Остави ме в момент на нужда

• 26 280
  • 988
  •   1
Отговори
# 750
Съгласна, само че за мацките, които не съм виждала в живота си. Ако ми звънне по телефона, ако ще й чистачката на блока, че й трябва помощ е въпрос на морал да се отзова, не на степен на близост.

# 751
Т.е. някаква избирателна емпатия е твоята. Прекалено много драма вкарвате за нещо, което очевидно няма никаква емоционална стойност. Два индивида от женски и мъжки пол правят секс. Точка.

# 752
Към авторката: зарежи Царя на дивана и си намери някой по-свеж. Този само ще ти загуби годините и после ще съжаляваш. От сега ти казва, че не си му приоритет, смятай по-нататък, какво ще е.

# 753
Всеки, който не изпитва емпатия към безпомощно същество, не е бил прегръщан достатъчно като дете.
Моят житейски опит те опровергава на 100 %. 😁 Не съм била прегръщана, но главата ми от безумията на емпатията ми си патеше цял живот. Заради емпатия се жертвах и продължавам да се жертвам.. 😁 Дълга история, от най-дълбоките дълбини на емпатията.
Не казвайте такива неща друг път, моите лични наблюдения са други, способността за емпатия си е до душевност - или я имаш, или я нямаш.

# 754
  • София
Аз пък да си кажа честно и съпруг не бих събирала от масите. Т.е. бих, но от морален дълг, ще е с голяма неприязън. Може би е някаква непоносиност към пиянски изпълнения. Дразнят ме такива хора, а сигурно пия повече от тях. Дразни ме това, че не могат да се забавляват с мярка, че не си знаят глътката и че са по масите, а после изведнъж от мега щастливите стават изведнъж безпомощни и беззащитни.

Беззащитни и безпомощни са животинчетата пп улицата, изоставените деца без родители, инвалидите. Не пияните. А и пияните и Годпод ги пази, сигурно за да не се качат да му досаждат. Повечето изнасилени, пребити и т.н. са си нормални хора с граници.

# 755
Ми тогава всичко е наред. Всички сме правили простотии като млади. Дано си е взела поука и напред.

# 756
  • София
Май прекалено много хора проектират лично върху историята на авторката и затова става такъв калабалък в темата. Че и гледам не я четат много, защото продължават да я нападат за неща, които тя вече е обяснила и не са така. Примерно, че не е имала план за прибиране, и че е в неангажиращи отношения. Имала е план, и "приятелят" сам се е заявил като такъв.

# 757
способността за емпатия си е до душевност - или я имаш, или я нямаш.
Дам, и колкото и гръмки фрази още да нашляпка, колко сме неемпатични някои, копчето няма да натисне, просто защото го няма.
Единствено детето бих си прибрала от пиянка, всички други не ме вълнуват.

# 758
Лъвице, права си, калабалъка е голям. Айде да пускат друга интересна тема, тази вече се изчерпа. 😁

# 759
Темата верно се поизчерпа вече. Още по колко пъти ще се изредите да кажете, че не бихте прибирали някого от пиянско изпълнение? Първо - и от веднъж схващаме и второ - никой не ви е питал това Grinning

# 760
И обратно важи - и вас не питаме коя чистачка ще прибирате и откъде, а ма е на ...

# 761
...нито коя колко пъти се е правиа леш и на колко години е била тогава.

# 762
Как намирате сили да спорите 50 страници по въпроса на авторката и да разнищвате не знам колко си вероятности?
Рискова ситуация, молиш за помощ, отсвирват те. Няма значение кой иска помощ, наврял ли се е сам или са го натикали, ако си човек и е във възможностите, ще помогнеш, ако си говедо, не.
Не завързвайте връзки с говеда!

# 763
способността за емпатия си е до душевност - или я имаш, или я нямаш.
Дам, и колкото и гръмки фрази още да нашляпка, колко сме неемпатични някои, копчето няма да натисне, просто защото го няма.
Единствено детето бих си прибрала от пиянка, всички други не ме вълнуват.
Моят бутон на емпатията към хора, които очакват цял живот да бъдат спасявани, фабрично липсва. И за научния труд - прегръщана съм и като малка, и все още в стабилни количества.

# 764
А моята заръка е: следващия път, когато гаджето или съпруга ви се напият в нощен бар до безпомощност и безпаметност, не им се карайте. Когато ви кажат "Аз не дойдох с идеята да се напия, нямах план да се напивам.." - вярвайте им, те казват истината. 😁

Общи условия

Активация на акаунт