операция на дискова херния!

• 233 198
  • 604
  •   1
Отговори
# 435
  • София
sophsan ,

Колко път измина преди да те заболи петата ? И аз като се натоваря и ми се стягат прасците , та се наложи да попия малко Мидокалм .Онзи ден особено , когато се катерих като маймуна , за да обличам мебелите в найлон ,че ще сменяме дограмата на апартамента .И след два часа усърдно катерене и хоп - крампиии .
Днес Габровки ми отговори , че млади хора с  персистираща коренчева симптоматика трябвало да се оперират .Аз пък мисля да изчакам ,понеже нямам кой знае какви болки .
Някой да има информация за калолечението в ПОморие , ама да е прясна .Писах на тия , хм , хорица ,но никой не ми отговори на email -a .Желая безболков ден на всички  Hug
elpidaelpida, за съжаление не успявам да измина дълго разстояние - може би след 500 метра и почва болката, а и все още накуцвам.  Wink Ти направо си добре, щом успяваш да се катериш.  Hug  Peace Дано все така да ти върви възстановяването. Praynig Просто при мен нещата се проточват толкова заради парезата. При първата ми криза преди две години имах неистови болки, но всичко отшумя много по-бързо.
Ето ти телефона на Поморие - 0596/2-52-92, 0596/2-41-50. Трябва да звъниш упорито, а за отговор по мейла, трябва да изчакаш дъъъълго. На мен от Павел баня ми отговориха след 3 седмици, за да ми кажат да звънна на еди-кой си телефон, на който аз бях звънила дни наред съвсем безуспешно!?!? Но в Поморие вдигат след по-упорито позвъняване. По клинична пътека им е свършил лимита до края на годината. Можеш само по НОИ да идеш. Успех и по-малко болки!   Hug

# 436

А това някой правил ли го е - от рецептите на Ванга:
БОЛКИ В КРЪСТА (от дълго време) - Стара турска керемида, от старите къщи, да се счука на ситно и да се пресее през сито. След това да се смеси с 3 добре разбити белтъка, 1 пакетче счукан бял тамян и 1 ч.ч. гроздова ракия. Сместа да се намаже на ленена кърпа и да се увие около кръста за една нощ.
БОЛКИ В КРЪСТА - Да се направи домашен пластир от добре разбити на пяна 2 белтъка, 1 с.л. настърган домашен сапун и 1 пакетче счукан бял тамян. Сместа да се намаже на вълнено парче плат, да се увие около кръста и да стои там, докато пластирът падне (1-2 дни).
линка е :
http://www.myshop.bg/vanga/prescriptions.html
Майка ми е правила това с керемидата, но никаква полза.

# 437
И аз съм правила тази рецепта и другата с ябълковия оцет за плексита .Нямаше резултат.Пробвала съм и други рецепти от тези на Ванга за други неща и също не са помагали.Поне при нас не е давало резултат.Но не пречи тези които са по лесни за изпълнение да се пробват на някой може и да помогнат.Тази с тамяна и ябълковия оцет много загрява все едно че се мажеш с финалон.

# 438
Финалгон изяла съм г.

# 439
Мен ми казаха друга рецепта-чаша пепел от лози, три големи глави стар чесън и свинска мас. Обърква се и се маже гърба всяка вечер.

# 440
Кой знае дали тези рецепти  изобщо са на ВАнга !  МОже целта да е била печалба , а рецептите някой да  ги е измислил или преписал от някъде .
soshsan  , благодаря   за подробната информация за ПОморие .На мен ми е ясно ,че няма да се уредя сега ,но си събирам информация - да я имам ,когато реша да предприема нещо .Аз се катеря , ама после имах болки .И най-интересното е ,че боли боли и хоп - изтръпването започва по малко да изчезва .Вчера за първи път вървях що годе нормално , без онова неприятно стягане на ходилото на десния крак .

# 441
  • Бургас
Моля ви момичета ако някой може да ми отговори
Тази диагноза говори ли ви нещо хипертрофирал прешлен и трансверзии на Л5.Утре съм на невролог,но чакането ме подлудява.Аз също имам болки в крака не постоянни,отвреме на време ,но мн силни.Моля ви още веднъж ако някой знае какво означава този разчет на ренгенова снимка или се е сблъсквал с нещо подобно да пише

# 442
  • София
Ако се включи elpidaelpida, предполагам, че тя ще ти обясни.  Hug

# 443
Според мен и невролога няма да ти каже нещо съществено по тази ренгенова снимка.На рентгена освен шипове май друго не се вежда.Сигурно само ше гадае иле ще ти назначи скенер.

# 444
Вероятно става въпрос за ошипяване на някои прешлени на гръбначния стълб и разрастване ( хипертрофия ) на трансверзалните връзки на прешлени .Препоръчвам направо ядрено-магнитен резонанс , с тоя скенер само се лигавят  и ни губят времето .

# 445
Elia ,

Кажи ни какво стана при невролога ?

# 446
Здравейте,
изчетох с голям интерес всички по-нови мнения от темата тъй като и аз страдам от този проблем. Преди два месеца направих първата криза, а сега вече съм с втора поред  Cry. След направен ЯМР се уснанови, че имам дискова херния на L5-S1 и протрузия на L4-L5. Сега се лекувам и пазя леглото и се надявам да прескоча операцията макал и да е малко вероятно.
Ще се радвам и за в бъдеще да можем да споделяме мнения относно този така "наболял" за нас проблем.
Поздрави на всички!

# 447
pisanche77 ,

Защо толкова скоро те е повторила първата криза ? Не си се пазила ли ?

# 448
чували ли сте за озонотерапия

# 449
"Недобре"дошла на писанче77! Недобре, ясно защо!На Куесчън- четете, бе хора преди да пишете/без лоши чувства/.
На моето питане за скорошна операция в "Ив.Рилски" и цената??????Заспахмеееее......Дано да е безболково!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт