Седмокласници 2020/2021 - Тема 14

• 34 060
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Не съм писала отдавна по комплексни причини - ковид, допълнителни болести в семейството, безумна работа.
Много изостанах с информацията, изпуснах съвсем контрола върху моето неконтролируемо магаре.
Благодаря за всичко, което сте споделили. Сърдечни благодарности и на Дидева, която беше на седмокласния фронт, дори и на четвъртокласния фронт когато големият ми син кандидатстваше (доколкото помня  са набори с нейния син).
Поздравления и за добрите резултатите на децата ви на пробните изпити.

Спрях синковеца от миналата седмица с надеждата да положи поне малко финални усилия. Две седмици мотане, поредната моя грешка. Не знам как ще приключи годината, дано не го оставят с двойка по някакъв предмет. Вече копнея просто да мине всичко - изпити, учебна година, прием, записване, ковид.
От понеделник тръгва на училище - каквото научил, научил.
Имаме бележка, имало и родителска среща, за която не разбрал и съответно аз съм пропуснала...

В петък може да го пратя да си вземе медицинско, поне нещо полезно да свърши.

# 586
  • Пловдив
Утре взимам "нашето" медицинско.
7лв било, ме предупреди личната. Винаги е много тактична, да не би да нямам пари в себе си... Ще я попитам, може да знае колко му е валидността. Ще вземам медицинското без детето... Надявам се да не е проблем.
Децата в нашия клас са си в училище, но по АЕ са със заместник и класната им по Математика я заместват.
Но пък имахме вече онлайн родителска и бих казала, че всичко по инструктажа на учебниците ни беше обяснено в детайли... Но класната не можа да ми отговори на крайъгълния (за мен) въпрос колко са листите за белова на вторите модули?! 🤔😉
Щяла да попита.
А иначе на тезата синковецът вмъква текст със звездичка отдолу. Сетил се бил да се допълни в последствие. Недопустимо е, нали?

# 587
  • На морето!
Замислих се, че и моят син има една професионална паралелка в ЕГ (нали такава се води предприемачески профил) и май трябва да ходя за медицинско и аз. Ще следя за информация кога се качва в системата.
Иначе и при нас се очертава една петица по балообразуващ предмет за някои от желаните паралелки. На училище няма отсъстващи, а за 17ти не знам дали ще ходи или ще го оставя да се наспи и да си почине.
Моментът с пренасянето от чернова на белова е рисков и при нас, не е имал и присъствени ПИ и ми е малко притеснено.
Тази неделя приключва с курсовете и от понеделник приключва и с всякакво учене до изпитите. След това ще ги оформят и се отдава на заслужена почивка. Броим дните до НВО, искаме да минава, пък каквото стане!

# 588
Профил Предприемачество си е профилирана паралелка, не е професионална. Ако гледаш в план-приема, лесно се различават.

# 589
  • На морето!
Оо, супер, благодаря! Побърках се вече- профилирани, стем, интензивни, разширени...

# 590
Здравейте, някое от вашите деца ще ходи ли на изпит за ПС по рисуване. Може ли да ми обясните какъв точно е изпитът.

# 591
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, някое от вашите деца ще ходи ли на изпит за ПС по рисуване. Може ли да ми обясните какъв точно е изпитът.

# 592
Аз това съм го препратила на синковеца. Темата на видеото е "Литературата в таблици" Simple Smile Да не би тези "таблици" да търсите Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=SRX-Tmosv10&t=314s

Много благодаря за клипчето.
Моля някой с достъп до пощата да ми напише в ЛС мейла си за да му пратя преговорни таблици по литература за да ги качи в пощата. С това разполагам, това споделям.

# 593
  • София
Нашите бележки нямало да ги дават на децата, за да не ги загубят. Както казах, събраха им вече прозрачния плик с нещата за изпита, та химичката наред с химикалките и ученическите карти ще раздава и бележките на входа. То при нас са само 70 седмокласника випуска, та може би тази организация е по-добра. Щерката ще носи само водичка от вкъщи.
В понеделник е празник на училище, та няма да ходи - ще се преговаря по БЕЛ вкъщи за последно. Хайде, малко остана - да минава и да свършва вече.

# 594
  • София
Дъщеря ми вчера е играла баскетбол /напоследък много им харесва и всеки час по спорт или свободно време играят класа/ и си е пресрещнала безименният пръст на дясната ръка /с която пише/ с топката, сега е леко подут и боли, но го мърда, не мисля, че е счупен или навехнат дори, просто натъртено. Може да пише, но се замислих какво можеше да стане, съответно забраних баскетбола до изпитите /то тя и не може да играе сега - боли я/.

# 595
  • Пловдив
Olive, ще мине бързо.
Но това наистина е лампа, която да светне и предупреди останалите ни.

Хвана ме параноята с всички тези мерки по време на НВО. Децата могат ли в някакъв несесер да си носят химикали, моливи, гуми? Ще е неуместно да ги тъпчат по джобове.

# 596
  • Варна
От днес е вкъщи. Идеята ми е да се наспи, че ляга по-късно а става 6,50. Вчера са отсъствали 9 от 25 деца. Другата седмица не знам дали ще има деца в класа. И ние имаме една професионална гимназия по компютърно моделиране- ще ходя да питам за медицинско, дано стане без него. Преди изпитите - волна програма. Постоянното повтаряне на " не се притеснявай" и " бъди спокоен" го пренавиват и започва да се притеснява, така, че спирам.

# 597
  • София
Сега погледнах два технически техникума - искат медицинското да е със заключение от очен лекар за цветоусещането. Щях да взема обикновено от ЛЛ, а сега това усложнява процедурата, трябва да влача и ученика с мен.

# 598
Не съм писала отдавна по комплексни причини - ковид, допълнителни болести в семейството, безумна работа.
Иланг надявам се всичко да е зад гърба ви и цялото семейство да сте добре.
Дано и младежа се представи по най-добрия начин на НВО.
Радвам се, че пишеш.Blush

# 599
Позволявам си да пусна информацията, която  излиза в акаунта на ученика от сайта на МОН, секция Прием: / и която Дидева е онагледила перфектно със схема Simple Smile , за някого може да е по-лесно с текст/

За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.
Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат.
3. Ако не сте класиран по нито едно желание автоматично участвате във второ класиране.
4. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

За II класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.
2. Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране.

За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

3. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

Общи условия

Активация на акаунт