За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 457
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Нямаме шиш, може да се затваря барбекюто и е на въглища. Въобще не се бях замисляла, че мога да метна едни кюфтета, даже мисля, че ще се получи по- добре от месо. Благодаря Ви, tartorina и zenata! Relaxed

# 391
  • София
kmalik22, ето един подходящ за сезона безалкохолен коктейл:

Питие от праскови

# 392
Може ли да се получи домашен сладолед само с маскарпоне и прясно или кисело мляко? Без яйца и без сметана?

# 393
  • Русе
Скрит текст:
Може ли да се получи домашен сладолед само с маскарпоне и прясно или кисело мляко? Без яйца и без сметана?

Замени сметаната в рецептата с маскарпоне.
https://ipeychev9.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 10:18 от i_peych

# 394
  • In transit
Маскарпонето въпреки, че е мазен и млечен продукт не може изцяло да замени сметаната. Ще стане, но ще замръзне доста и ще ти е трудно да го сервираш. Може да сложиш от него, но сложи и сметана. Ако държиш да е само с маскарпоне и мляко сложи жълтъци, които си загряла до 85С с млякото и захарта.
За мен с жълтъци става най-вкусен сладолед.

# 395
На мен жълтъците последно ми станаха на працалчета и разбивах други .
Сега имам мноого белтъци .
Дайте идеи за солени и сладки неща в които да вместя . Щото скоро ще имам още белтъци / не знам от колко яйца са вече , но са едно пълно бурканче от 300 мл
Сладоледът с жълтъци е супер . Аз дълги години не ги включвах да не ми мирише на яйца. Но слагам и сурови .

# 396
  • In transit
Саня, мога да ти предложа питки с белтъци.

# 397
Чудесно . Много харесвам , че има грамаж на белтъците / щото хал хабер си нямам колко са на брой .
А и реално ползвам яйца на една специална порода кокошки и те са дребнички . Така че един белтък от едно яйце е различен от друго . Моите са различен калибър.

# 398
На мен жълтъците последно ми станаха на працалчета и разбивах други .
Дайте идеи за солени и сладки неща в които да вместя . Щото скоро ще имам още белтъци / не знам от колко яйца са вече , но са едно пълно бурканче от 300 мл
Сладоледът с жълтъци е супер . Аз дълги години не ги включвах да не ми мирише на яйца. Но слагам и сурови .
За солено с белтъци ми идват на ум кашкавалени кюфтенца. Те по принцип се правят с цяло яйце де, не само с белтък, ама едва ли да пострадат от липсата на жълтъка, той не е основното.
На 100тина грама настърган кашкавал по 1 яйце, на което белтъкът е разбит на сняг. Кашкавалът се смесва с малко брашно или галета, колкото да не се слепи на топка а да си остане както е настърган. И се смесва всичко внимателно, според мен трябва да стане ОК и само с белтък. Вече по желание овкусяване там сол ако има нужда, чер пипер, може и други подправки. Сместа е пухкава заради разбития белтък, взема се с лъжица и се пържат, стават супер бързо и са много вкусни. Пухкави, вътре разтопен кашкавал, запечатват се много бързо и не поемат кой знае колко мазнина, а и не се пържат в маслена баня а просто в тиган. Бирата я охлаждаш предварително, че стават доста бързо Grinning
Някъде из форума видях рецептата преди много време, но не пазя източника да го посоча...

И по принцип пържени неща които се топят в яйце, примерно картофени кюфтета, ако е само белтък отвън, не прегаря толкова в олиото колкото с цяло яйце. Руло Стефани като правя го мажа отвън с разбит белтък за да не се спука. Топчета за супа омесвам с един белтък в каймата да не се разпадат, жълтъкът отива после в застройката де, ама там вече въпрос на вкус.
За сладко ми идват на ум освен очевидните целувки и някакви ореховки също. Или шамова торта или нещо подобно, но това в жегите ми звучи ужасно тежко.
Има къде да ги вложиш, сигурна съм че ще събереш и още идеи в темата.

# 399
Благодаря. Чудесна идея за тези кюфтенца .

# 400
  • София

Кейк *Ангелска храна* (Angel food cake)

Нуга сладолед с шамфъстък

Сухи бели сладки

Белтъчени кексчета без набухвател

Сладолед в купа, която се хрупа

Бадемови сладки

# 401
Здравейте, ще дадете ли изпробвана рецепта за много вкусни милинки Flowers Bouquet

# 402
  • Sofia
Здравейте, ще дадете ли изпробвана рецепта за много вкусни милинки Flowers Bouquet
Заповядай от мен  - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_16.html

# 403
  • In transit
И от мен едни милинки със сирене и заливка

# 404
  • София

Бабини милинки

Общи условия

Активация на акаунт