Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 832
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!
Как се решава тази задача:

# 631
  • пустинята Гоби
7 кг. според мен. Слагаш тежести и при пакетите, когато търсиш по-ниско число.

# 632

Дано така да е ясно. 7 кг е отговорът.

Хахаха ....пропуснала съм пакет 7 кг, ясно с теглилка 7 кг.

# 633
Много благодаря!

# 634
  • пустинята Гоби
Да използвам случая да питам, дават ли помощни листи на Европейското кенгуру, да си решават децата задачите там и да ограждат правилния отговор? Миналата година моят син пропусна, че беше болен, тази се надявам да може да иде.

# 635
Сигурно дават. Аз пращам на моя няколко празни листа за всеки случай. Повечето пъти ги връща без да е писал на тях, понеже са им давали, но понякога ги използва.

# 636
Аз обикновено първо търся отговор на въпросите си в регламента.
20. В деня на състезанието:
– учениците заемат определените им места и се подготвят за състезанието, като получават индивидуални бланки за отговори и попълват необходимите реквизити върху тях;
– квесторите дават указания в съответствие с инструкцията на Националната комисия за начина на попълване на бланките;
учениците получават по 2 броя листове за чернови за извършване на пресмятания, като по време на състезанието имат право и на други допълнителни листове за чернови;

# 637
Здравейте,
ако родител има съмнение, че работата на детето му не е оценена коректно, към кого трябва да се обърне и има ли възможност да се коригира резултата? Става дума за областния кръг на олимпиадата по математика.

# 638
Здравейте,
ако родител има съмнение, че работата на детето му не е оценена коректно, към кого трябва да се обърне и има ли възможност да се коригира резултата? Става дума за областния кръг на олимпиадата по математика.

Свържете се с експерта по математика в съответното РУО и питайте какво може/трябва да се направи.

Аз имам подобен опит (през далечната 2012-а), който тогава се оказа успешен. Точките по една от задачите бяха вдигнати от 4 на максималните 7.

Даже съм писал по въпроса.

https://www.bg-mamma.com/?topic=649863.msg21824192#msg21824192

# 639
Свържете се с експерта по математика в съответното РУО и питайте какво може/трябва да се направи.

Аз имам подобен опит (през далечната 2012-а), който тогава се оказа успешен. Точките по една от задачите бяха вдигнати от 4 на максималните 7.

Даже съм писал по въпроса.
https://www.bg-mamma.com/?topic=649863.msg21824192#msg21824192

Четох регламента на олимпиадата, но там не видях предвидено да се подават възражения.
Не успявам да намеря и критериите за оценяването. Трябва ли да изчакам публикуването им?
И има ли срок в който трябва да се подаде възражението?

# 640
По регламент : В срок от три работни дни след публикуване на резултатите на областния кръг, учениците могат да се запознаят с оценените си работи, в институцията, определена за координатор на областния кръг на олимпиадата.
Някои координатори обявиха точни дни и часове за целта. Ако този срок е изтекъл за вашата  област, опитайте да се свържете с директора на училището координатор. Вероятно той ще може да ви даде повече информация.

# 641
За съжаление, като чета Регламента за 4 – 7 клас за 2021/22 год. на сайта на МОН (https://mon.bg/bg/80), също не виждам възможност за контестации.

(Извадка от Регламента.)
Скрит текст:

Според чл. 47 оценката на областната комисия е окончателна и след публикуване на резултатите едва ли би могло да се предприеме нещо.

Аз все пак бих се свързал с РУО, най-малкото за да съм сигурен, че правилно чета Регламента.

# 642
По регламент : В срок от три работни дни след публикуване на резултатите на областния кръг, учениците могат да се запознаят с оценените си работи, в институцията, определена за координатор на областния кръг на олимпиадата.
Някои координатори обявиха точни дни и часове за целта. Ако този срок е изтекъл за вашата  област, опитайте да се свържете с директора на училището координатор. Вероятно той ще може да ви даде повече информация.
За съжаление, като чета Регламента за 4 – 7 клас за 2021/22 год. на сайта на МОН (https://mon.bg/bg/80), също не виждам възможност за контестации.

(Извадка от Регламента.)
Скрит текст:

Според чл. 47 оценката на областната комисия е окончателна и след публикуване на резултатите едва ли би могло да се предприеме нещо.

Аз все пак бих се свързал с РУО, най-малкото за да съм сигурен, че правилно чета Регламента.

Благодаря Ви.
Утре изтича срока за запознаване с работите. Ще ида до училището координатор и ще видя какво ще ми каже директора му.

# 643
  • Kos, GR - Plovdiv, BG
Здравейте,
Имам въпрос относно европейско кенгуру на 17.03. Дали някой знае къде ще се проведе в Пловдив?
Благодаря

# 644
До 02.03.2022 училищата събираха декларация за желание за участие. Провежда се във всяко училище, което е събрало желаещи, но не знам дали има минимален брой, за да го проведат.

Общи условия

Активация на акаунт