операция на дискова херния!

• 233 345
  • 604
  •   1
Отговори
# 315
Току що получих прясна информация  за клиниката в Мюнхен .Имам приятелка омъжена в Германия и живее в този град .
Тя се изрази така " Много лъскава клиника " . НЯкакъв неврохирург в момента е подсъдим ,защото казвал на пациентите с болки ,че имат стеноза на гръбначно -мозъчния канал , вземал им по 25 000 евра , отварял ги и ги затварял .Приятелка на моята приятелка е с дискова херния на две нива ( ще установя контакт с нея скоро ) е дала 1000 евра за изследвания и консултация .Консултацията там , дето се казва за едно "добър ден "  , е 150 -200 евро .
МИсля че и тук имаме добри специалисти ,но нека отложим операцията колкото може по-дълго .

# 316
За Алфа клиник ли става въпрос?
Ние /с dzupo/ за точно заради лъскавината й се насочихме към тази във Vogtareuth http://www.schoen-kliniken.de/English/Clinics_New/Behandlungszen … n=196_201_231_232 В някакво селце до Мюнхен е, но още нямаме данни за цени.
Ако приятелката ти знае нещо и за нея? Thinking

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 14:47 от Ванилия Канелска

# 317
Току що получих прясна информация  за клиниката в Мюнхен .Имам приятелка омъжена в Германия и живее в този град .
Тя се изрази така " Много лъскава клиника " . НЯкакъв неврохирург в момента е подсъдим ,защото казвал на пациентите с болки ,че имат стеноза на гръбначно -мозъчния канал , вземал им по 25 000 евра , отварял ги и ги затварял .Приятелка на моята приятелка е с дискова херния на две нива ( ще установя контакт с нея скоро ) е дала 1000 евра за изследвания и консултация .Консултацията там , дето се казва за едно "добър ден "  , е 150 -200 евро .
МИсля че и тук имаме добри специалисти ,но нека отложим операцията колкото може по-дълго .
Вече искам да съм хирург в Германия Laughing За много хубави пари говорите!
Разучила съм , че навсякъде, където правят ендоскопска операци в България върви около 1000 лева на херния. Дано има на друго място по-евтино и да не знам. Мен лично даването на пари за здраве не ме дразни, тъй като има и хубава страна - вероятността да ти обърнат внимание е по-голяма. Поне с мен беше така. Иначе мизерията в болницата си я има, но там стоях само 4 дни преди операцията и на третия ден след операцията ме изправиха на крака и си тръгнах. Е, вярно че не ми харесва да плащам люти здравни осигуровки и отново да си плащам, ама нали си ги избираме ние тези, дето ни докараха до тук!!!
За всички, които се интерисуват - аз бях в доста тежко положение -едната беше двустранна херния , която беше засегнала и двата нерва, с пареза за втори път и изтръпване, което може би няма да се оправи. Все още не мога да кажа, че съм напълно зрава след операцията, но едно е ясно- сега живея като нормален човек. Има моменти, в които трябва да се рискува. Нашата болест е много кофти и трябва да се използват вариантите за лечение.

# 318
Здравейте, съжалявам, че чак сега откривам темата.
И аз като ОК съм с ДХ на две нива L4-L5-S1 с изтръпване на десния крак.
Веднъж годишно имам силна криза, стискам зъби 2-3 седмици, насиняват ми дупето от инжекции, а иначе през 2-3 месеца имам болежки, ако се пресиля или постоя на студено, но с носене на колан, с много пазене и с малко Милгама се оправям.
Според моя невролог няма оправяне, от това не се умира, но се живее с него до живот Rolling Eyes
За операция не съм се решила. Имам познати доста влошени, парализирани след 2-3 операции и ме е е страх. Но много се радвам на разказите за успешни операции. Дано са повече  Peace
Явно си имам някаква наследствена слабост на междупрешленните пространства, защото от скоро ме мъчат абсолютно същите болежки на шийните, но там още не съм си правила ЯМР, а по снимка леарите се двуумят между шипове и херния.
Егати бабешките болежки, на 32 и вече баба Blush
Хайде сега да си повдигнеме настроението - никакви баби! Вярно е, че на 32 човек е все още много млад за такива болести, но няма да се даваме. Аз съм на 47 и не съм и помислила за "бабешки болежки". Напротив - мисля да се стягам и да продължавам напред бодро! Гледайте от добрата страна - на 32 години организмът се възтановява по-бързо. [/size] [/b]

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:41 от OK

# 319
elpidaelpida, ако намериш нещо, благодарните ще са трима!  Hug И при съпруга ми херниите са 2 и ако реши да се оперира пред нас стои същия въпрос. Надяваме се докато се накани да не станат 3, че вече има и една протрузия, а то так
а се почва. Sad
Здравейте,
Включвам се да поясня като опериран човек преди 5 месеца.
1. Моята ендоскопска операция беше на двете хернии едновременно - л4-л45 и -л5-с1. Предварително ме питаха дали искам да се оперира и втората или нея с озон, която процедура се правела под пълна упойка и пак с лежане в болница. При операцията на двете хернии времето е по-дълго - дават час на първата и половин за следващата. Моята беше 2 часа от приспиването до събуждането. И разрезът, който на една е около 2 см на две е около 4 см. Но трябва да се има в предвид, че този разрез е подкожен и е безобиден в сравнение с нормалните операции. Ендоскопът влиза подкожно и обикаля всичко по тътя си до хернията. Така няма нараняване на мускулатура и това е готиното.
2. Задължително искаха ЯМР и по него оперираха. Не признават скенер.
3. За всички около Варна  -  В клиниката на Темелков качеството на ЯМР е лошо, а цената е два пъти по-висока. Аз ходих до  Шумен и за 160 лв ми направиха на целия гръбнак. Нямах никакви забележди от хирурзите.
Можете да питате ако искате за опдробности. А пък ако има някой друг да чете и да е опериран е интересно как се чувства след операцията. Мисля, че за всички е полезно.

ОК, може ли а ми дадеш координати и тел. къде в Шумен си правила ЯМР на целия гръбначен стълб?

# 320
Ванилия , ще се опитам да науча повече за тази клиника ,която ми посочваш . Приятелката ми сега е на път из Европа - днес ми се обади от Бг преди да излети .Дано не ти е спешно - до 4-5 дена .

# 321
ОК, ценно инфо-благодарим ти.Такива, като теб правили вече тази операция са ни особенно ценни с информацията им ,преди и след нея ,да не забравяме, че рехабилитацията е много важен елемент. А, относно клиниката във  Vogtareuth-селцето се намира близо до Розенхайм, обслужването е на много високо ниво/особено ако си плащаш/, операциите се правят  по същия метод, както в Алфаклиник-просто Мюнхенската е ВИП/една идея повече лукс срещу мнооого пари.Аз, като разбрах сега, че за стеноза на гръбначно-мозъчния канал искат 25000евро се отказвам -хахахаха-защото си имам и това. 

# 322
Виждам, че се събрахте доста варненци.Съпругата ми преди 20-на дена изрови от нета инфо, че са ви докарали някакъв ултрамодерен ЯМР/в Бг имало само още един такъв-в Правителствена/, но не си спомням в коя болница беше.Дори сега ме е яд, че не отидох там да направя на целия гръбначен стълб, дори с контраст.Съгласен съм с Ванилия ,че има голяма разлика от ЯМР до ЯМР. ОК във Варна ли се оперира и при кой ако не е тайна?

# 323
С Гугъл-чо се поизмъчихме, но я открих :УМБАЛ"Св. Марина".И трябва да работи от 7-ми април.

# 324
С Гугъл-чо се поизмъчихме, но я открих :УМБАЛ"Св. Марина".И трябва да работи от 7-ми април.
Сега чувам за нов ЯМР. Аз ходих през декември 07 и на Темелков не работеше. Не познавам Шумен и мъжът ме водеше, но до колкото разбрах беше на центъра и имаше една голяма табела "Ядрено магнитен резонанс" или нещо такова. Мисля, че беше до поликлиниката. Но с питане ще го намерите. Ценното беше, че нямаше никакви хора и момичетата бяха много любезни.
Колкото до моята операция - бях писала къде съм се оперирала и при кого. Доц. Филипов, който идва два дни от София и оперира във Военна болница - неврохирурия във Варна.  Много готин доктор и е от тези, дето ти обясняват простичко и човешки. Иначе условията са отврат, но пък не се стои много дълго така че се издържа. Може би в София има много по-луксозни клиники, но пък като чувам оплакванията от всички...

# 325
OK , а доцентът къде работи в София ? Знаеш ли ?

# 326
OK , а доцентът къде работи в София ? Знаеш ли ?
ще трябва да поразуча. Когато отидох на операцията бях толкова зле, че нищо не питах и не ме интерисуваше. Но ще се постарая да разбера и ще пиша. Знам само, че идва във Варна понеделник и вторник за операции. А един друг доктор от хирургията му е като асистент и приема всички въпроси и уточнявания. Той подготва болните.
Мисля, че в София доцентът е работил в екип с друг хирург, но ще разуча и ще пиша.

# 327
Предварително ти благодаря ,ОК !
Искам да кажа на весички  тук да не се подлагат на водните екстензии .Моята невроложка каза , че са остарял метод .

# 328
ОК, благодаря ти и извинявай, че не погледнах предните ти постове . Сега се сетих, че ти беше оперирана от доц.Филипов във Варна. Той мисля, че от Мед.Академия в Плевен, рових информация за него след първите ти постове-зав.катедра или нещо такова, освен ако няма някакво съвпадение на имена.ОК, а как си с възстановяването, още ли си в болнични, правиш ли някакви рехабилитационни процедури.Имам позната в Германия-рехабилитаторка, от нея знам, че там се правят и преди и след операцията и то САМО в присъствието на професионалист.На мен ми отказа да ми препоръча каквито и да са упражнения, защото без надзор от дипл.рехабилитатор могат да доведат до усложнения.Знам, че немците са малко праволинейни, но за някои области това е май по-добре.Питам те за възстановяването, защото и аз съм с 2 големи хернии на Л4-Л5 и Л5-ЕС1 и почти съм решил да "лягам под ножа", че не се издържа повече.

# 329
Доколкото знам Филипов не идва от Плевен. Мъжът ми разпитал докато съм била на операция и разбрал, че идва от София. Ще разпитам и ще пиша.
Колкото до възтановяването - писах вече, че още след събуждането от упойката нямах никакви болки. Само изтръпването беше два пъти по-силно, но те ми обясниха, че и преди операцията е било толкова, но домирала болката и не се усещало. За доцента беше важно да ми се стоплят краката след операцията. Това означавало, че инпулсите вече минават свободно. А и двата ми крака направо завираха от топлина.
След изписването трябва да се внимава със ставането от легрото, с движенията - тук нещо се разминаха мненията, защото хирургът каза, че до шестия месец мога само да вървя, а рехабилитаторката, с която се свързах искаше ведната да започвам с движението. Аз избрах да си лежа и да започна сама раздвижването. Може би сбърках, тъй като все още изпитвам трудости с обуването на чорапите, но това е само сутрин. Вечер е по-свободно. Да си призная, в момента ме боли малко кръста сутрин преди да стана, но на втората крачка се оправям. Иначе 5 месеца след операцията съм зарязала колата и правя по 5 км дневно разходки. Голям гот било да върви човек! направо преоткривам нови удоволствия. Иначе след операцията дават 180 дни без проблем болнични. И вече ги изплащат долу-горе нормално. Аз лично смятам, че това са дни за нормална операция с разрез и за ендоскопската не е необходимо толкова време. Но аз предпочетох да си стоя в къщи, тъй като за 23 години трудов стаж съм ползвала не повече от 20 дни болничин за децата. Но това не ви интерисува.
Важно е човек да се въоръжи с търпение и компютър , обаче в леглото, защото първите дни е много трудно да се стои на стол. Мисля, че след операцията на третия месец вече си бях готова за работа. Но то зависи - аз бях много зле- Мисля също, че по-младите ще се възтановят по-бързо. Писна ли ви вече? Спирам.

Общи условия

Активация на акаунт