Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 036
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Не съм повивала.Всъщност изобщо не ми е минавало и през ум да го правя.Но и много категорично заявих, че акъли не желая и детето ще си го гледаме така, както ние преценим.И това доста преди да родя.Никой не е смее и до сега да ми се бърка 😂Госпожицата ни е вече на 1.9г.
Ограничете на макс намесите от баби,стринки и т.н, защото ще стане по-зле като се роди детето.

# 541
  • омъжена
Аз ползвам протектор за матрак за количката. Излъгах се да си взема два "летни" комплекта за количка. Е, то няма нищо лятно в тях. Долната част, която си представях че е просто чаршаф, е дебела и бебето се поти страшно много от нея и не я слагам. Единствено ползвам пелената от комплекта и отвреме навреме възглавницата. Иначе над протектора слагам и аз муселинова пелена, че протектора е много груб като материя.

Има специални протектори за матраци, както за количка, така и за кошара с 3D структура, които предотвратяват изпотяването и предпазват от задушаване.

. Може ли да напишеш,може и лично марка или нещо . Заинтригуваха ме

# 542
Здравейте и от мен! С мъжа ми спорим дали да повиваме бебчето или не, аз съм против, но всички около нас казват, че трябвало да се повива, та вие ще повивате ли бебчетата?
Нито първото, нито сега бебето повивам. Няма такова нещо като "трябва" . Бебето трябва да яде, всичко друго е ала-бала. Родителите решават за детето си, не околните. Колкото повече хора ви се месят, толкова по-объркани ще сте. Ако решите да повивате, поинтересувайте се от безопасните за крачетата техники.

# 543
  • София
Аз преди мислех, че повиването е остаряла българска традиция. Оказа се, че далеч не е така. В Америка например, както и в доста други западни държави, бебчетата се повиват в първите 2/3 месеца от живота им. Като нищо не е задължително разбира се, майката преценява дали е необходимо и дали иска да го прави. Има доста "модерни" пелени/чували за повиване, които просто обгръщат бебето и държат ръчичките отдолу или отгоре. Изобщо не са едновремешните стягания на цялото тяло, за да "се изправят краката". Днешното повиване основно се прави с цел бебето да не се стряска от собствените си ръчички и да спи по-спокойно в този четвърти триместър, когато се счита, че все още е свикнало на тясното прострастранство в корема на майката.
Ето примери за такива пелени/чувалчета:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07KRMD9T4/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.co.uk/Love-Original-Swaddle-Blanket-Essential … s=baby&sr=1-5

# 544
  • Beyond the stars
Повиването с идея успокояване, няма хич нищо общо с това от преди 30 години, което вероятно препоръчват баби и тетки. То хич не е ок спрямо съвременната ортопедия.
Не съм повивала, имах мерак, ама не стигнах нещо до таз дейност.

# 545
  • au bout du monde
Повивах, но не като едно време. Повиват се само ръчичките, а крачетата са свободни, а не опънати. Гледайте клипчета в Интернет. Има достатъчно.

# 546
  • София
Повиването с идея успокояване, няма хич нищо общо с това от преди 30 години, което вероятно препоръчват баби и тетки. То хич не е ок спрямо съвременната ортопедия.

А, това д чудесно уточнение.

Иначе доколкото си спомням пововането е точка от общо 5 метода за успокояване на бебетата от Харви Карп. Който се и тересува може да се порови. Интересно е да се прегледат, а и може да помогне.

# 547
  • София
Да, именно, много хора по нашите ширини го бъркат с това.

# 548
Аз мислех, че всички говорим за съвременното повиване😀
И през ум не ми е минавало за това от едно време .Плюс това всички възрастни роднини опитващи се да дават съвети по мое мнение са неадекватни.Поне моите🤣При мен не ги и дават но аз от любопитство питам и ми настръхва косата от методите им на отглеждане. Живели са в други времена, не можем да ги виним.Но сега има изключително много свободно достъпни лекции на специалисти и човек ако има желание може да се образова и да елиминира нуждата от съвети на разни баби, стринки  и тн .

# 549
Момичета, виждам, че по магазините се предлагат разнообразни аспиратори за нос. Имате ли наблюдения кои са най-ефективни?

# 550
  • София/Севлиево
Бейби вак,който се слага на прахосмукачката.Пробвах какви ли не само този ни реши проблема със сополите и запушения нос...

# 551
  • Пловдив

А, това д чудесно уточнение.

Иначе доколкото си спомням пововането е точка от общо 5 метода за успокояване на бебетата от Харви Карп. Който се и тересува може да се порови. Интересно е да се прегледат, а и може да помогне.

Да, в книгата му Happiest kid on the block са супер подробно разяснени и причините за повиването. Но правилата му може да откриете и онлайн без проблем .
На нас не ни се наложи да повиване, защото нямахме чак такива ревове и притеснения, но знам за приятели, при които е помогнал метода на доктор Хари.

# 552
Момипета, препоръчайте шезлонг люлка за 0+ ( под 200лв), моля

# 553
  • Пловдив
Аз ползвах на Чиполино вибриращ шезлонг, към 80-90 лв беше. Малката много стоеше в него, даже спеше вътре. Започнах да я слагам след като стана на 30 дни.

# 554
Ние ползвахме ето този, доволна бях, по едно време бебчо само там спеше без да се буди през 10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт