Какъв пол искате да детето ви?

• 5 236
  • 80
  •   1
Отговори
# 30
  • Германия
И мен като са ме питали приятелки какво искам, винаги съм казвала - да е живо и здраво, това е най-важното! Но някак си винаги съм си представяла че имам момиче. Изобщо идеята да гледам момче ми е била някак чужда - аз съм момиче и знам какво е да си момиче, но какво се прави с едно момче? Особено ако е диво, иска да рита топка и друго занимания, които са ми абсолютно чужди? И като разбрахме с ММ, че
чакаме момиче бяхме много щастливи - той много ѝ угажда, а тя е типична daddy’s girl.

И като забременях с второто исках още едно момиче, нали вече имам тренинг, знам кое как. Никога не съм искала две деца с различен пол, все едно две еднакви е някакъв проблем. А тук в Германия толкова често това се споменава - еее, че хубаво, имате си комплект 🙄 И като ми казаха, че е момче второто бях тъжна и разочарована, и то по абсолютно повърхностни причини ( една от тях са гроНитв момчешки дрешки 😂😂😂)
Но ето, вече е на 1г и го обичам толкова много!

Благодаря на Бога, че имам две здрави деца и предпочитам да не изкушавам съдбата с трето.

# 31
Винаги съм си представяла как имам момиче(та) и момче ми се струваше много страшно. Родих момче и не го заменям за нищо!

# 32
Исках момиче и бях много щастлива, когато се роди дъщеря ни. Повечето казват, че се гледат по- лесно, по- самостоятелни са, игрите им са по- спокойни, били по- послушни. Колко наивна съм била...
Такъв дивак е дъщеря ни. Най- обича да си играе с колички и топки.

# 33
Тя и моята е за момче мислена😀😀😀полицейски коли са й любимата играчка, дива е за 300 момчета. Но си е и истинска малка мадама, обича рокли, гримове, все е пред огледалото,танцува по цял ден.
Аз честно казано никога не съм си представяла, че ще имам такава фурия за дете, толкова палаво и енергично, имайки предвид, че ние с мм и двамата изобщо не сме такива.
 Бобчита, да ти е жива и здрава!
Изобщо, понякога на фона на такива борби за дечица ми се струват капризи и безсмислени тези предпочитания за пол.
Да са ни живи и здрави дечицата. 😊Пък ако имам момче някой ден, съм сигурна че бързо ще вляза в час 😀

# 34
Каквото и да си говорим, с момичета е много по - лесно. По- оправни са,  ученолюбиви, кротки, е има и палави, но не са като момчетата, не съм видяла момиче да вдига предница на колело и да кара на задна гума, докато не си тресне главата, по - бързо се развиват, самостоятелни от малки, по може да помагат, социални и още 1000 подобни. Мечтала съм за момиче, имам 2 момчета, моля се за внучка искрено.
Но пък живота на мъжете е по- лесен.

Последна редакция: нд, 06 юни 2021, 19:56 от beo

# 35
Да, но момичетата са много чувствителни и реват много. Дълго ги държат емоциите, често си менят настроенията. Вярно е, че момчетата са по-диви, но не бих казала, че по-лесно се гледат момичета. Около мен, който е с момче, няма моите проблеми - децата им си спят сами, не са постоянно закачени за полата им, не реват на всеки 15 мин и не искат постоянно внимание. Но съм съгласна, че игрите на момичетата са по-интересни.

# 36
Каквото и да си говорим, с момичета е много по - лесно. По- оправни са,  ученолюбиви, кротки, е има и палави, но не са като момчетата, не съм видяла момиче да вдига предница на колело и да кара на задна гума, докато не си тресне главата, по - бързо се развиват, самостоятелни от малки, по може да помагат, социални и още 1000 подобни. Мечтала съм за момиче, имам 2 момчета, моля се за внучка искрено.
Имам момиче, което ама изобщо не се вмества в този стереотип.

# 37
Да, но момичетата са много чувствителни и реват много. Дълго ги държат емоциите, често си менят настроенията. Вярно е, че момчетата са по-диви, но не бих казала, че по-лесно се гледат момичета. Около мен, който е с момче, няма моите проблеми - децата им си спят сами, не са постоянно закачени за полата им, не реват на всеки 15 мин и не искат постоянно внимание. Но съм съгласна, че игрите на момичетата са по-интересни.

Не знам какви момчета има около вас, но масово баш те са лепнати за майките си. Едипови комплекси, тва-онова …

# 38
Изобщо не съм съгласна,аз бях луда по цялата глава от как се помня ,та до 27 години.Ама чисто луда,Господ ме е пазил.Мъжът ми бил палав,но не толкова и доста по-рано си е седнал на д-то.
Не мисля и че живота на мъжете е по-лесен ,а точно обратното.
Но разбира се това е мое мнение .

# 39
Аз лично изобщо не искам да е момиченце. Имам си вече син на 7 години. Много е силен, иначе е много тънък за годините си. Голям мъжкар и разбойник е. Много го обичам. Сега в момента съм в 3 седмица
Той много мрази момичета и винаги ги изключва от игрите. То момченцата по принцип са 1000000000 пъти по-палави от момиченцата.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 03:40 от Анонимен

# 40
Синът Ви мрази момичета и Вие намирате това за нормално, чак едва ли не се гордеете Angry

# 41
КАжи пак след 2-3 години, само момичета ще са му в главата Joy като дойде пубертета ще се чудиш к'во станА

# 42
Ние чакаме първо детенце и наистина нямахме предпочитания. Струваше ми се, че малко повече искам момиче, но като разбрах, че чакаме момче взе да ми се струва, че момче е по-добре Simple Smile

Природата знае как да си балансира двата пола и ако се намесят държава и предпочитания става зле. Може би изглежда, че става зле само за нежелания пол, но дефакто става зле и за двата пола:
"В Китай има огромен недостиг на жени. Въведената през 1979 година политика на "едното дете", съгласно която в едно семейство може да има само едно дете, както и желанието на семействата да имат за наследник син доведоха до масови аборти на женските зародиши. Експертите изчисляват, че през 2020 година в Китай ще има 30 до 40 милиона повече мъже във възраст за брак. През октомври 2015 година политиката на едното дете беше официално прекратена и семействата могат вече да имат по две деца. Но проблемът ще продължи да съществува още дълги години. Безброй китайски мъже не могат да си намерят съпруги. "
https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8 … %D0%B9/a-19035067

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 09:52 от Одри ♡

# 43
  • София/Севлиево
И двата пъти исках момиче,но ми се паднаха момчета(и вътрешно усещах,че ще са момчета).Да са живи и здрави и баткото,и чаканото бебе.Искам и трето дете, но ако не стане или е момче ще се надявам на внучка Simple Smile

# 44
Какво значи искам?!? Божа работа,не е ли по-важно да е живо и здраво?!? Аз живот и здраве другия месец чакам момиченце и съм щастлива,ако беше момченце пак щях да съм.

Общи условия

Активация на акаунт