Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 108
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Откъде е тива шише? Аз успях да направя така че едно шише кърма да се пресече - извадено от хладилника точно с идеята да се стопли и използва на разходка и вече се чудя какво да правя, така че да е сигурна храната. 😥

# 421
А сложихте ли го в термочанта?

# 422
  • София/Севлиево
На електрическата на Фарлин също съм хвърлила око,но никъде не съм виждала отзиви за нея,този е първия който чета.Иначе продуктите им ги гледам тук https://www.pakostnik.com Сигурно и на други места ги има...

# 423
Това шише иэглежда много интересно. А когато кърмата се эатопля вкъщи има ли някакви други уреди, директни, эа стопляне? Някакви специални котлончета примерно? :Д Не съм эапоэната.

Аэ сега съм в търсене на количка. Харесала съм си няколко онлайн, остава да ги видя и на живо. В същото време съм си харесала и кърпи эа носене на бебе (слинг?), на марките Мандука (мисля) и Амаэонас. Струват около 40-50 евро, струват ми се супер инвестиция.

Последно четох обаче, че човек трябва да се реши эа едно от двете, эащото свикне ли бебето да го носиш в кърпата, няма да иска повече в количката. Това вярно ли е при вас? Представям си го от една страна супер в първите месеци да си го нося вкъщи докато правя нещо, но пък като иэлиэаме ще искам да е в количката. Най-малкото, эащото эимата при нас е супер хлъэгаво, градчето е практически на хълм и главната улица е супер стръмна, ще ме е страх да не падна с бебето. Или много искам? :Д Да не се окаже, че количката эа не энам си колко пари няма да се полэва, ако детето се пристрасти към слинг-а. Също ако иска само в кърпа, а вече е голямо и тежко, не энам... да не се окаже эле эа кръста ми, а и голямо дете, което може да ходи, не искам да нося (все още нямам представа на колко месеца или години вече не е эа слинг, эатова не правя уточнения). Иэобщо какво мислите эа това ,,оборудване"?

# 424
Аз слинг не ползвах в началото, не ми беше необходим като цяло. Но след няколко месеца, започна да реве в зимния кош на количката и взех раница, която ползвах в такива случаи. Като минахме на летния кош, той се успокои и вече не я ползвам.
Според мен зависи от бебето, най-добре изчакайте и вижте дали ще ви е необходим.
Някои бебета не дават да ги оставиш на легло в началото, искат постоянно носене, тогава ще ви е от полза. Моето си спеше без проблеми през деня, та не ми се е налагало да върша нищо с него.

# 425
Има специални нагреватели за кърма и мляко, на всякакви марки и вскякави цени. Аз не съм ползвала и не мога да дам отзиви.

Иначе за помпата за кърма ползвах на авент ръчната, не ми беше много удобна, нещо май не и хванах цаката.

# 426
Здравейте отново! Важно ли е кошарата на новородено да има люлеещ механизъм? Харесала съм една тип next to me, но не се люлее.

# 427
Здравейте отново! Важно ли е кошарата на новородено да има люлеещ механизъм? Харесала съм една тип next to me, но не се люлее.

Не е важно. То тези next to me май никой модел не се люлее, може и да се бъркам де.

# 428
Аз пък бих си наела помпа да видя как ще е първо, вместо да купувам. С никаква не можех и капка да изцедя, ръчна и електрическа, само си хвърлих парите на вятърта. Най- накрая гледах уроци с техники "на ръка" и това помогна само.

# 429
  • Beyond the stars
Бебеносенето като самоцел не съм му фен много аз. В смисъл, за кръста на майката най-добре си е в количка. Ползвали сме и слинг, и раница да ида някъде набързо с много стълби, да го заведа на лекар сама (не съм шофьор), по планини и пътеки и най-много като тръгна на ясла и го водех аз пеша в раницата.
Та винаги е хубаво да имаш под ръка, но не й вместо количката.
Имам приятелки за които беше жизненоважно, понеже бебета не искаха в количка/плачеха много/искаха постоянен контакт и т.н. Та зависи.

morhpo на мен механизмът ми беше супер удобен и важен, ако се размърка нощем бутам два три пъти с крак от леглото и всички заспиваме. Без механизъм трябваше да стана, да попогаля и тей.
Коригирам се - не знам дали за next to me има смисъл и опция такава.

# 430
  • София
А сложихте ли го в термочанта?

Да, и точно това беше абсурдното... защото супер много внимавам с тези неща, за да не търча до вкъщи.

Иначе затоплянето може в специален нагревател, в който нещата се затоплят до към 40 градуса или в гореща вода. Съвсем спокойно може да се мине без нагревател, особено ако няма кой да даде на старо. Ако пък бебето си яде от гърдите - хич даже не е нужен.

Цитат
Аэ сега съм в търсене на количка. Харесала съм си няколко онлайн, остава да ги видя и на живо. В същото време съм си харесала и кърпи эа носене на бебе (слинг?), на марките Мандука (мисля) и Амаэонас. Струват около 40-50 евро, струват ми се супер инвестиция.

Последно четох обаче, че човек трябва да се реши эа едно от двете, эащото свикне ли бебето да го носиш в кърпата, няма да иска повече в количката. Това вярно ли е при вас?

Слингът и количката не са взаимоизключващи се. Аз съм страшен фен на слинга, но двете с детето не можем да сме прилепени по този начин в тази жега. Най-добре е да ги има и двете според мен. Слинг може да се ползва още от първия ден и аз го правих от 4-5. За да му е удобно на бебето трябва се слага в правилната позиция за бебеносене и малко повече търпение с връзването. Можете да наемете, за да пробвате. Аз купих директно след консултация на място.

# 431
  • омъжена
Съншайн,и с баткото ползвах подобно легло до 7 годинки.После го подарих.Много удобно бе,даже аз съм спала на голямата част като сме имали гости.
С дрешките май приключих,имам размери 50-56-62.Остават само чорапки,чоропогащи,комплект за изписване и бели бодита и ританки(държа много на бялото) и едни буйки-тези неща поръчах на свекървата да ги вземе.Ние нямаме приятели,които да ни подаряват,бебето ни е изтърсачето в компанията,всички одавна приключиха с децата...
🙂 аз имам само женски иначе и аз взимам. Така се гледат деца те растат толкова бързо за какво да да 200лв за маратонки адидад като след две седмици ще са му малки, е и аз копувам  ,но повечето са ми давали. Сега де обуваме с Адидас имам позната и ми намира моделчета готини.Но вече е  голяма каката и аз 😋 а значи може и малката да спи в него тя нали е на 6 и е дребничка. Но нека се роди живот и здраве господина . Та ще преценим.

# 432
  • Седмото небе
Шишето на Фарлин е точно от Пакостник. Другаде не съм ги срещала. Търсих аналогична система с шишета и контейнери на някоя по-хубава марка, но не открих. И затова вече имам 3 бр с по 5 контейнера. За кърмата са доказано работещи, за затопляне на пюре също. В Южния парк майки са се спирали да ме питат от къде е това шише. На всички с радост съм споделяла и препоръчвам, понеже на мен са ми много удобни за навън. Не че и вкъщи не са ползвани понякога де. Това е една от най-полезните ми покупки за бебето наред с органайзера, който си закачих на дръжката на количката. Обичам да ми е лесно и удобно.
Иначе помпата на Фарлин е чудесна, беше ми верен другар. От марката купих и други неща-някой сполучливи, други като бибероните им залъгалки не са Ок, но то не може всичко да е супер.
В началото носих със слинг Кабу, после минахме на раницата Ергобейби Адапт. Е в нея се кълна, спаси ми нервите в периода с колики, а докато не беше толкова горещо даже е спала по 2-3 часа в нея. За мен е голямо улеснение. Тия дни, ако се наложи да излизам денем, когато мъжа ми го няма, също ще я ползвам. На 5 етаж сме, но от вчера без асансьор и без раницата за спешни нужди съм почти арестувана у дома. Не сме имали проблем с прехвърлянето от едната на другата носилка, както и с возенето в количка. По едно време даже я взимах Ерго в багажника, за да и създавам разнообразие на бебка навън. И на возенето в количка, и на носенето се кефи май еднакво. Явно и допада хем да се гушка в мен, да ме гледа толкова отблизо и да може да си разглежда около нас, докато си вървим. Понякога и у дома, ако е много нервна или кисела я слагам в раницата за разнообразие. Така и ръцете ми си почиват.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 19:47 от * SUPERMAMА *

# 433
Електрическа помпа на канпол имам аз, пак е 100лв много ми бише удобна. Има силиконово за гърдите. Първите 3 седмици изцяло се цедях от 2броя такива и давах от шише.

# 434
Кви 200лв бебешки маратонки адидас, вече не е време оно, на моя син му купувах на намаления в мола адидас и найк по 35-40лв. Българските детски обувки са на същите цени (че някои и доста повече). Е, има и разни тип clibeee с 10-тина лева по- евтино, които между другото пак не са лоши.

Общи условия

Активация на акаунт