Подготовка за малкия човек - тема 13

• 44 107
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
  • София/Севлиево
Аз последните два пъти много се разочаровах от ИКЕА.Взех си комплекти чаршафи от по-бюджетните(винаги от тях си взимам) обаче след първото пускане в сушилнята този долния с ластика при застилане на спалнята се сцепи през средата от горе до долу(обикновено ми издържат по няколко години).Миналата седмица ходих да си купя някои други неща и стигайки до касите установих ,че само 1 работи-това в ден събота около 11:30 на обяд,и имаше огромна опашка.Оставих всичко и си тръгнах.Определено ме изгубиха като клиент.От бебешките им неща нищо не съм ползвала,защото когато отвориха магазина синът ми вече беше на 3 години и нещо...

# 316
  • Пловдив
Чаршафите на ИКЕА не са им топ продукта със сигурност Simple Smile
Но ме е яд че не се сетих да погледна там за гърне, ваничка, прибори за хранене, столче за хранене. Доста са бюджетни и практични.

# 317
Ние с баткото ползвахме точно ваничката от Икеа, не ми е било проблем липсата на стойка. Чаршафи, спални комплекти пак от там. Гърнета имаме две, едно за вкъщи и едно за при нашите, а да не говорим че иска и за яслата да имал такова, понеже там били за бебета Grinning
Столчето за хранене при баба и дядо пак е от Икеа.. въобще ние сме им фенове.

# 318
С първото дете съм ползвала всякакви бебшки прахове. Общо взето като ми омръзне аромата и сменям. Не намирам особена разлика, някои са с по-силни аромати, което мен ме дразни. Саното и едното Тео са доста ароматизирани. Сега стартирах с Ариел, приятен лек аромат. Пералнята не почиствам специално. По принцип ползвам дезинфектант за дрехи с хавлии, нови дрехи или работни дрехи, който почиства и пералнята.
Изумявам се колко много мами пазарят спално бельо от Икеа и подобни магазини. Купувам български комплекти за кошарка и съм супер доволна. От първото дете имам 5, които не са мръднали след пране, сушене в сушилня и престой 6 години. Освен тях, добавих няколко нови. Купувам ги от детски магазини за дрехи. Сладки с картинки, мекичък памук.

# 319
  • Beyond the stars
На мен лично българските, които съм виждала, са ми безумно шарени. Един дизайн на Туити ме преследва от тийн годините още.
Харесвам Икеа точно защото са изчистени и приятни за окото и моето, и на бебето. От Лидълските също съм доволна.

# 320
  • София
Нищо изумително няма, защото в този магазин всичко е на едно място, материите са добри (на мен нищо не ми се е повреждало), цените са добри и картинките са приятни. Не съм размишлявала върху размери, защото купих всичко заедно. За бебето исках чаршафите да са класически бели, за да се комбинират с подарени одеалца и каквото там друго има. Иначе шаренията става твърде много за моя поглед. После когато/ако тя поиска ще изберем заедно други.

# 321
  • Германия
Не всеки обича чаршафи с картинки, а аз от спалното бельо на ИКЕА съм много доволна, както за нас така и за децата. Все пак там също има чаршафи с различно качество, обобщения не могат да се правят току така.

# 322
Спокойно хора, не мразя Икеа, просто я свързвам с мебели и кухни 😂 Затова ми е странно. Иначе има хубаво и не циганско шарено бельо и извън Икеа 😉

# 323
Момичета, реших да взема ел. помпата на Медела Swing Flex, но всички шишета, биберони, стерилизатор на Авент може би - няма проблем в това, че са различни марки, нали? В смисъл като съм избрала помпата, тя не трябва да "пасва" на останалите неща по някакъв начин или? Сигурно е много тъп въпросът ми, но съм адски боса в тези неща.

# 324
  • София
Няма проблем - цедиш се с помпата и преливаш в шишетата, които имаш. Важното е помпата да ти е комфортна.

# 325
  • Пловдив
Аз пак да се обадя за шишетата, не се лъжете с високи шишета, трудно се мият 😄

# 326
Е то по някое време се стига до високи шишета, малките са достатъчни за първите 2-3 месеца. Не съм запозната с всички марки шишета, де, но малко шише 200мл има ли?

# 327
  • au bout du monde
Е то по някое време се стига до високи шишета, малките са достатъчни за първите 2-3 месеца. Не съм запозната с всички марки шишета, де, но малко шише 200мл има ли?

Томи Типи са ниски и тумбести.

# 328
  • Пловдив
Именно, на Авент са супер продълговати и са неудобни. Томи и Типи са ниски и тумбести; а в същото време събират доста мл, към 230-240 мл.

# 329
Може 🙂 Аз ползвам на Авент и не ми е било проблем миенето с четка, иначе с гъба няма да е  възможно, да.

Общи условия

Активация на акаунт