ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 731
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
Девойки, не е истина просто, в АДМИН- А няма нито една оформена оценка..дали не съм бясна...
Вие сте по-зле от нас. При нас взеха да се появяват годишни оценки. Тръпна да видя по всички предмети 😄

Историчката днес ме изненада приятно (или се е объркала), при още ки 5,6,5 остави срочна и годишна оценка 6-ца.

# 226
Ra2,при нас стана подобна случка,но по чп.Страда си детето,все пак е измислица.(че и отсъства по болест)Днес го видяла и му казала,че щом отсъства ще е така.Ядосах се и не заради оценкана,а за тъпото и подигравателно отношение , потърсих я в школо и понеже знам,че няма да върне отговор,сезирах класната.Обади се с предложение да го изпита утре и да го оформи.Моят отказа с думите-"не мерси,тя ще ме забие умишлено и ще каже,ето оценката е тази".
От утре релакс за седмица-две и захваща четивото,че литературата му е тегло.

# 227
При нас се оказа, че утре ще си е изцяло присъствен ден. Защо никой не знае, но така. Те от миналия четвъртък рисуват, гледат филми и блеят там, но да са в училище. И утре пак така. Ама ще го изкараме, какво да правим. Бележниците щели на 30 да ги връчват. Защо тогава пак не е ясно. Ние мисля живот и здраве да сме на морето тогава. Ще помоли някой да му го вземе, ако не стане - здраве да е. Просто ме убиват с организация при нас.

# 228
Бобси, видях по-горе, че и при вас е станало същото. При нас имаше идентична ситуация в началото на първия срок, докато ходехме присъствено. Пак по география. Правиха проект, точно този ден, когато трябваше да се представя нашата беше болна и си остана вкъщи. Оказало се, че и съпроектникът също отсъствал и нямало кой да представи. В школото се беше появила забележка "без домашно". Писах й, че детето е отсъствало и няма как да е без домашно, когато изобщо не е била на училище. Появи се отсъствие и забележката беше изтрита, после пак се върна забележката и остъствието беше изтрито. За деня имаше отсъствия по всичко, освен по география, където пък е била, че и без домашно. Все по география. не случихме на географи, като цяло. Мъж ми се е обаждал на класния за учебниците и споделил за ситуацията с оценката. Той казал, че от този г-н има доста оплаквания и това било поредното. Най-рядко имаха часове точно по география. Той системно не влизаше и все караха свободни часове. Дано за догодина нещо се промени.
Прав е, че не иска да го изпитва. Ще прави, ще струва, но няма да допусне да излезе, че не е така както е преценила на голямо трънско око.

# 229
Малееее, то големи изцепки при вас, за щяло и нещяло оценки, забележки, отсъствия, ужас направо.
Днес нашите само по Мат. иАЕ са писали, по ИИ два часа блее ли, по География и др. часове играели на някакви словесни игри, предали учебниците, но бележниците кога ще си ги получат не се знае, някои деца даже не са ги дали на класната. Утре ще ходят задължителните за проектни дейности или там квото беше за това че не са били активни, и от останалите който иска, от 8 ч. - 12ч., мойта каза че ако ще ходи, ще е от др. седмица, в четвъртък спортния празник, лятната работа ( БЕЛ и Мат.) сигурно ще им ги дъдат заедно с бележниците, по АЕ им е казала да си допишат уч. тетрадка и някакви думи, щяла да им ги проверява и да им пише оценки септември, та си се чудя аз дали ще го направи, че същото беше и миналия септември, уж туй уж онуй пък ни проверки ни оценки, луда работа. Днес видяхме Г - на по АЕ от уроците, питаше защо не ходела, след като му казахме той пък вика: тя и да не идва не е проблем, тя е добре, другите девойки имат няжда от разяснения, обяснения и т. н., даже дойдоха още две нови момичета, пък аз като му казах че ние с езикъ нямаме проблем и че проблем имаме по Мат. и БЕЛ той само каза едно Иииии ( възкликна), пък аз му казах че не е толкова зле и това ще го оправим, и се успокои, на есен ще се видят, иначе щерката вика - те не са ми казали за да не ги засенчвам, че от мен думата не могат да вземат, пък аз се обаждам и казвам - ми как ще те викат с тях, че то ти не си от тяхната буква, къде е а къде е б, ти си една а те са 3 - 4 девойки, та до есента има време, стига пак да не ни затворят както се говори отсега, че тогава ще настане още по - голяма веселба от тази уч. година.
Вече сме във ваканция, тази седмица почивка, после ще се почва наново, четене, писане, преговори, пък каквото дойде.

Редактирам се, след като писах след около 5 мин. по - късно се сетих че по Мат. им пратила във вайбър и в Teams задачите, във вайбър от НВО за 7 клас от 2020 год., а в Teams пък геометрични фигури и тела подготовка за 7 клас - НВО и само 4 слайда са със задачи, другите два файла са - 1. подготовка за НВО 6 клас върху координатната система, и 2. задачи от материала в 5 и 6 клас като са подбрани от изпетните варианти от 2011 до 2019 год., а по интересното е първо че за 7 клас дори и примерните отговори ги има, и второ, че и на останалите все ще им се намерят отговорите ако едно дете е зле по математика. А аз все си мислех че ще е от 100 задачи на мечо Пух, ми все пак и тях ще и ги дам да реши, това лято няма да има много - много почивка.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 23:21 от Тони ♒🍀

# 230
  • София
Здравейте, момичета, и честит последен учебен ден. Нашите днес връщат учебниците, а след часовете (в които нямам идея какво ще правят, но ще кибичат в училище) ще ходят в една съседна пицария, да се черпят с класната.
Наборката завърши само с една петица, но по БЕЛ. За математиката е много горда, че се пребори за 6. За останалите оценки не съм сигурна, че има някакви трайни знания като за 6, но все тая. Утре ако я попитам, ще е забравила крайните точки на Азия, топлите течения около Австралия или подробности около Четвъртия Кръстоносен поход. Но има шестици.
По мат за лятото им раздали листове със 100 задачи. Ама ми го каза с тон "Стоо зааадааачиии, предстааавяш ли сиии". Викам - че то "лятото", т.е. ваканцията е 3 месеца! Това са 90 дни, а имаш 100 задачи. Това е по една задача на ден. Ако ги подхванеш лежерно и бавно, точно за 5 дена си ги решила всичките - по 20 задачи на ден, колкото обичайно имаш за домашно. Гледа тъпо и вика - е да, ама все пак е лято. Лято, есен, обещах ѝ, че ще реши мноого, много повече от 100 задачи това "лято" Joy
Вчера пазарувахме в лидл и наш'та се лепна за една кошница с книги - имало всичко, което ѝ трябвало за лятно четене, имаше снимка на задължителната литература на телефона. Обяснявах, че имаме всичко в къщи, все пак брат ѝ само преди 4 години беше 6 за 7 клас, а имаме и стари издания. Да, ама тези щели да са само нейни. Купихме една камара книги, приготви Бай Ганьо като за начало, но така и не го започна снощи.
Хич не ми мина през ум за цвете на мен....сега да не се окаже, че само моята не носи нищо на класната Flushed А жената е изключително свеста и отговорна!

# 231
  • София
Хей, Мандаринке, стягате ли се за десетокласните матури утре?
Нашият човек не ми изглежда много притеснен, но като цяло не се чувства добре подготвен - каквото такова. Повече го мисля НВО-то догодина:))))
Отивам да потърся темата, която също като тази изгубих някъде:)

# 232
  • София
В класа на щерката има 2-3 по-организирани момичета, които ръчкат останалите за подаръци и букети. И за коледа, 8 март, рд на класната и края на годината подаряват общ подарък и букет. Не носят отделни букети, така са се разбрали още от миналата година.

ПС. пак да измрънкам от класната на сина - на час по лъжичка кой учебник липсва... И той не казва, и тя мълчи.  В събота той се сети за учебника по ТП. Поръчан е. Тази сутрин, докато го изпращах за еднодневната им екскурзия,  класната му ме хвана и си каза, че иска и учебник по музика. А аз не проверих какво е предал, оставих го да се оправя. Сега, имало ли е учебници, нямало ли е - не знам. Но като за прощаване с тази жена, ще купувам учебници.

# 233
  • София
Скиорче, много е забавно тези дни в десетокласната тема. Благодарение на по-съвестните ученици, някое заблудено съобщение в нечий електронен дневник и най-вече със специалното участие на Дидева сглобихме съвместно какво е необходимо да бъде подготвено за утрешното НВО. Дидева дори направи уникален плакат в две части - за ученика и за родителя. Уникален!
Иначе наборите не са се притеснили, ама все пак настроението е, като пред изпит, май. Осигурени са черни химикалки, молив и гума. Евентуално са изровили от дебрите на чекмеджетата някоя изостана линия. Най-ученолюбивите са си подготвили пергел, а даже има такива, които ще носят и транспортир! Останалите ще ползват капачка от бутилка, ако толкоз не могат да изографисат една прилична оркъжност на ръка. Тези вещи ще бъдат изсипани в джоб А4, а за по-подготвените - в прозрачна папка с копче. Несесери май не са разрешени (те не че имат на тази възраст).
Най-дискусионен е онзи "призрачен найлонов плик за лични вещи", който не е ясно какво трябва да представлява. Най-много десетокласници ще се явят с чували за боклук с размер, в зависимост от сезона за конкретния ден и плановете за след НВО. Планувалите фитнес - чували от 80л, да се събира сак. Ако и утре е късна есен - чували от 20-30л да се събира връхна дреха. Ако все пак климата е повече средиземноморски и може да се излезе в 7 сутринта без връхна дреха - тогава с някоя торбичка от плод-зеленчука, за зор-заман.
Ето темата, подхвани я от петък за оправяне на настроението Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1341530.120
Който иска да види плаката може да цъкне горния линк. Но да се знае - догодина може да има различни изисквания.
Искам да кажа, че това настроение изобщо нямаше да е такова, ако не бяхме преминали през седмокласната лудница. За да не е само спам - изобщо не ми се почва лятото даже. Добре си беше 6 клас, 7 изглеждаше далече, а сега чука на вратата. А наборите навлизат с бодри крачки в пубертета и нашата битка става на много фронтове.

# 234
  • Варна
Starter Pack-a може с леки изменения и ние да го ползваме догодина. Това за ученическия, за родителския - съвсем си е на място Laughing

# 235
  • София
Мандаринка, намерих я и и от сутринта си се смея сама на глас. Добре, че никой не ме вижда. Нищо не съм осигурила за въпросната матура, ще разчитам на случайни находки у дома. Надявам се да намеря и торбички от Промаркет. 😂

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 19:14 от Skiorche

# 236
Оформена е най-после наборката. Има три 5-ци - по БЕЛ, АЕ и ЧП, останалото са 6-ци. И двете сме във ваканционно настроение, което не искам да развалям с мисли за 7клас Satisfied .

# 237
  • София
мандаринка, голяма си сладурка Hands Plus1
Дано и ние, неопитните, гледаме така на нещата в 10 клас. Ясно, е че "пубер в 7 клас"="ад". Дано все пак някой/нещо оцелее догодина.

# 238
  • в очите на дъщеря ми
Вече дори не съм ядосана...има всичко на всичко 4 оформени оценки, три 6-ци и една 5-ца, по ИТ.....това е абсолютно  безобразие..директорката го играе абсолютен "феодал"... и нищо не може да се направи...

# 239
Хайде, завърши се шести клас! Спокойно, весело и щастливо лято за всички! Или ...есен...Ту да му се не види времето, но ще се оправи. За дъщеря ми предстоят по желание допълнителните часове до края на месеца. След това среща с частна учителка по математика и според нейния план ще започне и със задачи. Няма да липсва и море и други почивки, но положението с математиката хич не е добро. За БЕЛ все още нищо не съм решила, защото очаквам подкрепа и подготовка допълнителна от учителя им, който беше в пети клас, а сега в шести не. За седми клас нямам идея дали ще е той, или новата им учителка от тази година. Та отново да пожелая здраве и весело лято на всички!

Общи условия

Активация на акаунт