Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 043
  • 766
  •   2
Отговори
# 495
Ползвам за детето козметика на Мустела, Биодерма или Юриаж - когато някой продукт започне да ми свършва се оглеждам за намаления и промоции. Подкрепям и мнението на  Radeva-87, че не е нужно постоянно да се маже ако няма нужда.
За слънцезащита и за нас, и за детето ползвам Биодерма или Ла-рош.
От кремът за стрии на Мустела аз например не съм доволна.
И при децата, и при възрастните всеки е с различна кожа - за някой дадени продукти ще са много подходящи, за друг пък изобщо няма да са.. трябва да се пробва.

# 496
Аз чакам моя бебо Октомври.Взела съм само едно олио, един измивен гел и крем при смяна на памперса.На Мустела са.Умишлено нищо друго не купувах.Промоции нонстоп въртят по различните сайтове, а няма как да знаем с какво ще му е ОК на бебчето.Аз не съм с чувствителна кожа, но откакто забременях получих сърбежи от какво ли не и то все скъпи медицински продукти😁

# 497
Аз съм взела измивно на бочко и микса. Синът ми не е имал никакяи кожни проблеми, затова предварително не съм купувала нищо скъпо. Надявам се и бебето да е с нормална кожа, но при проблем веднага ще купя друго. Не се хвърлям с покупки предварително.

# 498
Може да прозвучи малко глупав въпроса, но какво се слага в количката под бебето? Има някаква сетове за количка, които ми изглеждат много големи🤔 Трябва ли непромокаема подложка, чаршаф?
Нашата е с трансформиращ се кош и може да трябва да вземем един допълнителен матрак, но за над него пак стои въпроса 😂

# 499
Чаршафи помолих да ми ушият 2 броя, цената беше направо смешна. Просто е малко парче плат, така че. Подложки слагах от тези многократните когато сменях памперс, иначе не съм.

# 500
в началото използвах муселинена кърпа сгъната. после взех някакъв комплект на лорели за количка, но хич не ми хареса и почти не съм го ползвала. протектор не ми се е налагало ( но при нея памперс е пропускал само инцидентно и малко), само кърпичка или калъфка под главата, ако случайно върне мляко или пусне лиги.

# 501
Аз взех за всеки случай един протектор и едно чаршафче за матрака, пък ще видим дали и колко ще ги ползваме.

# 502
Аз ползвам протектор за матрак за количката. Излъгах се да си взема два "летни" комплекта за количка. Е, то няма нищо лятно в тях. Долната част, която си представях че е просто чаршаф, е дебела и бебето се поти страшно много от нея и не я слагам. Единствено ползвам пелената от комплекта и отвреме навреме възглавницата. Иначе над протектора слагам и аз муселинова пелена, че протектора е много груб като материя.

# 503
  • Варна
Аз ползвам протектор за матрак за количката. Излъгах се да си взема два "летни" комплекта за количка. Е, то няма нищо лятно в тях. Долната част, която си представях че е просто чаршаф, е дебела и бебето се поти страшно много от нея и не я слагам. Единствено ползвам пелената от комплекта и отвреме навреме възглавницата. Иначе над протектора слагам и аз муселинова пелена, че протектора е много груб като материя.

Има специални протектори за матраци, както за количка, така и за кошара с 3D структура, които предотвратяват изпотяването и предпазват от задушаване.

# 504
  • София
На 30 градуса потенето ми се струва нормално нещо и не мисля да купувам някакви специални неща, които ще ползвам месец. Показаха ми ги в магазина - не ми харесаха материите. Възможно е някъде да има и нещо по-добро. Ей го къде е септември.  Слагам пелена и нося резервни дрешки, ако се намокри/изпоти/повърне.

# 505
  • Варна
На 30 градуса потенето ми се струва нормално нещо и не мисля да купувам някакви специални неща, които ще ползвам месец. Показаха ми ги в магазина - не ми харесаха материите. Възможно е някъде да има и нещо по-добро. Ей го къде е септември.  Слагам пелена и нося резервни дрешки, ако се намокри/изпоти/повърне.

Така е, на 30 градуса потенето е важно, при малките деца обаче ендокринната система не работи по начина по който работи при възрастните и те трудно се охлаждат.

# 506
Ползвали ли сте този препарат за почистване на пералня. Мисля да я изчистя преди да изпера бебешките дрешки, но ми се струва доста силен.

# 507
  • София
Аз използвам този препарат за почистване на пералнята :

Пералнята има програма за почистване на барабана на 90С. Изсипвам препарата, който е на прах в барабана, може да изсипете и половината ако се притеснявате и стартирам програмата. Съдържанието е основно лимонена киселина, така че няма нищо притеснително. Сега преди да изпера бебешките дрешки и аз почистих барабана.
Аз пък исках да ви попитам какви дрешки за изписване ще приготвите в тези жеги? Моето раждане наближава и трябва да приготвям багажа. Ританки дълги, боди с къс ръкав, ръкавички и пеленка мисля? Без шапчица...или да сложа за всеки случай една камизолка с дълъг ръкав?

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 14:30 от bamboo.ag

# 508
  • София
Ползвали ли сте този препарат за почистване на пералня. Мисля да я изчистя преди да изпера бебешките дрешки, но ми се струва доста силен.

Ползвам точно този. Няма проблем, че е силен. Не се ползва често - на няколко месеца веднъж, но е ефективен, особено при по-стари перални. Нашата е откакто живеем заедно - значи 13 години. Справихме се с неприятна миризма и замърсявания.

# 509
  • до най-прекрасния мъж
Пуснете пералнята с препарата на възможно най-високата Т, най-дългата програма и ако много се притеснявате, че е силен, добавете допълнително изплакване. Аз така процедирам 1 път на 3-4 месеца и пералнята ми е като нова, а е на 11 г.

Общи условия

Активация на акаунт