Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 143
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Детето вече яде по 150-160 и е абсурд да съм с ниски шишета. Нюк са вариант, защото са по-ниски. Най-добре е обаче да се мие с четка за шишета - няма как иначе.

# 331
Аз само високи шишета съм ползвала, на Нук, мия си ги без проблем с четката за шишета. Бях си взела един комплект четката е със сменяща глава, има четка и за сламка, като пият вода от шише със сламка вече. Беше и на много добра цена, 7лв, всички други четки ми се чупеха за отрицателно време... Не мога да го намеря за съжаление

# 332
И аз не виждам какъв точно е проблема с високите шишета.Ползвах всичко на Авент и съм много доволна.Да не говорим, че към 8-9 месечна възраст малката можеше да си държи сама шишето и си пиеше.Около годинката си го държеше и с една ръка.Това с тумбесто шише нямаше да стане.А мието е нищо особено.Имахме си четка на Авент и си ги миех без проблем.

# 333
  • Beyond the stars
Аз съм ползвала и двата вида. Но в началото предпочитах стъкло, та Авент печелеше.

# 334
Ние ползваме стъклените шишета на д-р Браунс с антиколик система. По-бавно си храни с тях и не го боли корем. Нашите са високи. Нямаме проблем с миенето. Мисля, че имат и тумбести.

# 335
  • София
Нещо, което е по-важно от височината за мен поне е това да са от стъкло (пластмасата е лека и удобна за навън, разбира се и като започне да хвърля детенце) и биберона. Та съветвам да не се затрупвате предварително с шишета от една марка, които в крайна сметка ако се наложи може да не използвате.
Аз имам на нюк, авент (с двата типа биберони), лансинох, лорели и от тези на ДМ. Пие от всички, няма драма с въздуха, но като силикон най-близки до човешките зърна ми изглеждат тези на лансинох.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 18:06 от В@ня

# 336
Аз кърмех доста време, и шишетата не съм ги ползвала чак толкова активно, но не знам защо всичко се хвърля да купува пластмасови. И най- скъпите като тези на Авент трябва да се сменят на всеки 3-6 месеца.
Аз имах стъклени от Канпол и Нук, като тези на Канпол ми бяха любими, толкова удобни за почистване (взех си такава дълга силиконова четка, мисля че пак на Канпол беше), никога не са миришели неприятно и само им сменях бибероните.
Наистина препоръчвам да си вземете и едно, две стъклени, просто да пробвате.
За спалните комплетки ползвах такива от български фирми, има много симпатични неща.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 17:28 от Glossycherry

# 337
  • София/Севлиево
И аз исках стъклени шишета(със Слави около годинката ползвах Канпол-тесни и високи,но с четка лесно се миеха) но ще почна с Томи Типи,защото такива ми купиха...
Вчера и днес ми пристигнаха комплектите чаршафи и пелени-на Виктория,призведени в Турия,но досущ като на Кика бу,които се правят тук,и на Лорели-тънички ми се стуват,дано издържат година-две.Иначе на Лорели получих и спално чувалче и зимен сет за количка-те са добре...

# 338
  • Седмото небе
И ние сменихме няколко вида стъклени и пластмасови шишета. От самото начало и до момента най-хубаво пие водичка, а в един период и кърма от шише от тези обикновените стъклени на Канпол със стандартен кръгъл биберон. За 5-6-7 лв на шише не пречи да вземете едно и да пробвате. Примерно с Нук моята бебка се нагълтваше много бързо и не и беше добре. Отделно че тия шишета не могат да се носят легнали, ако се наклонят и протичат в капачката, това много ме дразни. На Томи Типи пък явно някак не са и удобни и твърди бибероните. Тумбестите на мен пък да ги държа и мия не са ми удобни, та Чико и Авент също отпаднаха.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 20:14 от * SUPERMAMА *

# 339
  • Пловдив
Явно само аз не съм фен на високите шишета , които се мият с четка 😄 няма лошо, затова има разнообразие на пазара.

# 340
  • au bout du monde
Имам пластмасови на Мам и на Томи типи, като нови са. Нито миришат, нито са захабени. Зависи явно как се поддържат и материала е по-качествен.

На Томи типи бибата наистина не е подходяща за новородено, поне на моят син не му беше удобна. Започна да пие от тях чак 8 месечен. Преди това беше с на Мам. Залагалките също са на Мам.

# 341
Томи Типи са доста твърди, отчитам си го като грешка, че ги взех за първи шишета, сега няма да е така. "Умните" биберони на Медела бяха добри, ползвах ги за кърмата, самите шишета бяха най-лесните за поддръжка, просто нямаха никакви ръбове и странни извивки, по които да се събира нещо. Suavinex се харесваше доста за вода и чай, имах и на Chicco, и то беше хубаво. Някакво cangaroo от помпата имах, и то беше ОК, общо взето, ще видите по вас и бебето и е силно вероятно да минете през няколко марки, докато детето расте. Нук съм ползвала и високи, и от по-тумбестите, ОК са ми, но са различни. Винаги съм мила с четка, до 6-я месец и стерилизирах след миене, не ми е било проблем, четки всякакви.

# 342
  • London
Тъкмо сте заговорили за шишенца, да попитам дали избора ми е удачен.
Спряла съм се на Нук nature sense серията. Тъкмо целия комплект е на много добра цена и се чудя дали да не го поръчвам направо.
Скрит текст:

# 343
За мен са хубави, доста приятелки ги взеха за първи шишета и бяха доволни. Само имайте предвид, че тези оребрения вътре трябва по-старателно да се мият, иначе нищо особено. И в момента голямото дете ползва такива, стъклени вкъщи, имам и 1 пластмасово за път. Вижте добре указанието как се слага капачката, за да не текат, че аз отначало като индианец нищо не гледах и само ги псувах, че всичко хвърчи. 😁

# 344
  • Седмото небе
Моето е стъклено от тези големите и при накланяне от биберона капе вътре в капачката:

Две приятелки имат също-едното е пластмасово пак със силиконова биба, на другата стъклено с каучукова. И на двете “пускат” по същия начин. За моето детенце дори и 0-6 м беше с голяма дупчица и все едно много бързо изгълтваше всичко. Ползваме го рядко и само у дома. За навън или пътуване за мен лично не са удачен избор. Иначе е лесно за миене и много удобно за хващане.

Общи условия

Активация на акаунт