операция на дискова херния!

• 233 338
  • 604
  •   1
Отговори
# 330
ОК, благодаря ти и извинявай, че не погледнах предните ти постове . Сега се сетих, че ти беше оперирана от доц.Филипов във Варна. Той мисля, че от Мед.Академия в Плевен, рових информация за него след първите ти постове-зав.катедра или нещо такова, освен ако няма някакво съвпадение на имена.ОК, а как си с възстановяването, още ли си в болнични, правиш ли някакви рехабилитационни процедури.Имам позната в Германия-рехабилитаторка, от нея знам, че там се правят и преди и след операцията и то САМО в присъствието на професионалист.На мен ми отказа да ми препоръча каквито и да са упражнения, защото без надзор от дипл.рехабилитатор могат да доведат до усложнения.Знам, че немците са малко праволинейни, но за някои области това е май по-добре.Питам те за възстановяването, защото и аз съм с 2 големи хернии на Л4-Л5 и Л5-ЕС1 и почти съм решил да "лягам под ножа", че не се издържа повече.
Относно рехабилитацията в Германия - не се съмнявам, че преди и след операцията правят. Била съм в Германия и много добре знам разликата. В българските болници не искат един абокат да сменят. не че сестрите са кофти - те жените правят каквото могат.
Смятам като мине шестия месец да започвам малко по малко сериозно раздвижване и даже фитнес, колкото ми е позволено, разбира се! А ти, dzupo явно не си много зле щом още мислиш. При мен нямаше много мислене след последната криза!

# 331
Аз малко ви изпуснах, но ще ви прочета по-късно. Загубиха всички ЯМР на майка ми в университетската клиника във Фрайбург. Направо съм бясна, дано ги намерят, защото иначе не знам.

# 332
О, Виви, дано ги намерят! Praynig Как може да са толкова небрежни, сякаш не знаят колко са ценни! Дано поне ако не ги намерят, да ви обезщетят!

# 333
ОК, много съм ти задължен за информацията, благодаря ти отново. А, що се отнася до чуденето ми, то не е дали да се оперирам, а по скоро при кого. Ако сумата, която ми поискат тук е съизмерима в някаква степен с тази в Германия - ще предпочета там естестестено.  Ще пратя ЯМР във  Vogtareuth за оферта и ще видя още някои от възможностите тук и.......каквото сабя покаже.   

# 334
Къде отидохте всички?Май на компютъра останах аз?Оздравяхте ли?Или свикнахте с болката?На мене вчера във физиотерапията докторката ми каза да свиквам с болката защото щяло все да ме боли.

# 335
Към г жа Гюрова.Искам да попитам как е съпругат и след дисколизата?По добре ли се чувства?Какво му казаха на прегледа?Да ми пише на лични ако иска.

# 336
Къде отидохте всички?Май на компютъра останах аз?Оздравяхте ли?Или свикнахте с болката?На мене вчера във физиотерапията докторката ми каза да свиквам с болката защото щяло все да ме боли.
И на мен ми направи впечатление тишината ! Всеки ден поне три пъти влизам във форума и няма никой. За сега тази тема е с най-голяма дискусия, или поне така видях. Дано поне сме си полезни!

# 337
  • София
Тук сме, ама може би защото не можем да се похвалим с нещо, а трябва пак да се оплакваме и си мълчим.  Simple Smile Аз продължавам с нагревките, ЛФК и масажите. Скоро ще ги свърша и ми предстои ходене на балнеолечение юни месец. Точно наскоро и аз си мислех, че ще трябва да свиквам май с болката. А е толкова мъчително...
Някой пробвал ли е да облекчи болката с хомеопатично лечение?

# 338
Здравейте!
И за се чудех на затишието, тъкмо беше живнала темата.
В петък мъжът ми започна поредното ново лечение - някаква китайска гимнастика, но тъй като той бил тежък случай, първо ще го подготвят с китайска мануална терапия, която била шиатцу, акупуктура и киропрактика едновременно. Терапевтът смята, че за 5-7 пъти ще го излекува. Ама това сме го чували вече. Laughing Бил излекувал много хора. За късмет е унгарец, а не китаец и поне се разбрали с мъжа ми, говорили надълго и широко и е останал много доволен. Вече не смея да кажа, че е по-добре, защото щом кажа и на другия ден е по-зле.
Sophsan, четох, че с хомеопатия лекували спортистите във френския национален отбор по футбол. Позната хомеопатка препоръча на мъжа ми да пие не знам  колко капчици Арника и още нещо и така ще се оправи, но не е пробвал. Хич не ми се струва с някакви билкови капчици да се прибере хернията или да се облекчи болката. От мощни болкоуспокоителни не се повлиява, пък какво остава от билки. Но ако някой е опитал ще се радвам да сподели. Дано да греша.

# 339
Здравейте всички ! Направо се чудя как с хомеопатично лечение ще се помогне при анатомичен проблем .Не съм голям фен на хомеопатията ,по скоро вярвам на билките .Днес бях цял ден на крак и преди малко се прибрах .ПО едно време ме беше заболял кръста ,но си се намазах няколко пъти с ПфердеБалсама и ми отмина . За късмет току -що си го бях купила от аптека на МАрешки .Сега ще проуча дали тези билки - арника , конски кестен и т.н , могат да се приемат вътрешно .Аз се пооправих , макар че по малко си ме боли кръста предимно , а и петите , тъй като още не ми преминало изтръпването .Обаче успявам да мина поне 3 километра на ден Simple Smile Не съм провеждала никакво друго лечение освен медикаментозно .Продължавам с Милгамма Н , по 1 таблетка на ден Мидокалм от 150 мг и през вечер МОвалис свещичка .
Разказвайте как е при вас !
Някакъв лекар , сигурно от софийските "светила " искал 8000 лева за операция на дискова херния , което е направо чудовищно .Значи отивайки в по-малко населено място ,грубо се експлоатира с незнанието и неосведомеността на хората .
ПАзете се ! Hug

# 340
Хайде, стига бе, това ако е истина /за 8000лв/ е върхът. От форумите съм чувал ,че тарифата на проф.Бусерски е м/у 400-1400лв в зависимост от сложността  на операцията ,като горните нива са повече за тумори!  Че аз за толкова ще си оперирам и двете хернии в Германия !Elpida, при теб болките повече в кръста ли са, защото при мен са непрекъснато, но по-силно по бедрото и прасеца/днес е ад/, не знам този Пфердебалсам дали ще ми подейства, защото другите мазила са безсилни както и обезболяващите.   

# 341
Тарифата е някъде толкова. Една съфорумка ми каза. После майка ходи при Романски. Пред кабинета се разприказвали с другите чакащи и те й казали, че Романски взема по 7000лв, викал те след операцията специално и по някакъв начин си ги искал.

# 342
dzupo ,

това ми е първа криза .Болките ми са в кръста , но поносими , и в петите ,когато походя повече пеша .Но явно не съм толкова  зле ,щом като един ден минах около 5 км .Нямам силни болки .Но си пия витамините 2  по 1  и си слагам противовъзпалителното , тоест Мовалис-а .Аз ще проверя дали операциите на дискови хернии не са по пътека .

# 343
Бившата ми лична лекарка се занимаваше с хомеопатия и ми беше дала едни малки хапчета като банбончета струваха 5 лв и се пиели при болка.Не забелязах да се повлиявам от тях. Дори се шегувах че е по добре да си бях купила кутия Фигаро .Поне щях да ги ям с кеф.На мой познат приятелката му се занимава с хомеопатия и ми каза че има някакви хапчета които се пият но не ми препоръча нещо конкретно а и той е лекар и смята че тези неща не могат да помогнат при такова увреждане. Много се чудя на тези които ходят на мануална терапия.Така ли и аз веднъж не попаднах на някой кадърен?Мене все ще ме натиснат някъде че да ме заболи още повече.Преди години един ми натисна нещо ръката 6м я носих само в джоба си.После ми поумина с лекарства.Миналия месец кинезетерапевта при който ходя реши че е голям майстор и може да прилага мануапната терапия на мен.При това без да ме пита.Натисна ме няколко пъти на гърба по гръбнака и каза че това ще ме облекчи.Умрях от болка.Не ми стигаха болките в кръста ами сега ме боли и ръката.Не мога да стоя нито легнала нито седнала.Като се движа ме боли кръста а пък като лежа ръката.20 дена пия разни хапчета и се чудя кой им е казал на тези че могат да лекуват-Или само се пробват ако стане.Отдавна спрях да експериментирам с тези процедури защото ставам по зле.Ама като отидеш при някой и почва а ма аз колко хора съм оправил....в града специалистите се броим на пръсти..Сега като ме боли ми казва ами да ти изпиша пак инжекции или лекарства.За тези 15 месеца се отрових от илачи и си докарах и още болежки.Някой ако си е слагал някакви компреси  или се е лекувал с нар медецина нека пише.Край нямаха тези болки.

# 344

Увреждания на междупрешленните дискове в други отдели
Включва:    увреждания на междупрешленните дискове в гръдния, гръднопоясния и пояснокръстния отдел
М51.0†   Увреждания на междупрешленните дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб с миелопатия (G99.2*)
М51.1   Увреждания на межпрешленните дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб с радикулопатия
   Ишиас, дължащ се на увреждане в междупрешленен диск
Не включва:   лумбален радикулит БДУ (М54.1)
М51.2   Друг тип уточнена хернизация на междупрешленен диск
   Лумбаго, дължащо се на дискова херния
М51.3   Друга уточнена дегенерация на междупрешленен диск
М51.4   Възли на Schmorl
М51.8   Друго уточнено увреждане на междупрешленен диск

Общи условия

Активация на акаунт