Да си разтълкуваме съня - 12

• 62 764
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Spring Blossom, опитвах се да ви помогна и разбира се, като обикновен човек меря с моя си аршин. Не знам, какъв клиничен психолог сте, но ми стана обидно от вашия коментар. Вероятно това е била целта на поста и коментара. Успешно я постигнахте. Поне вие сте се забавлявали.

# 916
Не, тук никой не чете просто... аз обяснявам за желанията си, финансово планиране, да се погрижа за здравето си, да спря да мисля само за работа... изведнъж се оказва, че съм била в дилема, дали да търся пак нова работа... и в отговор друг потребител, не вие, ми се обяснява, че всъщност аз подсъзнателно съм искала нова работа, по логиката на това, че българинът бил женен за работата си. Преди това, друг сън разказвам - била съм гледала някой филм сигурно. А още преди това - абсолютно никакво отразяване. И накрая, аз съм била целяла да обиждам. Изчезнаха хората, разбиращи от сънища, и това е.

# 917
Ами за клиничен психолог като че няма много варианти да се работи нещо различно, евентуално болница/офис да смените. Не знам кариера на друго поприще възможна ли е.

А "разбирането на сънища" не е да влезе някой пък да изтълкува от-до какво означава. В повечето сънища, които чета няма нищо. Просто отражения от преживяно.

# 918
Тази нощ сънувах жена в бяло и бебе увито в бяла пелена, бяхме пред някаква врата, наоколо беше бяло (нямаше вещи). Тя ми подаде бебето и мина през вратата, след малко се върна и взе бебето, като аз и обяснявах да ходи на доктор. За доктора и го казах защото мисля, че преди това роди 😶

# 919
Любители или професионалисти, сънищата е най-добре да си ги тълкува самият сънуващ. Но понякога не знае и той как и търси насоки.
Ти, като клиничен психолог, как си тълкуваш съня?

# 920
Сам да си тълкуваш сънищата, не винаги е добра идея. Ако върнеш по-назад по страниците, съм давала насоки неведнъж. Но съм го правила с любопитство към автора, да доразясни, защото важен е и контекстът, индивидуално за всеки, а бе общовалидно. А не, чела-недочела, наизуст.

# 921
Добро утро, тази нощ имах много реален сън. Сънувах, че получавам зацапване и кървене, осъзнавах, че може да е аборт, но не се замислях. Запазих си час при гинеколог, но беше минало време и ми потвърдиха бременност и ми казаха 13-14 г.с. Тогава се разбързах да намеря час за фетална морфология и бях щастлива, по - скоро спокойна някак. Обикаляхме с мм и някаква голяма болница с, избирах лекар и някой ми каза, че ще бъде момче детето и моя се зарадва. Аз продължавах да си обмислям да не пропусна изследване, но вътрешно усещах, че този път всичко ще е наред. ( първата ми бременност беше крайно рискова с преждевременно раждане, Слава Богу и двамата сме живи и здрави) и не обмислям втора изобщо в живота, примирила съм се!

# 922
Като клиничен психолог трябва да знаете, че всеки познава себе си най-добре и никой друг не може да му помогне, така както той самия може на себе си.
Ние няма как да знаем какво е в главата ви и какво ви мъчи. Очевидно е, че сте в някакъв тежък период и не се чувствате ок със себе си и етапа, в който сте в момента. Вероятно ви трябва почивка и работа със себе си. Личи, че сте изнервена. Но не можете да очаквате, че непознати във форум ще развълнуван каквото ви е в душата.

# 923
Ми то и психолозите са хора. Някак не върви да се влагаш да тълкуваш сънища, а насреща да получаваш отговор, че много филми си гледал... обидно би било чисто като човек, мани психолог. Като човек, споделяш нещо интимно като сън, търсиш същото разбиране, което и други разказващи в темата. Или филми си бил гледал, или стреса да си оправяш - все отпращане. Ми то вече няма смисъл от тая тема - отиваш и си купуваш един съновник. Това ми е мнението за най-активните в последно време.

# 924
Здравейте.Някой разбира ли от сънища и какво би могло да ми говори този сън?Една позната каза,че сънувала едни нейни приятели как умират и след няколко дни се блъскат,но нищо им няма?Писа ми чак добре ли съм,как сме с детето,всичко наред ли е..малко не ми е приятно,но..ето го и съня,това ми го пише тя: Била си ни оставила Дани на мен и мама да го гледаме ( по не знайни причини защо на нас амаааа) и така и било топло и мама е решила да го съблече, понеже той потупал Боби, а той бил по-тънко облечен и сме решили, че и той иска така, но като го съблича и напипва една бележка точно на гръбчето му и точно тогава ти влизаш в стаята и започваш да ни се караш защо го събличаме, трябвало да го гледаме само и сме били на концерт и сте отишли в другият край на залата, но съм дошла за нещо и съм чула как бележката била някакво прощално писмо и после ти се обаждат, че някой е починал и се стреснах и се събудих.

# 925
Ми то и психолозите са хора. Някак не върви да се влагаш да тълкуваш сънища, а насреща да получаваш отговор, че много филми си гледал... обидно би било чисто като човек, мани психолог. Като човек, споделяш нещо интимно като сън, търсиш същото разбиране, което и други разказващи в темата. Или филми си бил гледал, или стреса да си оправяш - все отпращане. Ми то вече няма смисъл от тая тема - отиваш и си купуваш един съновник. Това ми е мнението за най-активните в последно време.
Според мен имате изключително нереалистични очаквания от темата и хората в нея и приемате лично разни неща, които са написани просто така в един форум. Да не забравяме, че това е само клюкарски форум и тази тема е създадена преди всичко за забавление. Не знам защо очаквате професионалисти по разтълкуване на сънища в нея.
Това за филмите мисля, че ав го казах. Понеже явно ви държи вече няколко седмици - да поясня: сънят, който бяхте описала ми приличаше на този тип сънища, които аз обикновено сънувам, след като съм гледала филм/предаване, което ме е впечатлило с нещо. Не мисля да обяснявам повече защо човешкият мозък така работи, защото казахте, че това е професията ви и би трябвало да сте запозната. С мнението си за филмите, исках да ви дам перспектива, че може би сънят нищо не иска да ви каже, а че просто е вследствие на филм, който сте гледала, впечатлил ви е и сега мозъкът го пресъздава по време на сън.

Хора, какво ви става? И в няколко други теми някакви потребителски се засягат на живот и смърт от пуснати в пространството на форума мнения от други потребителки, в повечето случаи, непредназначени за тях. То за секти се говори, то за обиди. Стегнете се и живейте извън форума. Егати, лято е!

# 926
  • София
КРР, много е топло. Седим на сянка и климатик, и ни е едно такова морно...
Не обичам, когато някой си прави гаргара на чужд гръб. То, написан цял роман, за да провокира преднамерено някакви реакции, че и допълнително насочване, да не би целият труд да иде на халост. После да може да каже - Ууу, много сте зле! Аз само ви пробвах, а вие така се постарахте.
Независимо дали за мен или за друг е устроен циркът - винаги се чувствам зле. Дамата няма как да не знае, каква емоционална реакция ще предизвика.
Ще имам предвид тази случка, ако ми предложат клиничен психолог на мен или на мои близки и познати.

# 927
Честно да си кажа, имам доста познати психолози. Това, което наблюдавам, е че всички са лабилни и накрая винаги става така, че аз или друг ги успокоява и разяснява. Та така и във форума Simple Smile

# 928
Ами то обиждащите играят обидени, затова няма да се оправим. А вие сте си окупирали темата сами да пишете от известно време, ако не забелязвате, кого си мислите, че успокоявате, с вашите емоции - предизвикани ли, непредизвикани ли, не знам, и аз какво вися още тук в този вече ДИалог вместо тема...

# 929
Добро утро, откачените сънища продължават(след този с бременността, на който още се чудя). Та снощи първият беше, че ми трябва някакъв фалшив документ и познат ми го прави, но после бяхме на семейна почивка и се присламчи към нас, някакъв уж познат, много надут и арогантен с едни флешове(малко прилича на вокалиста на linking park), неговото дете си играеше с нашето. Започна да се държи предизвикателно, да ме хваща за крака и аз се уплаших, че мм ще полудее. Избягах, той ме последва и почнах да му крещя, какво си мисли, че прави, какво иска, защо го прави... Той ме сграбчи да ме насилва и ми изкрещя някакво име(Никифор) май беше и тогавя осъзнах, че е демон. Стреснах се, събудих се и имаше яка буря... Заспивам отново и виждам, че отивам към някакъв къмпинг май беше, в гората в ресторант на някакъв италиянец... Беше страшна мизерия, зад него имаше поточе, мъртва риба и начупени клони. Предложих му да му помогна да подредим, да стегнем комплекса, да тръгне работата. Този човек искаше да станем двойка, почти се съгласих, до момента в който му звънна телефона и не осъзнах, че лъже и крие нещо и изведнъж стана много зъл... Имам нормално семейство, и през ум не ми минава за любовници, а какви са тия простотии на сън не мога да си обясня!

Общи условия

Активация на акаунт