Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 128
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
  • au bout du monde
Добре че споделихте за матраците в Айко. Искам да взема нов матрак за кошарата на баткото. Ще ида тези дни до магазина да ги видя на живо.

# 406
относно пелените. карам с 5 муселинови 130/130 от началото и по-късно 3 по-малки бархетни ( 60/60 например). подариха ни още няколко, но няма и да ги отварям.
муселиновите ги ползвам за всичко -- подсушаване след миене или къпане, слагане под главата, върху матрачето на количката първоначално, завиване, вместо шал за кърмене, когато се наложи, за 'сенник' на количката или в колата.
големият размер ми е особено удобен. обикновено ги ползвам сгънати на 4.

бархетните май само за под главата и 'за всеки случай', ако муселиновите всичките са мръсни/мокри и тн.

освен тях особено полезни са ми и хавлиени кърпички (май 20/20). 10 броя. ( за началото обаче са малко грубички за кожата на бебето). взех ги от икеа и съм много доволна.

# 407
  • омъжена
Нашето е това
https://aiko-bg.com/product-82065090004
Леглото-това
https://aiko-bg.com/product-50365010035
И двете ги взехме с намаление.
Имаме и кошарка Лорели,за която днес ми донесоха второ ниво от Вис Виталис,а свекървата ще вземе матраче по неин избор.
Аа  супер е то става и на легло до 6-7г и  бюро после. Ние същото

# 408
Аз съм харесала това. Харесва ми, че е  next to me и е дървено. Как ви се струва?

# 409
  • Beyond the stars
освен тях особено полезни са ми и хавлиени кърпички (май 20/20). 10 броя. ( за началото обаче са малко грубички за кожата на бебето). взех ги от икеа и съм много доволна.

+1 от мен за икейските хавлийки - много удобни ми бяха.

# 410
  • София/Севлиево
Съншайн,и с баткото ползвах подобно легло до 7 годинки.После го подарих.Много удобно бе,даже аз съм спала на голямата част като сме имали гости.
С дрешките май приключих,имам размери 50-56-62.Остават само чорапки,чоропогащи,комплект за изписване и бели бодита и ританки(държа много на бялото) и едни буйки-тези неща поръчах на свекървата да ги вземе.Ние нямаме приятели,които да ни подаряват,бебето ни е изтърсачето в компанията,всички одавна приключиха с децата...

# 411
Аз съм харесала това. Харесва ми, че е  next to me и е дървено. Как ви се струва?

И аз съм харесала това, поради липса от място в спалнята. Ако някой има отзиви, моля да сподели. 😊

# 412
  • София
Цитат на: Елислава link=topic=1338426.msg43147204#msg43147204 date=
Ние нямаме приятели,които да ни подаряват,бебето ни е изтърсачето в компанията,всички одавна приключиха с децата...
[/quote

О, ще ви подаряват... всеки човек, с който се видите най-вероятно ще ви носи поне по една дрешка. Ако направите питка пък се събира цял гардероб. Аз получавах и по еконт даже подаръци от приятели. Не го одобрявам, не го смятам за задължително, но се оказа, че на хората им доставя удоволствие да купят нещо за бебе. Както и на мен ми доставя де за децата на моите приятели.

# 413
Здравейте,
Видях,че пишете относно купуването на матрачета. Аз съм си харесала 2 кошари, които уж са с матраци в цената. Трябва ли да купя друг матрак?
https://www.arbor-bg.com/mebeli/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d … 1%85%d0%b8%d0%bc/

https://nicollebaby.com/product/205/

# 414
  • София
Здравей! Ние купихме точно този модел на Никол Бейби. Матракът, с който върви стандартно е доста обикновен, тънък и бих казала леко мек дунапрен. Ние поръчахме отделно друг матрак (не от тях).
Но те имат опция и да си доплатиш за по-висок клас матрак, можете да проверите, имат различни модели.
Като гледам на Арбор описанието също ще да е обикновен мек дунапрен (пише 6см).

Здравейте,
Видях,че пишете относно купуването на матрачета. Аз съм си харесала 2 кошари, които уж са с матраци в цената. Трябва ли да купя друг матрак?
https://www.arbor-bg.com/mebeli/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d … 1%85%d0%b8%d0%bc/

https://nicollebaby.com/product/205/

# 415
Момичета,
Ръчна помпа на Нук/Авент или електрическа на Лорели/Кикабоо? Двата варианта са около 100лв, кой е удачен?

# 416
Електрическа някаква, доста е изморително да се цеди с ръчна, ако е постоянно.

# 417
  • София
Електрическа някаква, доста е изморително да се цеди с ръчна, ако е постоянно.

+ 1 дето се казва.
Само да добавя, че ръчната на Авент е супер добра и не е случайна рекламата им. Заради силиконовата част, която обхваща гърдата. Изберете помпа с такова силиконово нещо, независимо от марката.
Не че с другите не става, но комфортът за гърдите е много важен.

# 418
В началото моето бебе не можеше да засуче и си взех ръчна помпа на Канпол може би беше. Успявах да изцедя необходимото количество и сигурно мускули щях да направя, ако бях продължила с нея 😃 След няколко дни взех електрическа на Авент и се преродих. До 6 седмици цедях по 7-8 пъти на ден, после бебето засука, но аз продължавам да изцеждам, за да имам за разходки.

# 419
  • Седмото небе
Аз имам два вида-ръчна на Кука бу за 30 лв и бюджетна електричка на Фарлин за 60 лв. намалена, иначе беше около 90. С втората става по-бързо, но първата ми е по-удобна и комфортна. Та има си разлика между всички, а пък не се знае изобщо дали ще ви трябва. По-добре си набележете и от двата вида, но купете само при необходимост. Има много мамчета на които изобщо не са им били нужни. За мен бяха жизненоважни, за да спасим кърменето около края на първия месец, когато изпитвах адски болки, докато бебка суче и около 20 дни само се цедях и давах от шише. След това нещата потръгнаха и цедях само при нужда или препълване на гърдите при по-дълъг сън на бебето или ако сме били за много дълго на разходка. След това съм стигала до ситуацията-на едната гърда бебе, на другата ел.помпа, голяма веселба... А когато започнахме да я извеждаме навън от средата на март за повече часове си взимаме кърма в шише, при нужда затопляме и така всички сме спокойни, и доволни. Иначе означава да не мога да мръдна никъде за повече от час-два. Сега в топлото си я взимам замразена в шише със заледена външна част, слагам в термо бокс и после с гореща вода от термос при нужда подготвям.

Сега носим едно такова шише с мляко и в друго носим пюре. Незаменим помощник ми станаха. Единици са пътите, в които при екстремни ситуации съм я кърмила навън. Затова винаги нося и шал. И като взема всичко нужно за разходка пълня една раница и в багажника на количката не остава почти никакво място за друго Joy Както казва една съфорумка и приятелка-нося си половината къща с мен Joy Но това са си други наши лудости 🤦🏻♂ като искаме да имаме всичко под ръка.

Общи условия

Активация на акаунт