Твърде много време за плейстейшън

• 4 743
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Аз си мисля, че основния проблем не е че играе на игри, а че тя се чувства пренебрегната като жена, първия сигнал е , че само тя е инициатора за секс....ако там нещата бяха ОК, нямаше чак толкова да я дразни факта , че си цъка на плейстеишъна....уж ще правят дете, но при него няма инициатива...може би това я дразни повече, че не гледат в една посока.

И аз така мисля. Игрите не са проблем. Всеки човек има нужда от хоби и начин да разпуска. Аз също играя, мъжа ми също. Никой не държи сметка на другия как си прекарва свободното време.
Предпочитам игрите пред това да се запива с приятели и да ми кръшка. Авторке, а ти това ли предпочиташ?

# 91
Изглежда не само, те просто са на различни вълни и трудно ще се получи. Например брат ми, дори след толкова дълга връзка ( като семейство ), в един момент момент намират със снахата за какво да си говорят и то много продължително време - часове, като игнорират всичко около тях. За всякакви въпроси относно работата ( те са били , а и сега са в една сфера ) както и за техни общи познати, а и интереси и т.н.

# 92
  • София
И аз играя по 1 час вечер докато жена ми приспива децата. Така разпускам напрежението, иначе човек може да откачи от натовареното ежедневие. Почти всеки около мен си има някакъв начин-футбол, бира с приятели, риболов и какво ли още не. Моя е този- нямам време и енергия за почти нищо друго вечер след работа, винаги се стремя да обърна достатъчно внимание на децата и жена ми. В почивни дни почти не остава време за играта, най-много да видя нещо из фейса.
Конкретния случай обаче човека явно прекалява- стоенето до 2 часа през нощта си е доста хард вариант, всяко нещо, с което се прекалява се превръща в проблем. Мой приятел така навремето си остави училището и не завърши заради компютърните игри, други до ден днешен цъкат и тва им е целия живот. Границите трябва да си ги постави самият той, с помощта на авторката. Ако не иска- вече става лошо.

На мен ми се е случвало да играя и по цял ден, ама в училищните години. Сега мога да отделя някой час в скучен ден, ама повече трудно. Няма как да пренебрегна мъжа си заради игра, особено на нея да отделя часове, а за него да не се сещам. В живота има къде по-интересни неща, и доста от тях се правят именно с половинката. Но някои хора много забиват във виртуалния свят, и занемаряват реала. Фактът, че взима болнични, за да играе, определено си бие на зависимост.

# 93
Това е зависимост, хвърли го през прозореца в негово присъствие или го прасни с един чук.
Аз такова нещо не бих търпяла и един ден.
Разбирам, че всеки има хоби, ето мъжа ми обича да ходи за риба, ама когато няма други ангажименти и не би ме пренебрегнал заради хобито си.

# 94
и не би ме пренебрегнал заради хобито си ...
... засега.

# 95
  • София
Значи той сега с 1 дете не ти обръща внимание, но искате да си имате второ? Той е ясно защо иска - да си по-заета и да нямаш време да му дуднеш, ама ти защо искаш да родиш от човек, който те заменя за игра??? А и ми е интересно как си лягал в 1-2ч. и в 6 ставал - и това всеки ден? Какво работи, че не му е проблем да е системно недоспал?

# 96
И аз не виждам как може да работи човек с това висене по нощите. Аз работя с нормално работно време, прибирам се към 18 часа и ако си легна след 23.00 на другата сутрин едвам ставам да си заведа децата на ДГ и училище. Трябва човек да има някакъв супер странен бизнес, за да виси по нощите все буден да играе.

# 97
  • София
Определено е дразнещо единият да играе, а другият да гледа бебе, къща и всичко.  Трябва и двамата да играят като си поделят времето и бебето.

# 98
Сетих се на времето едни китайци, мъж и жена си бяха уморили бебето, докато в същото време се грижели за виртуално такова. Та хора всякакви.

# 99
Едно време срязах кабелите на компа на гаджето ми, защото не ме отразяваше като седне да играе. Казах му, че следващия път ще хвърля компа в камината. След тази случка започна да играе само на работа, че работеше в интернет зала. Или ако ме видеше, че нещо правя ме питаше " имаш ли нещо против да поиграя докато приключиш?".

# 100
  • София
ММ също е (или поне беше) запален геймър. Аз никога не съм играла сериозно игри, и не ми беше особено приятно като се заиграе за час-два-три или трябва да си съобразяваме плановете с някаква формула дето се състезаваха. Но като се роди детето сам намали темпото, а като се местихме преди 2 години геймърския компютър си остана в гаража да чака по-добри дни. Това доста преди второто дете, още с едно нямахме време и енергия за разхищаване.
Сега играе нещо си на телефона, но в никакъв случай не мога да кажа че е за сметка на ангажиментите вкъщи или на семейните планове.
Но човекът сам узря, не съм го карала аз или правила циркове.

# 101
  • Най-сетне у дома
Дългогодишно онлайн познанство (ако съм разбрала правилно), последвано от две години заедно, 9 месеца от които бременност и 10 - отглеждане на бебе? И съпругът Ви е очевидно съвестен съквартирант, баща и финансов генератор, но трябва да бъде настойчиво прикоткван за секс и се спасява в собствен свят всяка истински свободна минута?

Авторке, колко сте сигурна, че този човек, в бързината на преминаването от онлайн към офлайн познанство, което са две дълбоко различни неща, не намира голяма разлика между двата режима? И дали е бил наясно с какво точно се захваща и истински сигурен, че това наистина е неговото нещо?

# 102
Не разбирам защо искаш да се откаже от хобито си - очевидно играе от години и това е нещо, което му е приятно.
Ходи на работа, прибира се навреме, помага ти, пркарва време с детето, то си ляга - колко повече време да прекара с него? Уикендите излиза с теб, имате социален живот с приятели и отделя време за себе си.
Какво би искал да прави във времето, в което играе, ако спре да го прави?
Ако ходеше на спорт, щеше да мрънкаш, че тренира 4 пъти седмично и се прибира в 9 вечерта. Ако излизаше с приятели, пак щеше да си недоволна. Може би господинът трябва да се откаже всичко и да застане до полата ти, за да си доволна

# 103
Скрит текст:
Не разбирам защо искаш да се откаже от хобито си - очевидно играе от години и това е нещо, което му е приятно.
Ходи на работа, прибира се навреме, помага ти, пркарва време с детето, то си ляга - колко повече време да прекара с него? Уикендите излиза с теб, имате социален живот с приятели и отделя време за себе си.
Какво би искал да прави във времето, в което играе, ако спре да го прави?
Ако ходеше на спорт, щеше да мрънкаш, че тренира 4 пъти седмично и се прибира в 9 вечерта. Ако излизаше с приятели, пак щеше да си недоволна. Може би господинът трябва да се откаже всичко и да застане до полата ти, за да си доволна

Всеки трябва да има право на свободно време. Напълно съм съгласна. Ако хобито не съсипва семейството финансово не разбирам какъв е проблема. Жените харчат като обезумели за парцалки и обувки (нещо, което много мъже не могат да разберат и го считат за малоумно). Хазарта например е друг тип "хоби" за което жената например сериозно би трябвало да се притеснява или приятели с лошо влияние дето го наострят да не се жени и създава семейство. Това са кофти хобита, а не че седи два часа пред монитора.

# 104
  • София
Моето скромно мнение е, че чрез игрите забравя за неща, които явно го натоварват или от които се страхува. Може би трябва да поговорите сериозно, да му обърнеш внимание, да разбереш какво го тревожи. Все пак имате семейство и дете. Може би промяната с детето му е дошла неочаквано или има някаква друга причина. Просто приеми, че има нещо, което го кара да прави така. Според мен най-добре е да поговорите открито. Да се опиташ да разбереш какъв е проблемът и заедно да го решите. Може да се определи време, в което да се игра. У дома е така, има си дни и опр. време за игри на плейстейшъна, но ние играем заедно, защото и аз обичам.
Винаги има решение и обикновено до него се стига с открит разговор. Кажи си какво те мъчи, обясни му, нека види и твоята гледна точка. Предразположи го да ти каже какво го  мъчи и така. Дано нещата се наредят.

Общи условия

Активация на акаунт