За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 453
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, ще дадете ли изпробвана рецепта за много вкусни милинки Flowers Bouquet
И от мен едни милинки със сирене и заливка

Тия ми приличат най-много на милинките от моето детство, когато дядо ми купуваше цяла тава от фурната до нас.

# 406
И от мен едно предложение: Милинките на мама. Правя ги с различни теста, много хубави стават с тестото на тая питка, замесено с 400 мл мляко за тава с диам. 30 см.

# 407
Има ли животинска сметана без карагенан и други пълнители?

# 408
# 409

Стабилизатор е карагенанът, не съм попадала на сметана без него.

# 410
  • In transit
Здравейте, ще дадете ли изпробвана рецепта за много вкусни милинки Flowers Bouquet
И от мен едни милинки със сирене и заливка

Тия ми приличат най-много на милинките от моето детство, когато дядо ми купуваше цяла тава от фурната до нас.
Рецептата я знам от баща ми, но доколкото знам е и по-стара.

# 411
Искам да попитам може ли, ще има ли проблем, ако размразено и сварено месо пак го  замразя?

# 412
Можеш, нали е сготвено. Или да потърсиш друг начин за консервиране.

# 413
  • София
В руския магазин има.

# 414
  • София

Хм.. специално станах да прочета какво пише на руската сметана, онзи ден я взех от Берьозка, освен пълномаслено мляко няма нищо друго, като добавка и е 35%.  и 250 мл. Страхотна е.

# 415
Къде мога да намеря оризови спагети,като тези в китайските ресторанти?

# 416
Виждала съм ги в Кауфланд или Лидл, но може и да не са в постоянния асортимент.

# 417
В Била мисля че са в постоянният асортимент.

# 418

Хм.. специално станах да прочета какво пише на руската сметана, онзи ден я взех от Берьозка, освен пълномаслено мляко няма нищо друго, като добавка и е 35%.  и 250 мл. Страхотна е.
А колко време е срока на годност . Ми е интересно.
Аз съм си извличала домашна и тя като постои става кисела . Ако да беше в стъклена опаковка бих предпочела тази от Берьозка . Интересното е , че преди години , когато тук нямаше Берьозка и магазин , който частично продаваше руски стоки та се ангажираха и ми донесоха една бутилчица - цената беше двойна . Не я бяха съхранявали в хладилник . Не беше развалена . Но не ми направи някакво уау впечатление сравнена с тази от Лидл.
И определено не ми заприлича на домашната . Хубава е , но домашната е най- добра.
Последно ме яд от едно мляко можеше литър да извлека .

# 419
  • София
.........
А колко време е срока на годност . Ми е интересно.
............................
Руската сметана  е истинската сметана,  както и маслото им, не веднъж съм го коментирала, няма две мнения и това е защото на са в ЕС и работят само с отлични качествени продукти и при тях няма заместители и вредни добавки. След като не е отворена, това са малки шишенца по 250 мл, има дълъг срок на годност при съхраняване в хладилник. В момента съм се заредила с 4 бр от които две ползвах и другите две ще си стоят в  хладилник. Цената й не е впечатляваща за 250 мл е само 3.5 или 3.7 лв. На Лидл сметаната за мен е боклук, основно от рядко прясно мляко и , напривах си труда да видя колко е аджеба е маслото й, точно 1/2 ч . л . изтъргано от стените на кутийката, жалко че не го снимах за доказателство, това е едно нищо и нищо чудно, защо в повечето случаи не се разбива, ами няма как да се разбие на твърд крем при толкова малко масло. Снощи довърших тортата и мога съвсем определено да кажа, че с три-четири разбивания с миксер  тя, сметаната , стана на твърд сняг, ама сняг ти казвам, такъв който трудно се нанася, е и ако това не е добра сметана....Разбирам, че в провинцията Берьозка липсва и затова хората се задоволяват с това което се предлага, като Лидл например, нямат друго под ръка, за да направят избор. Нямам опит с домашна сметана, защото около мен крави няма, вероятно е добра , но никога не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт