва да отваряш цялата капачка, да го махнеш, после пак да затвориш, после пак да отвориш да го слижиш.... Изнервих се само докато го напиша 😀😀

# 347
Шишетата за вода с разрез си текат, да, тези с мека сламка (и аз докопах от Лидл миналата година, мисля) не, както опция е и чаша с клапа, те също са ОК, ако капачката е сложена добре.

# 348
RainbowFlower със синът ми си бях купила точно същият комплект и бях много доволна! Не текат (биберона опира плътно в капачката) и са удобни за миене, формата на бибероните наподобява зърното при кърмене и понеже нямах много кърма с тези шишета без проблем кърмех и дохранвах с АМ, използваше и залъгалки на Нук. Ползваше си ги до последно само сменях бибероните като се захабят или като порастне и му трябва по-голям.
Сега пак ще взема от шишетата на Нук.

# 349
И аз мисля да си взема такъв комплект сега за второто. Високите на Нук са хубави, но много текат наистина, за новородено не бих ги ползвала лично аз.

# 350
Дами, споделете видео бебефон/камера, от която сте доволни. Лятото живеем в къща извън града и бебето спи в спалнята, защото иначе каката я събужда нон стоп. Обаче така не ми е спокойно, защото постоянно трябва да я наглеждам, а спалнята си е далеч от всекидневната. Тоест трябва да има добра връзка на разстояние, не да взема нещо и да се окаже, че разстоянието е проблем. Имаме много добър Интернет там. Благодаря 😊

# 351
Дами, споделете видео бебефон/камера, от която сте доволни. Лятото живеем в къща извън града и бебето спи в спалнята, защото иначе каката я събужда нон стоп. Обаче така не ми е спокойно, защото постоянно трябва да я наглеждам, а спалнята си е далеч от всекидневната. Тоест трябва да има добра връзка на разстояние, не да взема нещо и да се окаже, че разстоянието е проблем. Имаме много добър Интернет там. Благодаря 😊
За малкия бях купила на Моторола бебефон за 500лв, който сдаде багажа на 3 година и взех най обикновен камера за 64лв от технополис, имам един китайски телефон дето никой не ползва и върнах камерата на него, образа е 1000 пъти по добър, както има и всичките функции на бебефона.  Доста по бюджетен и добър вариант според мен.

# 352
Ние сме с камера на Xiomi от Емаг за под 100лв, най-добрата ни покупка 🙂

# 353
  • омъжена
Аз съм харесала това,незнам дали е добро. Пише против колики и тн. А дали става за новородено ми е чудно

# 354
Ние вече 3та година използваме видеобебефон на Моторола (не е нужен интернет за него) и съм доволна - дава хубава картина и звук, има много добър обхват и го носим навсякъде с нас - хващал ми е през два етажа или детето да спи в къщата, а ние да сме навън в двора.

# 355
Момичета, може ли препоръки за марки за следните неща за новородено:

- бебешка хавлийка
- многократни пеленки (тензухени, муселинови, памучни)
- хигиенен комплект (доколкото разбрах е по-добре отделно, но каква ножичка например? кое е от комплекта е важно?)
- одеалце
- чувалче

- Също така ползвате ли отделно кошче за пране за бебешките дрехи? Какво например?
- Какво постилате в коша на количката? Само чаршаф или и протектор някакъв? Коя марка предлага такива неща с такъв размер?
- Кош за памперси ползвате ли и ако да, какъв?

Ох май много въпроси станаха, но съм направо замаяна от толкова много бебешки продукти и не искам да се заривам с хиляда излишни неща или такива, които не са съвсем хубави и да купувам нови.

# 356
  • Beyond the stars
Хавлийките са ни от Lcwaikii и съм доволна. В началото попивах с пелена, че всичко ми се струваше грубо за кожата му.
Пеленките ни бяха от Jumbo и Lcwaikii.
Хигиенен комплект на Tomme Tippe на промоция в амазон. Ползвали се от него ножичка аспиратор за носле и пиличка.
Одеалце - поларено тънко от Икеа ползвахме най-много. Имаме и по-плътни подаръци, така си стоят.
Чувалче - Next и Лидл сме ползвали доволна съм.
Имаме отделен кош за негови дрехи - обикновен текстилен от Икеа.
Кош за памперси - пак от комплект кошчета на Икеа и е супер.

# 357
Хавлийките са ми на Яна Панагюрище, квадратни с качулка, меки са и попиват, не са от тези, които само замазват. Пелените са ми на Candy. Муселинови имам от Пепко и от Karitree. Ползвам обикновена малка бебешка нокторезачка, мисля от Кауфланд беше. Кошът за пране си е мой нормален кош, който ползвах за голямото дете, просто го освободих за бебето. Памперсите слагам в най-обикновено чувалче за боклук, нямам кошове или специални ароматизирани торби или други пособия.
Чувалчета не ползвам. Одеалцата са ми бебешки някакви, марка не знам, но не са хипермаркетски, от детски магазини. В количката слагам калъфка за възглавничка, точно пасва, без протектор. Самото кошче си има и свое памучно чаршафче с цип. Но ми се струва плътно за сезона, затова залагам на калъфката.

# 358
- Хавлийки - George, Waikiki, Ikea
- Пелени - Jumbo
- Хигиенен комплект - аз не купих, по отделно си взех ножичка (комплект с нокторезачка, която вече почти 3 години все още не съм ползвала..), четка и гребенче - и трите на Нук. За ножичката е важно да е с къси и тъпи/заоблени връхчета. Четка ако ще ползвате изберете да е от естествен косъм.
- Одеялце - имах две тънички много мекички, но не знам марка, бяха ни подарени
- Чувалче - Angel baby и Лидл
Редактирам се, за да допълня, че е хубаво да си вземето няколко допълнителни калъфки или малки пеленки, които да слагате под главата, защото често връщат или имат лиги и е по-лесно да смените калъфка, отколкото целия чаршаф.
- Кош за пране - ползвах отделен за детето, най-обикновен пластмасов кош/кошница (слагам прането в мокрото помещение).
- Количката ми имаше свалящ се калъф отвърте и върху него постилах тънка пелена през лятото, а зимата по-дебела или тънко сгънато одеялце.
- Кош за памперси - да, на Томи Типи, в последствие взехме и комплекта на Икеа, техният също върши супер работа.

# 359
  • София/Севлиево
Зимно чувалче и зимен сет за количка (включва постелка,съвсем тънка възглавничка и завивка) си взех Лорели-на пръв поглед изглеждат ок.Тензухени,бархетни и муселинови пелени пак техни,муселинова съм си харесала и една на Севи Бейби,ще видим дали и кога ще я поръчам.
Комплект ножичка и нокторезачка си избрах на Кика бу,четка и гребен на Канпол,но и те още не са поръчани.ММ малко ми сложи спирачка,че още не съм влязла в 7-ми месец,а повечето неща дойдоха и няма къде да ги държа.Пък и нали ще се изнасяме малко след раждането та ми каза,че някои неща и август-септември може да ги вземем.Аз ми се иска с всичко текстилно да приключа до края на юли,за да имам време да го изпера и изгладя...Хавлийки още не съм избрала,но мисля да взема две от тези квадратните с качулка от единия край,няма значение каква марка ще са.

Общи условия

Активация на акаунт