91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 7

• 64 579
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Имената на класните не ги знам, но тук зависи не само от класните, а и от желанието на децата и възможностите им.

# 76
А клас е на Старирадева,  но броят приети деца не трябва да служи за ориентир, освен по отношение на Бонова и Старирадева. Кендерова има 6 приети деца, но това въобще не означава,  че е равна на другите с толкова и отстъпва на лидерите. Изобщо истината е много различна.

# 77
  • София
А клас е на Старирадева,  но броят приети деца не трябва да служи за ориентир, освен по отношение на Бонова и Старирадева. Кендерова има 6 приети деца, но това въобще не означава,  че е равна на другите с толкова и отстъпва на лидерите. Изобщо истината е много различна.
+1Познавам дете от класа й, даже две, много деца от него не са се явили на писмения.. Така че тези 6 деца процентово може да са толкова или повече отколкото в клас Х..

# 78
Здравейте ! В 9 клас в ДСД кои точно предмети се изучават на немски език? Има ли входни нива и как се готвят децата за тях, при положение, че не са ги учили в 8 клас тези предмети? Също така имате ли представа как се сформират 5-те паралелки извън лайстунг, кой клас при кого отива и какви са критериите? Ще съм много благодарна, ако някой родител от горните класове може да сподели нещо🙂
В лайстунг са приети 15 момчета и 39 момичета. От А кл- приети 14, от Б- 7, от В - 6, от Г- 6, от Д - 6, от Е - 3, от Ж- 12.
Сега ако напишете имената на учителките, ще дадете на дамата, която се интересуваше от професионализма на преподавалтеките в 9-ти клас отправна точка. Предполагам "а" е на Кендерова, а "ж" на Бонова. Другите три дами са за първа година в учиището.

Тази година на немски бяха биология, химия и история. Имаше входни нива, готвиха се с "Уча се" и резултатите не бяха добри, но мисля, че не зачетоха оценките от входните нива. При нас разпаднаха 2 паралелки, които пръснаха сред останалите. Не бяха паралелките с най-много деца в НО, а бяха класовете на пенсионираните учителки (от това съдя, че има вътрешно лобиране за класа и една Кендерова напр. ще положи усилия остатъкът от класа й да се запази компактен). Издадени са немски помагала  - от Булвест 2000. Не се ползват много, защото учителите диктуват планчета (по биология - целите уроци) и се готвят от записките си. За децата подготовката по трите предмета напомняше университетските лекционни курсове от мо време - според записки от лекциите. Учителкта по география също диктува разширени планове, достатъчни за часовете.
Благодаря много!
Относно учителките на “а” клас е Старирадева , Кендерова беше на “д”.

# 79
И последното нещо, което може да повлияе на избора е страха му от потенциален класен Simple Smile Носят се някакви легенди, че Беренд е много "неприятен" (каквото и да значи това). Имате ли наблюдения?

А знаете ли кой ще е класен на другата лайстунг паралелка, все пак шансовете са (само Yum) 50-50 да се падне при Беренд ?
Нямам такива впечатления. Човекът си преподава, който учи, учи, който не учи се оплаква. Винаги има мрънкащи, недоволни и недооценени. Има си изисквания като всеки германец. Ако "приятен" означава мил, емпатичен, подаряващ шестици, той определено не е такъв, но неприятен не е в никакъв случай. Държи се на дистанция, на положение и това е. Няма галене по главиците и тем подобни, просто си върши работата. Ако детето ще учи в лайстунг ще трябва да свиква с особеностите на немския манталитет. Особено и ако след това избира Германия за следване. Успех!

# 80
  • столицата
Още един глас за г-жа Кендерова😁
А Беренд си има своите особености, но кой ли си ги няма.
По мое мнение немците в НЕГ са доста далече от нашето разбиране за немска точност и дисциплина. Не очаквайте чудеса от тях.

# 81
  • София
Кендерова е страхотна, със страхотни впечатления съм от нея. На когото се падне класна по немски ще е късметлия.

# 82
  • столицата
Кендерова е страхотна, със страхотни впечатления съм от нея. На когото се падне класна по немски ще е късметлия.
Тук направо се оформи фен клуб на Елена Кендерова😁😁
Истината е, че детето ми и досега твърди, ме почти всичко от НЕ е научила от нея в 8 клас.

# 83
  • София

По мое мнение немците в НЕГ са доста далече от нашето разбиране за немска точност и дисциплина. Не очаквайте чудеса от тях.

Те и много немци в Германия не се доближават  хич до това наше разбиране, споко..Wink

Скрит текст:
Една  служителка ( на която точно това й е  работата)  от Prüfungsamt в университета на дъщеря ми  месеци наред не й отрази оценките, цели 5 или 6 на брой, равностойни на немска единица (кой луд би се отказал от тях),  от разменния семестър в  Корея в платформата, та къде ли не й се наложи  да пише и да моли за съдействие - до международен отдел на унито, до координатори разни, даже до професори....

Малко е клиширана у нас тази точност немска.. Има много прецизни, дисциплинирани, изпълнителни германци, да, ама има и много от сорта 5 за 4.. И някои от тези последните, когато попаднат в Бг, в добавка приемат и характерния за нашите ширини манталитет (слава богу, не и за всички бг това е валидно) по отношение на работа -  "ден да мине, друг да дойде"..

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:43 от пенсионирана русалка

# 84
+1Познавам дете от класа й, даже две, много деца от него не са се явили на писмения.. Така че тези 6 деца процентово може да са толкова или повече отколкото в клас Х..

+1 за Кендерова. Жената положи огромни усилия за да компенсира ДО, но трябва и децата да положат нужното старание. Като цяло от класа нямаше много желаещи за лайстунг. Мисля, че бяха около 10-12 деца за разлика от другите класове, където записаните бяха над 20. И около 90% от желаещите и приети в лайстунг бяха изучавали вече немски и ДО не им се отрази много.
Може ли да кажете преподавателя по БЕЛ дали ще ни е друг или с него ще сме до края

# 85
Май запазването на учителите не е гарантирано. При нас преподавателят по БЕЛ е същият. Той е и класен ръководител на един от 9-тите класове. Разумно е предметите, по които в 12-ти клас има оценяване, да са с един и същи преподавател, който да надгражда постопенно и да развива уменията им (за писане на есе, за рационално решаване на видове задачи...). При профилирането не съм сигурна, че преподавателят ще се запази.

# 86
Учителката по БЕЛ беше казала на 8 клас още в началото, че ще бъде с тях до 12 .
Май запазването на учителите не е гарантирано. При нас преподавателят по БЕЛ е същият. Той е и класен ръководител на един от 9-тите класове. Разумно е предметите, по които в 12-ти клас има оценяване, да са с един и същи преподавател, който да надгражда постопенно и да развива уменията им (за писане на есе, за рационално решаване на видове задачи...). При профилирането не съм сигурна, че преподавателят ще се запази.

# 87
  • София, Лагера
А, това е интересно! А знае ли се кои ще бъдат учителите на лайстунг паралелките? Дали Христемова Христова (по мат) и ще им предават?
Имате ли идея кои ще бъдат и двете класни на лайстунг?

# 88
Още един глас за Кендерова. Невероятен човек и преподавател, впечатляващ професионалист, всеотдайна и добронамерена. Синът ми завършва тази година нейния клас. Приеха го в лайстунг и се записа. Желаещите да учат лайстунг от класа бяха около 12 деца. Той иска да учи в Германия. Брат му е студент в Германия и напълно споделям мнението, че е добре да свикне с немския манталитет. Това, разбира се не  означава, че всички немци са перфектни, точни и дисициплинирани и това важи не само за преподаващите тук в България, но и за тези, с които ще се сблъскат, когато отидат да учат в Германия.

# 89
А, това е интересно! А знае ли се кои ще бъдат учителите на лайстунг паралелките? Дали Христемова Христова (по мат) и ще им предават?
Имате ли идея кои ще бъдат и двете класни на лайстунг?
Христова със сигурност няма да им остане по математика, тя от край време преподава само и единствено на 8 клас. По немска математика ще имат три часа с немски преподавател (вероятно Янше), и един час с български преподавател (заради НВО след 10. клас)

Общи условия

Активация на акаунт