За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 036
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • София-Младост
Тя тази торта  търпи толкова имповизация...
Ето ти вариант със сметана
https://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_23.html  някъде по средата е самата рецепта, копирала съм я в скрит текст
Скрит текст:
Бисквитена торта
Продукти:
300-400 гр обикновени бисквити
200 мл капучино
200 мл шоколадов сироп (виж Шоколадова торта с маскарпоне)
500 гр маскарпоне
400 гр квасена сметана
250 гр сладкарска сметана за разбиване
200 гр захар
2 ч.л. нес кафе
Приготвяне:
Най-напред си сварявате шоколадовия сироп и си правите капучиното, за да имат време да поизстинат малко. В дълбок съд разбивате маскарпонето с квасената сметана и половината от захарта. В друг съд си разбивате сладкарската сметана с останалата захар. Смесвате с маскарпонето и разбърквате добре. Разделяте на две равни части. Към едната прибавяте двете лъжички нес кафе.
Взимате подходяща тавичка или форма и на дъното слагате ред бисквити, натопени в капучиното. Отгоре поливате с няколко лъжици шоколадов сироп. След като попие леко намазвате с единия от двата крема. После отново редите бисквити и покривате с другия крем. Редувате докато имате крем. Най-отгоре декорирате с настърган шоколад, орехи, какао или каквото ви хрумне. Може и без нищо.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 16:10 от Ала-Бала

# 76
Много благодаря.Много ме улесни, като идея.

# 77
За мен бисквитената торта с маскарпоне на Пеп-чо е най - вкусната , която съм опитвала . Препоръчвам с две ръце . Уникална е .

# 78
и на щастливеца е супер /аз добавям и заквасена сметана/ и става за 2 минути.

# 79
и на щастливеца е супер /аз добавям и заквасена сметана/ и става за 2 минути.
Каква е рецептата на щасливеца или каквото е там

# 80
кафяви бисквити закуска се топят в мляко /по желание с бейлис/. кремът е оригинално: 500 маскарпоне и 500 течен бял шоколад. на мен така ми е мега сладко, поради което слагам  и заквасена сметана, а май и по-малко шоколад. абе на вкус. сервира се на топки, като може да се ръснат орехи или някакъв топинг. много е добра и наистина е за две минути.

# 81
Здравейте! Искам да омеся тази вечер тесто, а утре от него да направя питка. Четох из Интернет, че може да се остави тази нощ в хладилник и утре след като престои на стайна температура 1 час да се направи всичко от него. Но не ми стана ясно дали като го замеся тази вечер трябва да втаса и след това да го сложа в хладилник или само трябва да го оформя и директно невтасало да го пъхна. Ще ми помогнете ли? Както и ако знаете някоя хитрост като например четох да намажа един найлонови плик с масло и вътре в него да сложа тестото и така да стои в хладилника. Предварително благодаря за отговорите!

# 82
кафяви бисквити закуска се топят в мляко /по желание с бейлис/. кремът е оригинално: 500 маскарпоне и 500 течен бял шоколад. на мен така ми е мега сладко, поради което слагам  и заквасена сметана, а май и по-малко шоколад. абе на вкус. сервира се на топки, като може да се ръснат орехи или някакъв топинг. много е добра и наистина е за две минути.
Течен бял шоколад не съм срещала . Това е стопен бял шоколад нали или пък ганаш от бял шоколад - шоколад и сметана . Бих разредила с течна сметана разбита на сняг . Щото заквасената носи кисела жилка.
Но пък добавка на пудинг сварен с мляко може също да омекоти вкуса . Точно така става кремът на тортата на Пепчо и не натръшква толкова. Щото за мен маскарпонето си е тежко

# 83
  • Sofia
Здравейте! Искам да омеся тази вечер тесто, а утре от него да направя питка. Четох из Интернет, че може да се остави тази нощ в хладилник и утре след като престои на стайна температура 1 час да се направи всичко от него. Но не ми стана ясно дали като го замеся тази вечер трябва да втаса и след това да го сложа в хладилник или само трябва да го оформя и директно невтасало да го пъхна. Ще ми помогнете ли? Както и ако знаете някоя хитрост като например четох да намажа един найлонови плик с масло и вътре в него да сложа тестото и така да стои в хладилника. Предварително благодаря за отговорите!
Аз харесвам повече втасвания и непринудени.
Та омесвам тестото и слагам в голяма купа и добре завито  в хладилника. Сутринта е втасало, оставям да се стопли, за да може да се работи с него, оформям - втасва пак (доста по-бързо) и пека.

# 84
продават течен бял шоколад. на мен ми е екстра маскарпонето, не ми е тежко, а точно киселата жилка в заквасената сметана целя и ми харесва. не бих сложила сметана на сняг, но пак е въпрос на вкус. на мен така хваления крем от маскарпоне и разбита сметана не ми допада чак толкова. но на вкус и цвят....

# 85
  • Sofia
Как приготвяте сироп от бъз?
Само с накисване на съцветията или се вари?
Кога се слага захарта?

# 86
Здравейте, ще помоля за рецепта за сладко от череши Simple Smile В нета има много, но аз търся нещо изпитано - без влагане на промишлени количества захар.

# 87
Правете малки дози . Сложете захар на вкус . Така стават по- бързо и се избягва ефектът варене .
Или желираща захар / с нея не се сработихме и не ми се получава . Та си карам по бабешки метод.
Захар на вкус  - лимонена киселина на края и готово.

# 88
  • София
Кога се слага захарта?

Сироп от бъз

Здравейте, ще помоля за рецепта за сладко от череши Simple Smile В нета има много, но аз търся нещо изпитано - без влагане на промишлени количества захар.

Аз го правя в комбинация с ягоди и слагам сравнително малко количество захар:

Сладко от ягоди и череши

# 89
  • Русе
Скрит текст:
Кога се слага захарта?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_17.html

Общи условия

Активация на акаунт