Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 134
  • 766
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, търся отзиви за електрически аспиратор за нос за бебо. Дали ще върши работа? Не искам да взимам такъв за прагосмукачка за новородено. Вие какви ползвате? Мерси.

# 361
  • София
Пелени - муселин, бархет и тензух от Вис Виталис (там ми се струват най-евтини)
Чаршафи, протектор, калъфки за възглавници - ИКЕА
Хавлия - 1 купих аз, подариха ми - събраха ми се общо 5 или 6 на различни марки - еднакви са като качество, така че каквото си харесате като дизайн.
Одеалце - 1 купено от мен от ИКЕА и още 5 подарени - различни марки - пак изберете по-скоро по дизайн и цена (има безобразно скъпи).
Хигиенен комплект не съм купувала - само 1 ноктирезачка и една четка за коса с естествен косъм гъстичка, много приятна. Не помня марка.
Чувалче за сън - само Angel baby - имам и лятно, и пролетно - детето се чувства добре в тях.
Прането го слагам в кош на икеа, а на количката слагам една пелена.

Аспиратор за нос не ползвам и не разбирам смисъла им. Като има сополче капя физиологичен разтвор, детето киха малко и излиза или лекичко избърсвам.

# 362
Момичета, може ли препоръки за марки за следните неща за новородено:

- бебешка хавлийка
- многократни пеленки (тензухени, муселинови, памучни)
- хигиенен комплект (доколкото разбрах е по-добре отделно, но каква ножичка например? кое е от комплекта е важно?)
- одеалце
- чувалче

- Също така ползвате ли отделно кошче за пране за бебешките дрехи? Какво например?
- Какво постилате в коша на количката? Само чаршаф или и протектор някакъв? Коя марка предлага такива неща с такъв размер?
- Кош за памперси ползвате ли и ако да, какъв?

Ох май много въпроси станаха, но съм направо замаяна от толкова много бебешки продукти и не искам да се заривам с хиляда излишни неща или такива, които не са съвсем хубави и да купувам нови.

1 и 2 от Вис Виталис взех, хубави са и кърпите и пелените. След това взех от waikiki по-голям размер пелени, супер удобни ми бяха.
Ножичка, мека четка за коса, купих на томи типи, доволна съм много.
Одеалце пак от вис виталис имат много избор.
Сина ми не желаеше да спи в чувал.
Дрехите му са в отделно кошче, също ги пера отделно.
Купих комплект за количка от вис виталис-чаршаф и матраче.
До захранването не ти трябва кош за памперси, ама после става страшно 😀
Аз ги слагах в чантички и в коша. Специален не съм ползвала.

# 363
Кош за памперси взех на Томи Типи и ми е една от най-добрите покупки (но го поръчах от Англия на 1/3 от цената, която му искаха тук, както и касетките пълним ръчно, а не купуваме от техните), иначе за навън си нося руло малки торбички с дръжки, купувах ги от ДМ, 400 бр./руло, още имам от тях. Хигиенен комплект пак на Томи Типи по същата схема, ползвам само нокторезачката. Хавлии имам от mothercare и vertbaudet (хубави) и от lidl (не толкова). Одеалца, все тая, избирате си по размер и цена, има от 9 до над 90 лв., в зависимост от марката на етикета, а общо взето, е едно и също. Чувалчета основно H&M, Lidl, за преходните сезони Angel baby. Кош текстилен от H&M, води се за играчки, ама ми е идеален за прането.

# 364
Всички покупки ни бяха от Вис Виталис.
Отидох със списък и от биберона до количката всичко взехме от тях.
Хавлийки, чаршафчета, одеалца-от всичко съм доволна.Имат малки протектори и чаршафчета за коша за новородено.В последствие вече съм купувала и от Уайкики от други бебешки магазини.
Хигиенен комплект взех на Авент.
Чувалчета за сън не съм ползвала.
Кош за нейните дрехи  си има от раждането.Вече е на 1.9г и дрехите й се перат винаги отделно.

# 365
Аз за дребните неща изобщо не съм гледала марки. Също отидохме във Вис Виталис и накупихме, каквото си харесах на място.

# 366
  • София/Севлиево
И аз се бях насочила към Вис Виталис(навремето от там си пазарих за баткото) ама ММ няма време да ме закара,пък да тръгна сама с такси в жегите не смея ,че ми прилошава и да не стане беля.Та заложих на онлайн пазаруването,въпреки че предпочитам всичко да видя на живо.Добре поне,че количка не трябва да купувам...

# 367
  • до най-прекрасния мъж
Като заговорихте за Вис Виталис, да питам. Имате ли наблюдения дали във физическия магазин има по-голямо разнообразие, отколкото онлайн? Купувала съм нееднократно дрешки, играчки и други неща за бебенца на приятелки и особено по отношение на дрешките ми се струва, че на място има повече неща. Взех и аз лека полека да се оглеждам, въпреки че имам много време още. Искам поне да се ориентирам към някакви неща, но онлайн ми се вижда доста обрано.

# 368
Аз бях направила огромен списък за пазаруване, като всичко си набелязах онлайн и записах.На място им дадох списъка с номерата на стоките и имаха абсолютно всичко с изключение на активната гимнастика, която исках.Дори на място в магазина харесах и доста други неща, които явно бях пропуснала.
Пазарувах от магазина им в Пловдив.

# 369
  • Beyond the stars
Здравейте, търся отзиви за електрически аспиратор за нос за бебо. Дали ще върши работа? Не искам да взимам такъв за прагосмукачка за новородено. Вие какви ползвате? Мерси.

Не бих казала, че върши кой знае каква работа. Нормален вакумен аспиратор съм ползвала единствено, като е болен и сополите са си сополи, не просто секретче. Сега като е по голям правя промивки със спринцовка и физиологичен.

# 370
  • София
Във физическите магазини изглежда че има повече избор, защото всичко нално е подредено. Особено дрешките са по номера  и цветове. На мен ми е по-лесно във физическият им магазин. Онлайн много се обърквам поне при тях може би нещо не е подреден добре - не знам.

# 371
Здравейте, момичета. Blush Виждам, че доста от вас са ходили в магазина Вис Виталис..и искам да попитам дали някой е заглеждал тази количка https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-kombinirana-kolichka … ize-grey-390t-186

Знам,,че има специална тема за колички,моля ви не ме нападайте.... Просто Пловдив ми е на около 200 км...
Ако можете да споделите какво е мнението ви ще бъда много щастлива!

# 372
В София също има Вис Виталис (ако ти е по-близо).

# 373

- бебешка хавлийка
- хигиенен комплект (доколкото разбрах е по-добре отделно, но каква ножичка например? кое е от комплекта е важно?)
- одеалце
- чувалче

- Също така ползвате ли отделно кошче за пране за бебешките дрехи? Какво например?
- Какво постилате в коша на количката? Само чаршаф или и протектор някакъв? Коя марка предлага такива неща с такъв размер?

Ох май много въпроси станаха, но съм направо замаяна от толкова много бебешки продукти и не искам да се заривам с хиляда излишни неща или такива, които не са съвсем хубави и да купувам нови.

Хавлийки взехме от Турция, марката май беше e bebek или нещо подобно.
Пелени от джъмбо, lc wikiki.
Взехме някакъв компелт, от който ползвахме ножичката, нокторезачката и четката за коса с мек косъм.
Одеало нямахме 1, а 10 сигурно 🤷‍♀️ от айко, джъмбо, пепко, хиполенд...
Спално чувалче - angel baby
Ползвам отделно кошче за пране, най-обикновено от айко.
Постилах му в количката само тънка пелена. Протектор за леглото взехме от джъмбо, макар че до ден днешен не ни е бил от полза ама скоро като махна памперса сигурно ще усетя и неговата полза 😀
Кошче за памперси не съм ползвала.

# 374
Скрит текст:

- бебешка хавлийка
- одеалце
- чувалче

Хавлийки взех 2, от нормални малки детски магазинчета, българско производство. Достатъчно са хубави, но ми подариха още 2 хавлии бродирани с името му, дата и колко се е родил. Не очаквах такъв подарък за новородено, така че си имах доста хавлийки Grinning
Многократни пелени пак има в разни магазини, не ти трябва определена марка, това са евтини платове и като цяло никой не се стиска с качеството на нещо евтино, така че които и да вземеш ще са ОК.
Хигиенен комплект бях купила цял на Канпол, като нищо не използвах. Това, което използвам до ден днешен е ножичката на Нук, много е хубава.
Одеяло ми подариха.
Чувалче пак просто влезнах в магазин и купих, но не го търпеше изобщо това чудо.
Отделен кош за пране не съм ползвала, имах просто мокра чанта за напишкани и оповръщани дрехи.
Постилах само чаршаф в коша, даже не съм се и замисляла за протектор там.
Не съм ползвала кош за памперси, но аз ползвах многократни пелени през повечето време.

Общи условия

Активация на акаунт