WIZZ AIR - 39

• 45 104
  • 803
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Това са забранените артикули в ръчен багаж. Това е изискването за течности, аерозоли, гелове.
Това НЕ зависи от авиокомпанията.
Не може бръснарско ножче, но самобръсначката е разрешена.
Пчелният мед, лютеница са към геловете. Салам - няма проблем

# 346
Не се смейте много,ам аоткакто ми взеха прекрасния фермерси захаросан мед,вече не искам да рискувам.Вакуумиран салам в ръчен багаж дали мога да нося?
Мед не е трябвало да носите, вече ще станат 20 години откакто забраниха течности над 100 милилитра да се носят в ръчния багаж. И в списъка влизат всякакви кремообразни: мед, сладко, конфитюр, течен шоколад, сгущëнка, карамел, кондензирано мляко, дулсе де лече (преди години така на летището в Кастейон ми изхвърлиха един буркан dulce de leche, а го взех само защото в България нямаше НИКЪДЕ) + всякакви там... пасти за зъби над 100 мл, крем  или пяна за бръснене, козметики над 100 гр и 100 мл... Дори на плаж ако ще ходите, вземете си от DM слънцезащитен крем до 100 мл, има и такива. И след всичките тези ограничения... отдавна се примирих с мисълта, да не пренасям нещо, което го има и в другата държава. Купувам си го след като кацна и това е. Или ако съм с голям багаж, няма проблем.   За вакумирания салам, честно казано НЕ ЗНАМ.
Здравейте! Може ли да споделите - по ваши наблюдения колко време отнема на точките от ДСК Уиз да бъдат вече видими в профила след прехвърляне? Понеже тъкмо намерих билети на добра цена, реших да прехвърля и гледам, че до 48 часа щели да бъдат там Sad За 1-ви път прехвърлям и не знаех, че толкова време им трябва. А явно затова ми предлагат срещу 48 лв да си гарантирам цената за 48 часа, измислили са го  Laughing
Безброй пъти съм прехвърлял. Обикновено става още в същия ден. Понякога се бави до 2 дни. Но е имало случай да ми прехвърли точките и 1 час след като съм ги прехвърлил. Така че.. няма правило, от 1 до 48 часа се прехвърлят. И в този ред на мисли: не разчитайте да хванете промоция ДНЕС, ако още не сте прехвърлили точките. Може да ви ги прехвърлят утре и промоцията вече ще е свършила. Така че винаги прехвърляйте като се понатрупат...

# 347
Не мисля, че има точно 20 години откакто забраниха течностите над 100 мл... 🙂 Иначе и всякаква козметика- бяла или декоративна, също се води към "течните", дори пастата за зъби е в тази категория. 🙂

# 348
Ограничиха течностите скоро след атентатите срещу кулите близнаци в Ню Йорк. За да изключат възможността някой отново да си забърка унищожителна бомба на борда.

# 349
  • София
Вакумирани колбаси редовно качвам на борда. На летище София никога не са правили проблем. Също и опакована бг кайма нося.

# 350
Да, точно... от 11 септември 2001 почна всичко. Няколко месеца по-късно въведоха драконовските мерки. А след случая "Лубиц" (дето нарочно разби самолета на Луфтханза) въведоха и нови правила за пилотските кабини.
А в самолетите на Авиокомпания "Балкан" през 20 век се пушеше Grinning

# 351
  • Майничка
То във всички самолети се пушеше, само деляха редовете за пушачи и непушачи.

# 352
Преди малко дадоха в новините Мика Зайкова и Румен Радев говореха за Летище Пловдив и как била спряна концесията заради един недаден рушвет!
Та се сетих и Уизеър как имат горчив опит с това летище, преди 2 години имаше отклонен полет Дубай-София и заради силна буря в София, кацнаха в Пловдив, към полунощ. Но летището е празно, тъмно, няма кой да ги обслужи, няма кой да бутне стълба към самолета да слязат хората. И 3 часа пътниците (след 5-часов полет) стоят като заложници в самолета, без да могат да ползват тоалетна, да излязат... Даваха ги в новините как се оплакват от кошмарното преживяване. И затова  при лошо време в София кацат в Бургас, Варна, Солун или Скопие. (Turkish airlines директно се връщат в Истанбул)
Отделно, пускат нови линии на Уизеър от/до Пловдив! Няма директна автобусна линия от гр. Пловдив до летището (което е в Крумово), само таксита! Естествено, копърките само това и чакат...

# 353
Ми ние сме си екзотична дестинация, бе. Индия в Европа...

# 354
А, да не обиждаме Индия, бил съм там. Кацал съм на перфектно оборудвано летище. Организация - тип топ. Такова чудо като летище Пловдив няма.  Чужденците, които кацат през зимния сезон в Пловдив, за да ги извозват после до Пампорово, после ни разнасят из Европа и Израел колко сме "гостоприемни" и колко са ни хубави пътищата Grinning

# 355
Заслужено ни разнасят Sad Определено сме си за срам Sad

# 356
Не знам, излизат ми теми в БГ мама от 2008 г в които се обсъждат изискванията за течностите като "нови"...🤔 По мои спомени беше около 2007-2008 г когато въведоха новите правила за течности (през 2004г летях за първи път през този век и със сигурност имах повече течности с мен).
За Летище Крумово и аз имам същото мнение...може ли никакъв вид транспорт да няма, освен таксита и собствен автомобил...🤐

# 357
Преди ги слагахме просто в големия багаж, на мен много не ми е правило впечатление. Тия нискотарифните в БГ се появиха по-късно и за нас беше още новост да се плаща допълнително за багаж.  Sky Europe и WizzAir ги имаше 2008, тогава летях и с двете. После тръгнаха Раянеър само до Пловдив. А това с течностите го въведоха първо в САЩ и от 2002 мисля, че вече по целия свят. Тоест не е политика на авиокомпаниите, а задължение за всички летища. Но не споря за годината, ние тогава си имахме само България ер и разни чартъри за почивки... всичко бухаме в големия багаж, не ни е правило впечатление. Докато Европа и САЩ масово използваха low cost и доста хора са се ограничавали само с ръчен багаж, та това с течностите е стресирало първо запада, после нас Grinning

# 358
Dolce, аз от 2007-2008 някъде си спомням, че имаше пак някакво затягане на мерки, поради което се наложи да шляпаме по чорапи през скенерите на летище Кенеди. За течностите си спомням, че го наложиха заради опасността от забъркване на нови бомби на борда. Може впоследствие да са намаляли обемите.

# 359
Аз го казвам точно като човек на когото му направи огромно впечатление когато намалиха обема на течностите за ръчния багаж... 😃 Преди просто си ги носех в ръчен и изведнъж се наложи да чета разпоредби и да се вмествам в до 100 мл...С Алиталия и БГ Еър пътувах тогава, ако има значение, но аз много рядко купувам вода на летище (нося си в мен...или пък друга напитка) и това най-много не ми допадна в новите ограничения. Както и да е, не споря за точната година, просто ми се струва, че ограничиха течностите малко по-скоро. Междудругото, аз още не съм слагала течностите в прозрачен плик с цип, а съм ги носела в най-обикновени найлонови пликове без цип в дамската чанта- досега никой не ми е правил проблем за това...😆
Иначе, да, това със събуването и ходенето бос ми беше много странно (и неприятно и негигиенично- аз дори вкъщи не ходя боса). 😄

Общи условия

Активация на акаунт