Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 858
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Знаете ли, дали са публикувани някъде условията на задачите от ЧХ, СМТ от 2021ва година?

# 391
Здравейте,

Ако някой има задачите от общинския кръг на националната олимпиада по математика за 4 клас за последните две години за София - може ли да ми ги изпрати? Става дума за 2019 и 2020 г.

Благодаря!

# 392
  • София
И аз се присъединявам към молбата за задачи.
Иначе да се похваля, че училището успя да организира тази седмица есенния турнир на Математика без граници.

# 393
Здравейте!
Току-що откривам темата и моля за информация (надявам се на съдействие, а не на линч, че не съм прочела всичко назад...) - има ли място, където мога да открия примерни задачи от състезанието "Математика за всеки" (4ти клас)? Търсих и не откривам в Интернет, на книжен вариант също не съм попадала в книжарниците. Късно видях опция за пробен изпит в онлайн платформа, който изтървахме... Та, тъй като не съм се интересувала в детайли до момента, сега съм озадачена и търся съдействие.
Предварително благодаря за всички насоки!

# 394
Сборник Математика за таланти 1 и 2 част

# 395
  • Бургас
Изимат имат онлайн пробни изпити всеки месец, но задачите са доста трудни.

# 396
На Изимат задачите изобщо не са с трудността за 4 клас. Не знам кой и как ги измисля, но са поне един, че и два класа напред.

СМГ пуска пробни изпити, които са чудесен ориентир за нивото на детето.

# 397
Soul Free, благодаря за отговора! Информацията ми е много полезна.

# 398
Здравейте,

Ако някой има задачите от общинския кръг на националната олимпиада по математика за 4 клас за последните две години за София - може ли да ми ги изпрати? Става дума за 2019 и 2020 г.

Благодаря!

Здравейте,

Дали успяхте да намерите задачите от НОМ, общински кръг, за 2019 и 2020? И аз ги издирвам и бих била много благодарна, ако обединим усилия.

# 399
НОМ 2019 за общински кръг със сигурност всяко училище си правеше самО задачите или използваше такива от предишните олимпиади, така че общи задачи за цялата София няма да откриете. Мисля, че същото беше и през 2020. Общи задачи за всички училища има на областния кръг, които се правят от съответното РУО.

# 400
От общинския кръг в София за миналата година ги има тук:
https://bg-mam.ma/p/1222492/42148386
Проведе се януари 2021 заради затварянето ноември-декември.
Предишната учебна година се правиха от училищата.

# 401
На Изимат задачите изобщо не са с трудността за 4 клас. Не знам кой и как ги измисля, но са поне един, че и два класа напред.

СМГ пуска пробни изпити, които са чудесен ориентир за нивото на детето.
Ако днешният тренировъчен може да послужи за ориентир-чудесно, но не смятам че би могъл. Твърде лесни задачи, далеч от реалността поне според мен. (4ти клас)

# 402
Все пак е ноември месец от четвърти клас. До май има още половин година. Време, през което ще се изучат и усвоят и други типове задачи. Според мен днешния тест си беше точно.... Ама всеки си знае според неговото дете.

Не мисля, че е нужно да се засипват децата с ненужно трудни  и сложни задачи за поне един клас напред. Освен да се отчаят и обезкуражат, друго няма да се случи.

Няма да забравя как на едно състезание за втори клас (може би беше зимата) имаше въпрос от рода на колко от числата до 862 се делят на 7. Това е задача за втори клас, където децата току що са взели таблицата за умножение и смятане с числа до 100. Ами, прекалено е!!! Когато състезанието е с "повишена трудност", трябва да се дават по-сложни задачи, но за точната възраст - примерно да съобразят по две-три неща, но не е редно да е за нещо от материал за клас, че и два нагоре. Кому е нужно във втори клас да решава задачи за четвърти?!?!?

# 403
При нас ни звук, ни стон по въпроса за общинския кръг на олимпиадата за 4 клас. На други места имате ли вече информация?
Притеснявам се относно вероятността да даде положителнна проба за вируса при тестванията и да се окаже карантинирано по времето на олимпиадата. За да съм относително сигурна не трябва да ходи на училище поне 10 дни преди това.

# 404
Теста за трети клас на смг беше средна трудност.

Общи условия

Активация на акаунт